Pereiti į pagrindinį turinį

Legendinė „Spurginė“ vėl kviečia šviežutėlių kepinių: atsidaryti privertė tradicijos

2020-12-04 10:53

Legendinėje Laisvės alėjos „Spurginėje“ vėl garuoja šviežutėlės spurgos ir kiti kepiniai. Tiesa, lankytojų čia kol kas tik vienas kitas. Tačiau kauniečiai pasiruošę skleisti žinią, kad daugelio pamėgtos vietos neaplenktų praeiviai.

Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda Darbuotoja Milda

Vaizdas kitoks nei anksčiau

„Mes ketvirtadienį vakare link eglutės ėjome ir pamatėme užrašą, kad „Spurginė“ jau dirba. Nors buvome suvalgę bandelių kitoje kepyklėlėje, bet supratome, kad negalime praeiti pro šalį nenusipirkę po spurgą“, – šyptelėjo portalo žurnalistų kalbintas kaunietis Benas.

Užsukus į vidų, neslėpė jaunas vyras, pamatytas vaizdas gerokai skyrėsi nuo to, kurį tekdavo matyti anksčiau, kai „Spurginė“ išgyveno savo pakilimą. Ketvirtadienio vakarą čia nebuvo spurgų padėklais nukrautų stalų.

„Stovėjo viena moterytė, spurgų vienas padėkliukas. Taip tuščiai atrodė, todėl natūraliai paklausiau: „Kaip jums sekasi šituo laikotarpiu?“. Ji kalbėjo pakankamai pozityviai. Sako: „Porą savaičių buvome užsidarę ir nusibodo namuose sėdėti visoms, tai nusprendėme atsidaryti“. Minėjo, kad dirba trečią dieną ir dirba nuostolingai – visi aparatai veikia, pečiai užkurti, elektra sukasi, o klientų nėra tiek daug“, – pasakojo pašnekovas.

Kauniečio Beno asmeninio archyvo nuotr.

Sumanė skleisti žinią

Išgirdęs legendinės „Spurginės“ darbuotojos žodžius Benas iš pradžių sakė juokais jai tarstelėjęs, kad pasidalins naujiena apie tai, kad pamėgta vieta jau dirba, tačiau vėliau pagalvojo – kodėl gi ne, ir žinią apie atsinaujinusią „Spurginės“ veiklą paskelbė daugelyje grupių socialiniame tinkle „Facebook“.

Gal ir mano įrašas, pasidalytas feisbuke, prisidės prie to, kad „Spurginė“ vėl kaip senais laikais „po prakaitu“ dirbs.

„Ketvirtadienį vakare aš ir žmones Laisvės alėjoje kalbinau. Sakau: „Gera žinia! Eikite į „Spurginę“ – atsidarė“. Nežinau, kiek vakar iš jų nuėjo, bet keletui žmonių pasakiau. Šiandien vakare arba po savaitgalio nueisiu pasiteirauti, ar buvo suaktyvėjimas. Gal ir mano įrašas, pasidalytas feisbuke, prisidės prie to, kad „Spurginė“ vėl kaip senais laikais „po prakaitu“ dirbs“, – vildamasis penktadienį kalbėjo kaunietis.

Benas pridūrė, – būtų smagu, jei ir kiti kauniečiai, žinantys kokią parduotuvėlę, kuri buvo uždaryta, o dabar vėl veikia, pasidalytų žinia, nes, sako jis, akivaizdu, kad žmonės į tai reaguoja ir galbūt tai mažai parduotuvėlei kaip ir „Spurginei“ kiekvieno žmogaus atėjimas gali tapti motyvacija dirbti toliau.

„Manau, kad prieš šventes visi nori turėti veiklos ir, kad ji materializuotųsi. Todėl tikiu, kad pasidalinti tokia žinia gali kiekvienas žmogus, atradęs kažkokią vietelę, kuriai reikia padėti, gal mano pavyzdys paskatins ir kitus“, – tikisi jaunas vyras.

Dirba nuostolingai

„Šiandien trečią dieną dirbame, tai pirmą dieną – silpnai, vakar čiut geriau, o dabar, na, nežinau, laukiame...Bet šiaip žmonių pačioje Laisvės alėjoje yra mažai“, – paklausta, apie tai, kaip šiuo metu sekasi prekyba „Spurginėje“ penktadienio rytą tarstelėjo darbuotoja Milda.

Milda/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Lapkričio 7–ąją šalyje paskelbus karantiną lankytojams duris užvėrusi kauniečių pamėgta vieta vėl jas atvėrė gruodžio 2 dieną. Taip nuspręsta ne atsitiktinai, o tęsiant tradicijas. „Matote, prieš šventinį laikotarpį mes visuomet kepame kūčiukus. Ir tikrai labai gerai pirkdavo. Nenorėjome nuvilti ir tikimės, kad ateis žmonių kažkiek...“, – vylėsi pašnekovė.

Kol kas tenka dirbti nuostolingai. Visas kolektyvas buvome prastovose, tai irgi – nuostolis, kadangi mums reikia primokėti prie algų dar dešimt procentų, plius – komunaliniai mokesčiai, šildymas...

„Kol kas tenka dirbti nuostolingai. Visas kolektyvas buvome prastovose, tai irgi – nuostolis, kadangi mums reikia primokėti prie algų dar dešimt procentų, plius – komunaliniai mokesčiai, šildymas, tai tikimės uždirbti, nors ir ne į pelną, tai bent ne į nuostolį“, – atviravo darbuotoja.

Paklausta, kokius kepinius renkasi užsukę, Milda šyptelėjusi suskubo vardyti: spurgas su džemu, spurgas su varške ir su mėsa – jos paklausiausios, nuperkama ir kūčiukų.

„Na, visko nuperka – vieni nedaug, kiti daugiau. Vienas ateina 20 spurgų nusiperka. Paskambino va, 30 spurgų paprašė paruošti. Kaip ir anksčiau, paskambina, paprašo paruošti ir ateina paskirtu laiku, bet kol kas vangiai...“, – tarstelėjo ji.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų