Pereiti į pagrindinį turinį

Viešojoje bibliotekoje atjungtas šildymas

2009-03-24 12:49
Viešojoje bibliotekoje atjungtas šildymas
Viešojoje bibliotekoje atjungtas šildymas / Tomo Raginos nuotr.

Į ekonominės krizės ir taupymo gniaužtus patekusi Kauno apskrities viešoji biblioteka buvo priversta nutraukti patalpų šildymą, tuo metu Kauno apskrities vadovė prognozuoja, kad į finansinę krizę patekusių valstybinių įstaigų tik daugės.

Taupydama lėšas, kurių pritrūko šildymo paslaugoms apmokėti, bibliotekos vadovybė nutarė bibliotekos nebešildyti. Jau savaitė, kai nešildomos bibliotekos skaityklose vyrauja 10 laipsnių ir net žemesnė temperatūra.

Neiškentę nepakeliamų darbo sąlygų, bibliotekos darbuotojai pagalbos kreipėsi į "Kauno dienos" žurnalistus.

"Grasinama, kad jei skųsimės dėl dabartinių sąlygų, bus atleisti 40 darbuotojų. Žadama, kad turėsime eiti kartą per mėnesį po vieną dieną nemokamų atostogų, o už sutaupytus pinigus bus apmokėtas šildymas. Šildymą, geriausiu atveju, įjungs gruodžio mėnesį. Šilumos ir ankstesniais metais neleidome vėjais, jeigu patalpose būdavo 17 šilumos - tai šventė. Mūsų biblioteka priklauso Kauno apskrities viršininko administracijai. Ar ir pas juos išjungtas šildymas, ar ir jie eina nemokamų atostogų ?Ar jie tik taupo pinigus mūsų sąskaita?" - nepasitenkinimą laiške reiškė bibliotekos darbuotoja Asta.

Nuvykus į biblioteką paaiškėjo, kad pasakojimas apie nešildomas patalpas nėra laužtas iš piršto. Prie centrinio įėjimo pasitiko užrašas, skelbiantis kad nešildant bibliotekos skaitytojai bus įleidžiami su viršutine apranga.

Bibliotekos vadovybė teigia, kad situacija ėmė prastėti Vyriausybei paskelbus taupymo planą, tačiau tuo pat metu išlaidos šildymui Kaune augo 70 procentų. Sumažinta12 procentų lėšų darbuotojų užmokesčiams ir 15 procentų skirtų bibliotekos išlaidoms. Skaičiuojama, kad lėšų trūkumas iki metų pabaigos sudarys apie160 tūkstančių litų.

Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė bibliotekos darbuotojams negalėjo pažadėti nieko paguodžiančio ir baiminosi, kad įstaigų, kurios pritrūks lėšų susimokėti už šildymą ir elektros energiją ateityje gali tik daugėti.

"Pastatas yra senas ir nežinia kodėl, kai valstybė dar turėjo pinigų, nesiėmė jo atnaujinti. Kažką dėl to reikėtų mušti per nagus ir padus", - teigė O.Balžekienė.

Ji teigė, kad į nepavydėtiną situaciją pakliuvusiai viešajai bibliotekai, šiuo metu labiausiai pasitarnautų atšilę orai. Tačiau Lietuvos sinoptikai bent iki balandžio orų pagerėjimo neprognozuoja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų