Pereiti į pagrindinį turinį

"Viagrą" internete pardavinėję kauniečiai sulaikyti

2011-04-26 16:05
"Viagrą" internete pardavinėję kauniečiai sulaikyti
"Viagrą" internete pardavinėję kauniečiai sulaikyti / Scanpix nuotr.

Kauno Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai patikrinę informaciją internetinėse svetainėse nustatė 3 asmenis, neteisėtai prekiavusius receptiniais vaistiniais preparatais: "Cialis", "Viagra", "Levitra". Iš pažeidėjų paimta 195 vnt. tablečių.

Norint parduoti (išduoti) gyventojams vaistinius preparatus, turi būti suteikiama farmacinė paslauga, kuri apibrėžiama kaip vaistininko praktika vaistinėje.

Farmacijos įstatymo 19 straipsnio 1 dalyje nustatyta, kad vaistinės veikla yra licencijuojama farmacinė veikla. Taigi parduoti (išduoti) vaistinius preparatus gali tik juridinis asmuo, turintis vaistinės veiklos licenciją.

Pažeidus Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 44.1 str. „Neteisėtas vertimasis su vaistais (vaistiniais preparatais) susijusia veikla“, fiziniams asmenims numatyta bauda nuo 500 iki 1 tūkst. litų su vaistų (vaistinių preparatų) konfiskavimu ar be konfiskavimo, juridinių asmenų vadovams bauda – nuo 3 iki 6 tūkst. litų su vaistų (vaistinių preparatų) konfiskavimu ar be konfiskavimo. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų