Stiprus vėjas Kaune vartė medžius, be elektros buvo likę tūkstančiai gyventojų

Žvarbus ruduo jau krečia išdaigas – dėl gūsingo vėjo vakar Kaune ir rajone be elektros buvo likę tūkstančiai gyventojų, ant kelių virto medžiai.

„Kaune rajone ir mieste vakar buvo užfiksuota 20 įvairiausių elektros tiekimo gedimų, kuriuos lėmė oro sąlygos. Be elektros buvo likę keli tūkstančiai gyventojų“, – portalui kaunodiena.lt sakė bendrovės „Lesto“ atstovas ryšiams su visuomene Ernestas Naprys.

Dėl stipraus vėjo keliose vietose buvo susipynę elektros laidai, virsdami medžiai ir jų šakos nutraukė elektros laidus, įvyko trumpieji jungimai, tad teko keisti perdegusius saugiklius. Pasak E. Naprio, vakarykščiai gedimai jau pašalinti ir elektros tiekimas atstatytas.

„Šalikelėse auga seniai pasodinti medžiai. Medžiai atlaiko vieną, antrą vėtrą, bet vėliau užtenka stipresnio vėjo, kad jie lūžtų“, – situaciją komentavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė.

Kaune ir rajone, ugniagesių duomenimis, ant kelių vakar nuvirto penki medžiai. Po vieną medį nulūžo Užliedžių ir Margininkų kaimuose, Karmėlavos seniūnijoje, Babtų seniūnijoje bei Kaune, J.Žemgulio g. Ugniagesiai grandininiu pjūklu medžius nupjovė ir pašalino nuo kelio.

Vėjas nemalonumų pridarė ir šiandien. Apie 9 val. Kauno rajone, Ežerėlyje, medis užvirto ant laidų ir be elektros paliko maždaug 900 žmonių. Gedimą planuojama pašalinti iki 11 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių