Verslininkai investuoja į bendruomenių gerovę ir sportininkų pergales

„Socialiai atsakingas verslas savivaldybei ne tik padeda spręsti socialines problemas, remia kultūrą, bet ir prisideda prie svarių sporto laimėjimų“, – tvirtino Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Sutelktomis pastangomis Kauno rajone pavyko suburti stiprias rankinio, futbolo, krepšinio komandas, kurios jau spėjo pasireikšti šalies ir tarptautiniu mastu.

Raudondvario „Hoptrans“ iškovojo antrąjį iš eilės FIBA 3x3 „Challenger“ titulą ir užsitikrino bilietą į Honkongo „Masters“, vyksiantį lapkričio 25–26 d. Lietuvos čempionė „Cascada-HC Garliavos SM“ rugsėjį, po dvylikos metų, vėl sugrįžo į tarptautinę areną. Futbolo klubas „Hegelmann“ taip pat garsina Kauno rajoną pergalėmis.

Tapo pagrindine rėmėja

„Su „Patikima linija“ bendraujame ne vienus metus, o neseniai bendrovė tapo pagrindine rėmėja. Vieno susitikimo metu, kaip ir kasmet, paprašėme paramos, o įmonės vadovas geranoriškai pateikė dosnesnį pasiūlymą, kad moterų rankinis Kauno rajone populiarėtų, o komanda galėtų siekti aukštesnių rezultatų – žaisti Europos taurėje“, – pasakojo komandos „Cascada-HC Garliavos SM“ vyr. trenerė Rita Urnikienė.

Norint dalyvauti Europos taurėje, reikia finansavimo, nes patiriama nemažai išlaidų. „Tačiau patirtis tokio lygio žaidynėse buvo reikalinga ir naudinga. Tai visai kitas lygis, kitas suvokimas, kitas merginų nusiteikimas, pasirengimas, netgi atsakomybė. Gavome labai daug pamokų, jas išmoksime ir kitą sezoną bandysime vėl dalyvauti“, – ryžtingai kalbėjo vyr. trenerė.

Sprendimas: bendrovės „Patikima linija“ vadovas R. Blažulionis parems ir Garliavos futbolininkus. / E. Mališausko nuotr.

Komanda tikisi, kad bendradarbiavimas bus ilgalaikis ir ateityje „Patikima linija“ Garliavos rankininkių nepaliks be globos.

Komandą „Cascada-HC Garliavos SM“ nuo 2010 m. remia bendrovė „Krinona“, prekiaujanti prekės ženklo „Cascada“ grožio prekėmis, todėl tai atsispindi ir komandos pavadinime. „Su šia bendrove turime ilgalaikę sutartį, tačiau dabar rėmėjų sąraše pirma „Patikima linija“, – patikslino R. Urnikienė.

Smagu, kad nereikia prašyti su ištiesta ranka, iniciatyvą parodo ir pats verslas.

Garliavos rankininkės turi ir kitų rėmėjų. „Jei reikia lėšų kokiam renginiui, nubėgi, paprašai, neatsako ir kitos Garliavos įmonės“, – džiaugėsi vyr. trenerė. Ji pabrėžė, kad labai svarbi yra ne tik finansinė, bet ir psichologinė pusė: žaidėjos ne tik jaučia didesnę atsakomybę, bet ir tvirčiau jaučiasi, ir tai lemia geresnį žaidimą ir aukštesnį rezultatą.

„Aukščiausiojoje lygoje žaidžiantis HC „Garliava“ klubas labai daug dėmesio ir palaikymo gauna ir iš Kauno rajono savivaldybės. Jei ne visokeriopa savivaldybės pagalba, šios komandos nė nebūtų“, – patikino R. Urnikienė.

Sėkmė: Raudondvario „Hoptrans“ iškovojo antrąjį iš eilės FIBA 3x3 Challenger titulą ir užsitikrino bilietą į Honkongo „Masters“, vyksiantį lapkričio 25–26 d. / E. Mališausko nuotr.

Dar vienas sprendimas

„Kai turime galimybių uždirbti, galime truputį ir išleisti, – sakė bendrovės „Patikima linija“ vadovas Rimantas Blažulionis. – Savaime suprantama, kad dalytis, duoti, yra smagiau nei imti. Yra tokia filosofija: jei žmogus ką nors kam nors padovanoja, pirmiausia padovanoja sau.“

Garliavos moterų rankinio komandą „Patikima linija“ rėmė ir anksčiau, tačiau buvo metų, kai to daryti negalėjo. „Šiemet uždirbame gerai, atitinkamai padidinome finansavimą, didelė tikimybė, kad paremsime ir kitais metais“, – tvirtino R. Blažulionis.

Įmonės vadovas patikino, kad jokių asmeninių sentimentų šiai sporto šakai neturi. „Neseniai buvo atėję Garliavos futbolininkai, pasitariau su savimi ir nusprendžiau, kad mes ir juos paremsime“, – patikino direktorius.

Nijolė Tarvydienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Linkėjimai pildosi

Pergalingai žengiančios Kauno rajono vyrų 3x3 krepšinio komandos Raudondvaris „Hoptrans“ naujuoju tituliniu rėmėju šiemet vasarį tapo logistikos įmonių grupė „Hoptrans“, 3x3 krepšinį globojanti ir finansiškai padedanti ne vienus metus. Penketuką taip pat remia Kauno rajono savivaldybė ir klinika „NordClinic“.

Valdas Buivydas, vienas įmonės „Hoptrans“ savininkų, balandžio 25 d. palydose į pasaulinį turą pabrėžė: „Mums garbė remti komandą, kuri labai greitai susibūrė. Tai stipri ekipa, manau, ji garsins Lietuvą, Raudondvarį ir „Hoptrans“. Sėkmės varžybose ir skinti pergales be traumų linkėjo ir „NordClinic“ rinkodaros vadovė Marija Vorobjovaitė. Belieka tik pasidžiaugti, kad palydų linkėjimai pildosi.

Žilvinas Bliujus / Asmeninio archyvo nuotr.

Socialiai atsakingų rikiuotė

Patikimą ramstį turi ir pakaunės futbolininkai. Kauno rajono FC „Hegelmann“, kaip sufleruoja komandos pavadinimas, remia tarptautinė krovinių pervežimo ir logistikos bendrovių grupė „Hegelmann Group“. Kompanija finansiškai globoja vyrų futbolo komandas, žaidžiančias A ir II lygose, moterų futbolo komandas, rungtyniaujančias Lietuvos moterų futbolo A lygoje ir I lygos pirmenybėse, salės futbolo vyrų komandą, taip pat svariai prisideda prie jaunųjų futbolininkų rengimo.

„Bendrovė „Adrelsta“ remia rajono vyrų krepšinio komandą, žaidžiančią Regionų krepšinio lygos A divizione, be „Patikimos linijos“ ir „Krinonos“, Garliavos rankininkes finansiškai globoja „BEWI Lithuania“ (ši bendrovė taip pat remia ir jaunuosius rankininkus), futbolo klubą „Garliava“ – „Nordic Idea“, „BEWI Lithuania“, „Garlita“, krepšinio klubas „Atletas“ irgi turi apie penkiolika rėmėjų“, – socialiai atsakingas įmones vardijo Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Arūnas Talalas.

Pasak A. Talalo, parama komandoms daug kur atriša rankas: suteikia galimybę dalyvauti aukštesnio lygio varžybose, gauti geresnes medicinos paslaugas ir kt.

Gestas: „Patikima linija“ Garliavos apylinkių seniūnijoje išasfaltavo Vasario 16-osios gatvę. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

Patikimi seniūnijos ramsčiai

Garliavos seniūnė Nijolė Tarvydienė džiaugėsi, kad šio krašto įmonės ne tik didelėmis ar mažesnėmis investicijomis remia sportą, bet yra ir seniūnijos ramsčiai.

Puoselėjame gražius santykius su vietos valdžia – seniūnija, jei tik leidžia mūsų galimybės, visada padedame.

„Verslas seniūnijos gyvenime yra labai svarbus, nes padeda atlikti kai kuriuos ūkinius darbus, organizuoti renginius, gauname didelę paramą. Smagu, kad nereikia prašyti su ištiesta ranka, iniciatyvą parodo ir pats verslas. Bendrovės SRS, „Transrifus“, „Garlita“, „Patikima linija“, „Radė“ yra pagrindinės seniūnijos pagalbininkės. Bet kada galiu kreiptis į jų vadovus ir žinau, kad padės ne tik lėšomis, bet ir darbais. Visa Garliavos bendruomenė džiaugiasi „Transrifus“ Šimtmečio parke įrengta vaikų žaidimų aikštele, transporto savininkai – tvarkingesnėmis gatvėmis, jas, esant reikalui, metusi savo darbus, greideriuoja ir žvyruoja „Radė“. Skubius darbus atlikti mums talkina SRS: aptvėrė vaikų žaidimų aikšteles, padėjo sutvarkyti užtvanką, stoteles. „Trukmė“ prieš kelerius metus papuošė pagrindinę miesto eglutę ir patys pasisiūlė tai padaryti. Į buvusią „Kamestos“ teritoriją atsikėlusi „Linkela“ iš esmės pakeitė jos vaizdą, sutvarkė aplinką, ypač gražiai teritorija atrodo važiuojant J. Šimkaus gatve. Prie Žemosios gatvės sutvarkymo prisidėjo „Degmeda“. Sulaukiame išties įvairiapusės pagalbos. „Patikima linija“ Garliavos apylinkių seniūnijoje išasfaltavo Vasario 16-osios gatvę“, – vardijo seniūnė.

„Ta gatvė eina tarp mūsų teritorijų, asfaltavome jas, kartu išasfaltavome ir dalį gatvės“, – atlikto darbo nesureikšmino R. Blažulionis.

Dovana: „Transrifus“ savo lėšomis (30 tūkst. eurų) miesto parke įrengė vaikų žaidimų aikštelę. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nelieka bendruomenės nuošalyje

Bendrovės „Transrifus“ akcininkas Žilvinas Bliujus kuklinosi: „Kartais vis padarome ką nors gero bendruomenei. Dirbame Kauno rajone, Garliavoje, aplinkui yra bendruomenė, todėl negalime likti nuošalyje.“

Bene didžiausias ir gražiausias indėlis – „Transrifus“ savo lėšomis (30 tūkst. eurų) miesto parke įrengė vaikų žaidimų aikštelę. „Rengiantis minėti įmonės 20-metį, vyko balsavimas: ar kolektyvas nori šventės, ar padovanoti ką nors bendruomenei. Tai kolektyvo nuopelnas, kad buvo pasirinktas antrasis variantas“, – šypsojosi verslininkas.

Įmonė taip pat finansiškai prisideda prie miesto kultūros renginių organizavimo, padeda papuošti Garliavą prieš didžiąsias žiemos šventes. „Puoselėjame gražius santykius su vietos valdžia – seniūnija, jei tik leidžia mūsų galimybės, visada padedame. Ne tik tada, kai paprašo, ir patys rodome iniciatyvą“, – patikino verslininkas.

Nors kol kas „Transrifus“ nepuoselėja minčių tapti pagrindiniu kurios nors Kauno rajono komandos rėmėju, tačiau dažnai suteikia finansinę paramą Garliavos futbolo klubui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių