VDU aukcionuose pardavė 15 nekilnojamojo turto objektų už 6,25 mln. eurų

Vytauto Didžiojo universitetas aukcionuose pardavė 15 nekilnojamojo turto objektų už 6,25 mln. eurų.

Brangiausiai lapkritį ir gruodį vykusiuose aukcionuose parduotas pastatas Kauno Laisvės alėjoje – už jį pasiūlyta 2,08 mln. eurų. Beveik 3,1 tūkst. kv. m ploto įstaigos patalpos Kauno Laisvės al. 53 buvo parduodamos už beveik 1,45 mln. eurų pradinę kainą.

Buvę bendrovės „Pažanga“ rūmai yra vienas iš unikalių modernistinės Kauno tarpukario architektūros objektų, jam 2015 metais suteiktas Europos paveldo ženklas.

Už pastatą Kauno A. Gustaičio gatvėje aukcione pasiūlyta 1,83 mln. eurų. Apie 4,5 tūkst. kv. m ploto administracinis pastatas Kauno A. Gustaičio g. 6 buvo parduodamas už beveik 1,04 mln. eurų pradinę kainą.

Už pastatą Kauno Taikos prospekte aukcione už pasiūlyta daugiau nei 1,05 mln. eurų. Apie 3,7 tūkst. kv. m ploto gyvenamos patalpos Kauno Taikos pr. 123 buvo parduodamos už 786 tūkst. eurų pradinę kainą.

Kas įsigijo pastatus kol kas neaišku – sandoriai dar nėra užbaigti.

Iš viso lapkritį ir gruodį aukcionuose universitetas pardavinėjo 21 nekilnojamojo turto objektą už 5,25 mln. eurų. Aukcionuose pardavinėti objektai Kauno mieste ir rajone, Palangoje, Molėtų, Kėdainių rajonuose, Kazlų Rūdoje ir Šilutėje.

Pardavus pastatus Kauno Taikos prospekte, Laisvės alėjoje, Vaškų ir Technikos gatvėse, gautas lėšas planuojama skirti bendrabučio Vytauto pr. 71 rekonstrukcijai. Pardavus 19 Žemės ūkio akademijos pastatų, lėšos bus investuojamos į mokslinių tyrimų pastato Kauno rajone, Akademijos miestelyje, rekonstrukciją ir į studentų bendrabučio kapitalinį remontą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kas jiems suteikė teisę ne savo turtą pardavinėt, KIENO tai sugalvota afera, negi ir vėl Austėjos dvokas?..

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Idiotai , . Kas jie pagal profesijas ? Kiek būtu uždirbe iš nuomos , ar iš nuomos studentams ! Siekis pasitarnauti ir padaryti žalos . 6 milijonai už tokius objektus , tai trupiniai .

:)

:) portretas
"Pažangos" rūmus Laisvės al. pardavė už gero buto kainą...:)))))
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių