Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniečiai priėmė kauniečių dovaną

2018-01-27 19:46

Šeštadienio vakarą Kaune 333 vietose vyko šventinės vakarienės Vilniaus miesto gimtadienio proga.

Kauno inicijuotas Vilniaus gimtadienio pasveikinimas vyksta antrą kartą. Šiemetinė idėja – pakviesti vilniečius vakarienės – pasiteisino.

Penktadienio vakarą sustabdžius registraciją užfiksuoti galutiniai skaičiai. Kaune vienu metu vyko 333 vakarienės, iš jų 58 buvo skirtos nepažįstamiems vilniečiams, o 275 – draugams ir bičiuliams. Jose nemokamai pavaišinti 1033 vilniečiai, šias vakarienes organizavo 539 kauniečiai.

Vilniečius pasveikinti nutarę kauniečiai registravosi iki paskutinės minutės, kaip ir vilniečiai, nutarę priimti kvietimą. Neabejojama, kad Kaune vilniečių svečiavosi gerokai daugiau, nes ne visi Kauno gyventojai suskubo registruotis, tačiau idėjai palaikyti kvietėsi bičiulius tiesiog paviešėti.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis su drauge Loreta svečius pakvietė vakarieniauti į restoraną „Medžiotojų užeiga“.

„Kauniečiai visais laikais išsiskyrė aktyvumu. Džiaugiuosi, kad taip yra, bet nesitikėjau tokio aktyvumo“, – miestiečių aktyvumu džiaugėsi Kauno vadovas.

Prie stalo sėdo žurnalistų šeimos –  Edmundas Jakilaitis su žmona Rasa, Andrius Tapinas su žmona Rasa, Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis su žmona Viktorija ir Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas su žmona Edyta.

Jei mane būtų pakvietę, aš tikrai rasčiau galimybę atvažiuoti. Gerai sutariu su Klaipėdos meru ir žinau, kad esu laukiamas Klaipėdoje vykstančiuose renginiuose. Vilnius turėtų keistis.

V.Matijošaitis neslėpė kvietęs Vilniaus merą Remigijų Šimašių vakarieniauti, tačiau sostinės vadovas neatvyko.

„Jei mane būtų pakvietę, aš tikrai rasčiau galimybę atvažiuoti. Gerai sutariu su Klaipėdos meru ir žinau, kad esu laukiamas Klaipėdoje vykstančiuose renginiuose. Vilnius turėtų keistis“, - pastebėjo Kauno meras.

Ant Kauno šeimininko  stalo garavo firminė restorano kreminė baravykų sriuba. Antra patiekalą svečiai galėjo rinktis kiekvienas pagal skonį iš trijų siūlomų patiekalų: keptas otas  su polenta raudonųjų ikrų padaže, elnienos kepsneliai su baravykais, lazdyno riešutais ir bulvių „Gratini“, anties krūtinėlė su spanguolių šerbetu.

„Originali idėja. Kaunas per Vilniaus gimtadienius vis nustebina. 19 metų gyvenau Kaune, 21 metus gyvenu Vilniuje, tai toks jau labiau vilnietis”, - atvažiavęs į gimtą miestą skaičiavo E.Jakilaitis.

Kiek paprastesnė, tačiau originalumu išsiskyrė kai kurių kauniečių vilniečiams siūloma vakarienė.

Kauniečiai kvietė sostinės gyventojus vaišintis legendinėmis Kauno spurgomis, šonkauliukais, kai kas rieke juodos duonos su paslaptingomis užtepėlėmis, skaniausiais mamos keptais pyragais, lašišos pyragais, picomis ir kitais pačiais įvairiausiais patiekalais.

Išskirtinės vakarienė vyko VII forte. Šio muziejaus vadovas Vladimiras Orlovas 22 vilniečiams paruošė tvirtovės troškinį.

Neeilinio patiekalo ruošimas vyko lauke, tačiau svečiai vaišinosi tvirtovės viduje. „Labai skanu. Jei bus galimybė, norėsiu pakartoti“, - V.Orlovo ruoštą troškinį gyrė svečiai.

Tačiau užkandžiaudami vilniečiai dėstė, kad ne dėl vakarienės važiavo į Kauną. Vertindami kvietimą atsižvelgė į vietą, kur yra kviečiami. VII fortas patraukė prie vakarienės siūloma edukacine programa.

„Mes ir pernai pasinaudojome Kauno kvietimu švęsti Vilniaus gimtadienį. Buvome ekskursijose. VII fortą šiemet pasirinkome todėl, kad čia ne tik vakarienė, o ir ekskursija, be to, čia dar nesame buvę, tai turėsime, ką papasakoti draugams“, - šypsojosi jaunų vilniečių pora.

Be kita ko, iš anksto užsiregistravę vilniečiai į Kauną buvo atvežti nemokamai ir po vakarienės parvežti namo.

Pernai užgimusi idėja pasveikinti sostinės gyventojus miesto gimtadienio proga tikimasi taps gražia tradicija.

Pas Kauno merą vakarieniavęs žurnalistas Andrius Tapinas šią originalią idėją siūlė skleisti plačiau. „Mums taip trūksta švenčių, kad gali ir Klaipėda prisijungti. Nereiktų kitiems miestams pavydėti, o pasiimti tą idėją ir švęsti. Važiuosim ir į Kėdainius, ir į Jonavą, ir į Mažeikius. Kad tik linksma būtų“, - Kauno iniciatyvą gyrė A.Tapinas.

Pernai vilniečiams buvo padovanotos nemokamos kelionės autobusais Vilnius-Kaunas, nemokamos išskirtinės ekskursijos bei nuolaidos geriausiuose Kauno restoranuose, kavinėse ir baruose.

Visa tai kainavo tik 3599 eurus. Už šią sumą keli tūkstančiai vilniečių apsilankė Kaune, pamatė, kokia nuostabi jo centro tarpukario architektūra, kurios nerasi nei Vilniuje, nei kituose Lietuvos miestuose.

Pasivaikščiojo ekskursijose, susipažino su miesto istorija, aplankė nemažai naujų restoranų ir barų, kurių Kaune per pastaruosius metus ėmė dygti ne mažiau nei Vilniuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų