VDU Žemės ūkio akademija kviečia į inovacijų sklaidos parodą „Inno panorama 2019“

  • Teksto dydis:

Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija rugsėjo 26–28 dienomis rengia tarptautinę inovacijų sklaidos parodą „Inno panorama 2019“, kurios šūkis – „Sprendimai regionų plėtrai“.

Kauno rajone, Akademijos miestelyje, ekspoziciją sudarys trys segmentai – agroinovacijos, bioekonomikos tendencijos ir rekreacija. 

Pasak organizatorių, renginio idėją padiktavo suvokimas, jog norint, kad šalies regionai suklestėtų, turime dirbti visi kartu. „Ambicingą tikslą – surengti inovacijų sklaidos parodą – lėmė noras Lietuvos regionų verslininkams ir vietos bendruomenių lyderiams pademonstruoti agroinovacijas, bioekonomikos ir rekreacijos naujoves. Norime visuomenei parodyti regionuose sėkmingai veikiančių įmonių pavyzdžius, ten įgyvendintus novatoriškus projektus, viešojo sektoriaus, mokslo įstaigų veiklos rezultatus. Tikimės, kad paroda padės lankytojams gauti atsakymus į daugelį rūpimų klausimų, paskatins naujas verslo idėjas“, – sako Virginijus Venskutonis, parodą organizuojančio VDU Žemės ūkio akademijos Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko direktorius.

Šiemet parodoje dalyvaus daugiau kaip 300 dalyvių: verslo įmonės, mokslo, viešojo sektoriaus įstaigos, nevyriausybinės organizacijos, taip pat amatų ir sodinukų mugės dalyviai. Parodos tikslas – lankytojams pademonstruoti moderniausią žemės ūkio techniką ir technologijas, aplinkos priežiūros ir aplinkosaugos naujoves, inovatyvaus biožaliavų panaudojimo pavyzdžius, kurių aprėptis – nuo šių žaliavų įdarbinimo jėgainėse iki funkcinio  maisto. Taip pat bus pristatomi rekreacijos objektai, socialiniai verslai, teikiamos konsultacijos apie viešąją paramą inovacijų plėtrai.

Organizatoriai praneša, kad ūkininkai ir kitų šakų regionų verslininkai parodoje turės galimybę užmegzti naudingus verslo kontaktus bei rasti naujų rinkų savo produkcijai.

Parodos lankytojai gaus daug praktiškų žinių apie saulės, vėjo ir kitus atsinaujinančius energetikos išteklius: jų diegimo ir paramos gavimo klausimais parodoje konsultuos Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijoms pavaldžių institucijų, mokslo, konsultavimo įstaigų, inovacijų paramos paslaugas teikiančių valstybės agentūrų atstovai.

Žemės ūkio naujovės bus demonstruojamos specialioje ekspozicijoje – „Agroinovacijų alėjoje“. Specialiai naujovėms skirtame parodos ekspozicijos plote atskirai nuo kitų eksponatų bus pristatomos labiausiai žemdirbius dominančios agroverslo inovacijos. Joms bus įteikti  „Metų inovacijos“ apdovanojimai. 

Vertingiausius eksponatus parodoje demonstruojančios įmonės ir organizacijos eksponatų vertinimo komisijos sprendimu apdovanojami parodos medaliais ir diplomais. Pirmosios inovacijų sklaidos parodos „Inno panorama 2019“ medaliais apdovanota:

    1. Hiperspektrinių duomenų analizės technologija (UAB „ART21“).

    2. Vejos pjovimo robotas „Stihl RMI 632 PC“ (Mocevičiaus firma „Ginalas“).

  3. Tiksliojo ūkininkavimo technologijų paslaugų teikimo ir demonstravimo sistema (VšĮ „Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba“).

    4. Giluminis purentuvas „DPL-3“ (UAB „Laumetris“).

    5. Ratinis traktorius „Valtra T234 Direct“ (UAB „Rovaltra“).

Parodos organizatoriai tradiciškai daug dėmesio skiria šviečiamajai programai, lankytojams sudaromos sąlygos nemokamai dalyvauti įvairios tematikos seminaruose. Šiemet visi norintys galės išsamiai susipažinti su konkrečiomis verslo naujovėmis: vertikaliąja žemdirbyste, pluoštinių kanapių verslu, ekologiškų statybų, panaudojant vietos medžiagas, gerąja patirtimi ir kt.  Kai kurių seminarų organizatoriai pateiks pasiūlymus, kaip galima tapti aktyviais tarptautinių projektų dalyviais. Tai ypač svarbu žinoti siekiantiems diegti konkrečios srities inovacijas.

Šių metų šviečiamosios programos naujiena – dalis renginių keliasi tiesiai į pagrindinį parodos paviljoną, kur įkurtoje diskusijų erdvėje lankytojai galės bendrauti su seminarų lektoriais. Čia pat veiks „B2B zona“, kurioje vyks konsultacijos su konkrečių sričių ekspertais. Parodos lankytojai, norintys patekti į konsultacijas, turės iš anksto užsiregistruoti parodos interneto svetainėje.

„Inno panorama 2019“ šiemet pasiūlys ne tik novatorišką ekspoziciją ir šviečiamąją programą, bet ir įvairias kitas veiklas – čia tris dienas šurmuliuos sodinukų ir amatų mugė, bus galima skaniai pavalgyti, stebėti tarptautinį medžio drožėjų plenerą, pasigrožėti etnožaidynių varžybomis.

Visi parodos „Inno panorama 2019“ renginiai yra nemokami.

Renginių programa ir daugiau informacijos galite rasti  www.innopanorama.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Artes liberales - Inno..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių