Pereiti į pagrindinį turinį

Vicemerų lažybos: S.Vaičikauskas pralaimėjo butelį viskio

2009-06-08 19:38
Vicemerų lažybos: S.Vaičikauskas pralaimėjo butelį viskio
Vicemerų lažybos: S.Vaičikauskas pralaimėjo butelį viskio / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Prieš rinkimus į Europos Parlamentą miesto vicemerai Steponas Vaičikauskas ir Rimantas Mikaitis susilažino dėl rinkimų rezultatų. Pirmadienį paaiškėjo, kad viskio butelį R.Mikaičiui pirks socialdemokratas S.Vaičikauskas.

„Aš sakiau, kad vietą Europos Parlamente laimės Lietuvos liberalų sąjūdis, o Liberalų ir centro sąjunga neperžengs būtino 5 proc. barjero. Steponas tikėjosi, kad bus atvirkščiai“, - pasakojo Liberalų sąjūdžiui atstovaujantis R.Mikaitis.

„Susiginčijome, už ką žmonės daugiau balsuos, tai ir susilažinom. Tai gal antros ar trečios lažybos mano gyvenime“, - prisipažino S.Vaičikauskas. Jis sakė suklydęs tik dėl liberalų partijų rezultatų, o visus kitus atspėjo beveik tiksliai.

Už Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdį savo balsus atidavė 7,35 proc. šalies rinkėjų, tad šiai partijai teks vienas mandatas Europos Parlamente. Liberalų ir centro sąjunga surinko 3,46 proc. rinkėjų balsų ir savo atstovo Briuselyje neturės.

S.Vaičikauskas džiaugiasi, kad socialdemokratai gavo 18,62 proc. balsavusiųjų palaikymą ir siųs tris savo atstovus į Europos Parlamentą. Keturias vietas gaus Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, surinkę 26,80 proc. šalies rinkėjų balsų.

Paklaustas, kokį viskį pirks kolegai vicemerui, S.Vaičikauskas tikino, kad galbūt ieškos kokio nors suvenyrinio butelio. „Dėl markės ir dėl talpos lažindamiesi nesitarėme“, - juokėsi politikas. Jis sakė atiduosiąs prizą laimėtojui, o šis tegul sprendžia, kaip jį panaudoti.

„Gal reikės pradėti kolekcionuoti tokius prizus“, - svarstė R.Mikaitis. Per rinkimus į Seimą susilažinęs su Vyriausybės atstovu Kauno apskričiai Vasilijumi Popovu, vicemeras taip pat laimėjo brangaus gėrimo butelį. Per prezidento rinkimus politikas išlošė butelį vyno, kurio dar tebelaukia.

„Azartinių žaidimų nežaidžiu. Ir lažybos dažniausiai įvyksta ne mano iniciatyva, bet negaliu susilaikyti, kai primygtinai siūloma lažintis dėl rinkimų rezultatų“, - savo nuostatas dėstė R.Mikaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų