Verslininkas apie Vilniaus gatvės kapitalinį remontą: skausminga, bet labai reikalinga

  • Teksto dydis:

Šią savaitę startavę intensyvūs darbai paralyžiavo vieną seniausių Kaune susisiekimo arterijų – Vilniaus gatvę. Nuo pirmos dienos pėsčiųjų eismas čia visiškai uždarytas. Darbininkai išardė suklypusio grindinio akmenis, ruošiamasi kasti 4 metrų gylio tranšėjas ir keisti nusidėvėjusius vandentiekio bei nuotekų tinklus, atskiriant lietaus ir buitinių nuotekų sistemas. Toks šturmas tapo stipriu iššūkiu verslininkams, tačiau nemažai jų pripažįsta, jog remontas buvo būtinas ir laukiamas.

Išspręs įsisenėjusias problemas

„Neteisinga sakyti, kad gatvės remontas prasidėjo netikėtai. Viešojoje erdvėje pabrėžiama tik neigiama pusė, tačiau niekas nekalba apie tai, su kokiomis problemomis gyveno vietos gyventojai. Tikrai šioje situacijoje nėra jokio masinio nepasitenkinimo. Visi jau kelerius metus žinojo, kad kapitalinis remontas artėja.

Tie, kurie suinteresuoti ilgalaike perspektyva šioje gatvėje, neina į gatvę ir nešūkauja. Piktintis gali tie, kuriems galbūt nerūpėjo Vilniaus gatvės gyvavimas ar nesidomėjo situacija“, – kalbėjo Kauno Senamiesčio draugijos valdybos narys Edmundas Kolevaitis, pridūręs, kad su visais besikreipusiaisiais buvo dalijamasi naujausia informacija.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kada, jei ne dabar?

Pasak vieno iš Vilniaus gatvės restoranų bendrasavininko, vietos gyventojai ilgai kentėjo nusidėvėjusių centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų problemas, kurias išspręsti nebuvo taip paprasta.

„Nėra net kalbos, kad grindinys buvo prastos būklės. Tačiau tai, manau, yra mažesnė bėda. Kur kas blogiau gyvenantiems senamiestyje, kurie susiduria su po žeme esančių komunikacijų problemomis. Ypač, kai prisireikia skubaus remonto kiemuose, kur dirbti sunkiajai technikai praktiškai neįmanoma. Tad vietoje kritikos kaip tik vertėtų pasidžiaugti, kad po remonto senamiesčio gyventojams sumažės rūpesčių“, – teigė E. Kolevaitis.

Kaunietis pasidžiaugė, kad kapitalinį remontą pradėję rangovai darbus ketina baigti iki kitų metų vasaros – vietoje planuotų 19 mėnesių darbus vykdys mažiau nei metus. Tai, anot pašnekovo, teikia viltį bei galimybę kauniečiams ir ne tik mėgautis atnaujinta vaizdinga Vilniaus gatve anksčiau nei buvo numatyta: „Be abejo, visiems skausminga situacija, bet kitaip gatvės nesuremontuosi. Tikiu, kad vietos verslininkai ras kompromisą su savivaldybe.“

Vilmanto Raupelio nuotr.

Pagerins tinklų pralaidumą

Vos tik nuėmus Vilniaus gatvės grindinio akmenis, „Kauno vandenys“ pradės požeminių tinklų rekonstrukciją. Planuojama atskirti mišrią nuotekų surinkimo sistemą ir taip ženkliai padidinti tinklų pralaidumą visame mieste.

Šiuo metu Kaune bent ketvirtadalį visų nuotekų tinklų sudaro skirtingais dešimtmečiais klotos mišrios sistemos, kurios pagal Europos Sąjungos reikalavimus privalo būti atskirtos per artimiausius kelerius metus.

Lygiagrečiai darbus vienoje pagrindinių senamiesčio susisiekimo arterijų planuoja ir bendrovės „Kauno energija“, ESO bei „Kauno gatvių apšvietimas“.

Po kapitalinio remonto Vilniaus gatvėje kur kas saugiau bei patogiau jausis judėjimo ir regos negalios paliesti žmonės. Nepatogaus grindinio problemas pamirš ir tėveliai su vežimėliais.

Vaizdingą senamiesčio arteriją papuoš ne tik nulygintais akmenimis atnaujinta danga, bet ir pokyčių sulauksiantys šviestuvai, suoliukai bei kiti mažosios architektūros elementai.

Antro etapo pristatymas

Nuo rugpjūčio 2 d. Vilniaus gatvės kapitalinis remontas persikels kitapus Birštono gatvės ir tęsis iki pat Laisvės alėjos.

Jau šį penktadienį (liepos 16 d.) 15 val. vietos gyventojai ir verslininkai kviečiami į antrojo etapo darbų pristatymą. Susitikimas vyks prie požeminės perėjos ir Istorinės LR Prezidentūros sodelio.

Daugiau informacijos dėl Vilniaus gatvės kapitalinio remonto eigos ir kitų su darbais susijusių klausimų galima teirautis el. paštu statyba@autokausta.lt arba tel. 8 37 397 555.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas ten verkia dėl remonto?

Kas ten verkia dėl remonto? portretas
Verslas ? Kavinių gal ?Maistas jūsų prastas , neskanus ir brangus.Tikrai nepasigesiu jūsų.

Praeivis

Praeivis portretas
Aš , rilinis Vilniaus gatvės ,praeivis (su išsukinėtom kojom , nuo išklypusių akmenų) ir tai seniai žinojau , kad prasidės remontas , ir buvo skelbta kada O , mat , verslininkai - nežinojo.Tegu mažiau kalba nesąmonių ir ueško išeičių , o ,ne pasakas sekt.

Vika

Vika portretas
Suprantu,kad ten remontas tikrai reikalingas, bet reikejo perspeti verslininkus, nes jie ruosesi vasaros sezonui ir po karantino net nespejo atsigauti. Koks ten "verslininkas" aiskina, kad gerai, nors visai negerai, nes verslininkai neturejo iki tol pajamu - karantinas, o kai baigesi karantinas, pradetas remontas. Niekas nera pries, bet turejo buti verslininkai perspeti ir remonta galejo pradeti po kokiu 2-3 men., kad kavines galetu vasara padirbeti. Cia kazkas visiskai neaisku. Kodel staiga ir kodel neperspeti verslo zmones? Labai negrazu is savivaldybes puses. Valdziazmogiai, ar turite nors kiek supratimo ir sazines?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių