Pereiti į pagrindinį turinį

Vicemerui S.Vaičikauskui - rimti kaltinimai

2009-05-19 20:07
Vicemerui S.Vaičikauskui - rimti kaltinimai
Vicemerui S.Vaičikauskui - rimti kaltinimai / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Ketvirtadienį miesto tarybos posėdyje gali būti sprendžiamas vicemero Stepono Vaičikausko likimas. Jis bus raginamas nusišalinti nuo pareigų.

„Sunkiu nusikaltimu įtariamas asmuo neturėtų vykdyti pareigų“, - įsitikinęs miesto tarybos Liberalų ir centro partijos frakcijos narys Kęstutis Mikėnas.

Jo išplatintame pareiškime teigiama, kad socialdemokrato S.Vaičikausko pavardė minima FNTT atliekamame tyrime dėl vengimo mokėti mokesčius. Tai susiję su jam priklausančia drabužių siuvimo bendrove „Dobilas“. K.Mikėnas ragina Sėkmės koaliciją ir visus miesto politikus slaptu balsavimu apsispręsti, ar S.Vaičikauskas turėtų nusišalinti nuo užimamų pareigų, kol vyksta tyrimas.

Kaip skelbiama žiniasklaidoje, pareigūnai taip pat aiškinasi, ar bendrovė nebuvo tyčia įstumta į bankrotą. Pernai lapkričio pabaigoje buvo įkurta uždaroji akcinė bendrovė „Dobilas4“, o po savaitės Kauno apygardos teisme iškelta „Dobilo“ bankroto byla.

Kaip privačiam asmeniui S.Vaičikauskui priklauso 14 proc. „Dobilo“ akcijų. Jis yra vienas bendrovės „Centro investicija“ savininkų. Ši bendrovė taip pat turi „Dobilo“ akcijų. Įmonė šiuo metu yra nesumokėjusi maždaug 2,5 mln. litų mokesčių. Iš viso jos finansiniai įsipareigojimai siekia 11,5 mln. litų.

„Žinoma, viską išsiaiškins teismas, tačiau situacija tipinė - naujoji bendrovė veikia tose pačiose patalpose, drabužius siuva tos pačios siuvėjos su tomis pačiomis siuvimo mašinomis“, - sakė K.Mikėnas. Jis neabejoja, kad tokie įtarimai vienam iš miesto vadovų Kaunui nedaro garbės ir netgi kelia grėsmę ir sunkesnių nusikaltimų tikimybę.

Pats S.Vaičikauskas tikino apie jokį FNTT tyrimą ir kaltinimus nieko nežinąs.

Plačiau apie S.Vaičikauską ir siuvimo bendrovę skaitykite trečiadienį „Kauno dienoje“. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų