Vaizdingame gamtos kampelyje – pažeidėjai: jau nubausta per 100 vairuotojų

Nemuno ir Nevėžio santaką pamėgo automobilių vairuotojai, nors čia motorinių transporto priemonių eismas yra draudžiamas. Viešosios tvarkos atstovai nurodė, kad baudų sulaukė jau daugiau nei 100 vairuotojų, o patikrinimai bus rengiami ir toliau.

Nepaiso kelio ženklų

"Kauno dienos" skaitytojas Jonas pasipiktino, kad nemažai žmonių įprato automobiliais važiuoti į Nemuno ir Nevėžio santaką. Savo transporto priemones kauniečiai palieka ne tik prie upių, bet ir prie Lampėdžio ežero.

Vyras pasakojo, kad važiuojant Raudondvario plentu yra galimybė pasukti į taką, vedantį į Nemuno ir Nevėžio santaką. Taip pat šiuo taku galima pasiekti ir Lampėdžio ežeras. Tačiau kaunietis atkreipė dėmesį, kad šioje vietoje vandens telkinius galima pasiekti tik einant pėsčiomis arba važiuojant dviračiais, nes tako pradžioje yra pastatyti kelio ženklai, kurie draudžia automobilių eismą. Ponas Jonas apgailestavo, kad vis daugiau žmonių šio ženklo nepaiso, taip pažeisdami ne tik taisykles, bet ir gadindami ganėtinai neseniai įrengtus takus.

"Pačiame Raudondvario plento gale prasideda tas takas. Juo galima Lampėdžio ežerą dviračiu apvažiuoti. Nauji takai veda ir į Nemuno ir Nevėžio santaką. Ten tikrai gražiai viskas sutvarkyta, įrengta poilsio zona, tačiau jaunimėlis atvažiuoja čia automobiliais. Takai buvo padaryti iš akmenukų. Dabar visi jau beveik išvažinėti, atsirado duobių. Niekas nepaiso, kad čia sustatyti ženklai, jog eismas draudžiamas, palieka tuos automobilius ant žolės, paties tako", – nurodė Jonas.

Vairuotojams nė motais, kad dviračių takais jiems važinėti negalima.

Baudų gausa

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė nurodė, kad problema yra žinoma ir dėl automobilių jau teko ne kartą tvarkyti dviračiams ir pėstiesiems skirtus takus. Dėmesį į nedrausmingus vairuotojus ne kartą jau atkreipė ir Viešosios tvarkos skyrius, išrašęs ne vieną baudą.

"Buvo gautas pranešimas apie Nemuno ir Nevėžio santaką bei prie Lampėdžio ežero nuolat važiuojančius ir ne tam skirtoje vietoje paliekamus automobilius. Kadangi tai aplinkosaugos požiūriu jautri vieta, Viešosios tvarkos skyrius sistemingai šioje vietoje dalyvauja reiduose ir atlieka patikrinimus.

Organizuojamų reidų ir patikrinimų metu šiais metais Raudondvario plento pabaigoje už tokius pažeidimus buvo nubausti 125 vairuotojai. Prie Lampėdžio ežero nuolat reidus organizuoja ir policija", – pasakojo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rimantas Vilimas.

125 – tiek vairuotojų Raudondvario plento pabaigoje šiemet jau nubaudė Viešosios tvarkos skyrius.

Ragina laikytis taisyklių

Specialistas vairuotojus paragino stebėti kelio ženklus ir laikytis galiojančių Kelių eismo taisyklių. Taip pat gyventojai kviečiami elektroninėje erdvėje informuoti Viešosios tarkos skyriaus specialistus apie vairuotojų daromus pažeidimus.

"Kelių eismo taisyklėse numatytas draudimas statyti transporto priemones ant vejos, pėsčiųjų ar dviračių takų ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose. Nesilaikant šių draudimų gali grėsti administracinė atsakomybė, kuri nustatyta Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 2-oje dalyje.

Čia nurodoma, kad sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų", – Kelių eismo taisykles priminė R.Vilimas.

Jis nurodė, kad kontroliuoti, kaip transporto priemonių vairuotojai laikosi draudimų sustoti ir stovėti transporto priemonėms draudžiamose vietose įstatymo, yra suteikti įgaliojimai policijai ir Savivaldybių administracijų įgaliotiems pareigūnams (Kaune – Viešosios tvarkos skyriui). Tačiau Viešosios tvarkos skyriaus specialistai galimus pažeidimus gali tikrinti tik darbo valandomis, todėl kitu paros metu, šventinėmis ar savaitgalių dienomis gyventojai apie pažeidimus turėtų informuoti policijos pareigūnus.

Automobilius Nemuno ir Nevėžio santakoje paliekantiems vairuotojams gali tekti susimokėti nuo 30 iki 90 eurų.

Taip pat žmonės, pastebėję, jog kažkas nusižengė taisyklėms, gali apie tai pranešti naudojantis el. paskyra epaslaugos.kaunas.lt/paslaugos/viesosios-tvarkos-pazeidimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Neilgai džiaugsitės tuo parku ir gražiu kampeliu. Užstatys kaip dabar užstatomas ežeras Kaniūkų gale. Nei priėjimo, nei privažiavimo. Privati zona.Keliuko pradžioje suoliukai, vaizdas į statybas, kalną žemių, statybinę techniką.

o

o portretas
kiek vaizdingu lietuvos kampeliu ismale sunkiasvore texnika, veziodama isnaikintu lietuvos misku mediena? o cia ,jei lengvoji pastovejo tai jau baisi beda?

Aš portretas
Pristatyti draudžiamų ženklų gali kas nori ir kur nori,bet ar jie visi įteisinti,štai kur klausimas slypi...vietoj vairuotojų nepatingėčiau tai pasidomėti. Norint pastatyti ženklą.oi kiek reikia popierizmų,tegul jie įrodo,kad ženklai stovi teisėtai..
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių