Virėjų mokymai vyko KTU Maisto mokslo technologijų ir kompetencijų centre.
Kauno rajono Kultūros, švietimo ir sporto skyrius ir centras bendradarbiauja jau daug metų. Šio centro mokomojoje virtuvėje reguliariai vyksta pakaunės mokyklų virėjų ir maitinimo įmonių vadovų teoriniai ir praktiniai mokymai.
Dalyvės, susiskirsčiusios į penkias komandas, pačios gamino įvairius patiekalus, pritaikytus maistui alergiškiems vaikams: salotas, sriubą, pagrindinį patiekalą. Gamybos metu buvo išbandomi nauji receptai ir aptariami svarbiausi maisto gamybos alergiškiems vaikams technologiniai aspektai. Virėjos taip pat degustavo kolegių pagamintus patiekalus, išsakė savo pastabas.
Galimybės: pratybos virėjoms ir dietistėms leidžia atnaujinti žinias ir pasitobulinti. / Organizatorių nuotr.
„Maisto ruošimo pratybos buvo ne tik puiki galimybė atnaujinti žinias ir pasitobulinti, bet ir galimybė aptarti 2024 m. planus, laukiančius pokyčius vaikų maitinimo srityje, pabendrauti su kolegėmis, pasidalyti patirtimi, pasiruošti tolesniam atsakingam darbui ugdymo įstaigų virtuvėse“, – sakė Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Žydra Narbutienė.
KTU Maisto mokslo technologijų ir kompetencijų centras – moderniausias toks centras Baltijos šalyse, aprūpintas unikalia bandomąja įranga maisto pramonei ir viešajam maitinimui. Čia kuriami nauji maisto produktai ir receptūros, vykdomi įvairūs moksliniai tyrimai.
Naujausi komentarai