Pereiti į pagrindinį turinį

Viceministras: perduoti L.Stankūnaitei dukrą dar nepasirengta

2012-04-27 10:26
Viceministras: perduoti L.Stankūnaitei dukrą dar nepasirengta
Viceministras: perduoti L.Stankūnaitei dukrą dar nepasirengta / Tomo Raginos nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos viceministras Dalius Bitaitis tvirtina, kad šiuo metu dar nepasiruošta įvykdyti teismo sprendimą perduoti velionio Drąsiaus Kedžio dukrą jos motinai Laimutei Stankūnaitei.

Viceministro teigimu, antstolė Sonata Vaicekauskienė neatsižvelgia į Kauno miesto ir rajono vaiko teisių apsaugos specialistų rekomendacijas, kaip išvengti žalos mergaitei imant ją jėga ir nepakenkti perdavus motinai.

„Todėl, kol nebus pilnai atsižvelgta į vaiko teisių apsaugos specialistų rekomendacijas, kaip garantuoti, jog būtų užtikrintos vaiko teisės ne tik sprendimo vykdymo metu, bet ir po jo, kadangi tuo ši istorija nesibaigs, nebus galima profesionaliai jį vykdyti“, – akcentavo D.Bitaitis.

Pasak viceministro, vaiko teisių apsaugos specialistų vaidmuo šioje istorijoje nesibaigs įvykdžius teismo sprendimą. Jis argumentuoja, kad antstolė savo darbą baigs vos tik įvykdys teismo sprendimą, tačiau vaiko teisių apsaugos specialistai dirbs ir toliau, todėl jų nuomonė yra labai svarbi ir jos turi būti paisoma.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovybė kreipėsi į Teisingumo ministeriją, Lietuvos antstolių rūmus, Generalinį policijos komisarą, kurių pareigūnai turi dalyvauti įgyvendinant šį teismo sprendimą, prašydama šių institucijų vadovų užtikrinti glaudesnį bendradarbiavimą su vaiko teisių apsaugos specialistais. Pasak D.Bitinaičio, tokiu būdu siekiama išvengti klaidų, padarytų per kovo 23 dieną surengta Kadžių namų šturmą.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos kontrolierė Edita Žiobienė neigiamai įvertino Kauno rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyr. specialistės Andželikos Vežbavičiūtės sprendimą nutraukti teismo sprendimo vykdymą, kuomet kilus grumtynėms buvo žalojama mažametė. Kontrolierė pasiūlė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriui Ričardui Pudževeliui įvertinti savo darbuotojos elgesį. R.Pudževelis portalui kaunodiena.lt sakė, kad šiuo metu savivaldybėje sudaryta komisija, kuri turėtų pateikti savo išvadas maždaug iki gegužės vidurio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų