Pereiti į pagrindinį turinį

Viskas, ko reikia mokyklai ir studijoms

2014-08-25 11:30

Pasirengimas mokyklai – atsakingas etapas. Didelis pirkinių sąrašas apsipirkimo vietą verčia rinktis atidžiai. Didelė dalis kauniečių ir gyvenančiųjų atokiau jau seniai pasirinkę – prekybos miestelyje URMAS mokyklinių prekių, drabužių, avalynės ir kitokių prekių pasiūla yra didžiausia Kaune.

Po dvi uniformas

„Imsime abu sarafanus ir marškinėlius“, – atsisuko į pardavėją Gražvydas ir Aušra Klasauskai. Jų dukra Ugnė, būsimoji Ariogalos gimnazijos antrokė, vis dar tebevilkėjo vyšniniu mokykliniu sarafanu ir baltais puošniais, nėriniuotais marškinėliais.

„Vienas sarafanas bus mokyklinėms šventėms, kitas – kasdien į pamokas“, – sakė mergaitės mama. Ir paaiškino: „Marškinėlius rinkomės žiūrėdami į grožį, svarbu, kad dukrai į akį krito, be to, ne visi tinka nešioti po sarafanu.“

Klasauskai sakė net nesvarstę, kur važiuoti apsipirkti naujiesiems mokslo metams ir ne tik. „Jau trečius metus važiuojame į URMĄ“, – teigė ariogališkiai.

Nuo prekių gausos, kol viską apeini, tenka pavargti, bet svarbu, kad yra iš ko pasirinkti, tikino A.Klasauskienė. Tokia kokybiškų ir nebrangių prekių gausa gali pasigirti retas prekybos centras. Ne veltui URMAS pristatomas kaip prekybos miestelis.

Mama džiaugėsi, kad pradinukės sportinė apranga atlaikė pirmuosius metus mokykloje, ji bus tinkama ir dar vieniems. Kuprinės taip pat dar nereikia keisti.

Apsipirkti – net iš Raseinių

Kalbinti pirkėjai sakė pastebėję, kad net ir prasidėjus visuotiniam mokyklinių nuolaidų vajui prekybos centruose, daug tokių pačių prekių URME galima įsigyti pigiau –
ir ne tik šiuo metu.

„Mūsų pirkinių sąraše – striukė, batai, džinsai, keli megztukai“, – vardijo raseiniškė Loreta Gustienė, atlydėjusi dukrą.

Kodėl apsiperka taip toli nuo namų? „Raseiniuose nėra tokio pasirinkimo“, – išpyškino Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos abiturientė Aistė Gustaitė, tądien jau spėjusi įsigyti elegantiškus rudeninius batus.

Ir sportinės aprangos, ir rankinės

Taip pat su mamos pagalba besirengianti rugsėjui VDU „Rasos“ gimnazijos vienuoliktokė Gabrielė matavosi sportinę aprangą. Nors kūno kultūros pamoka nėra jos mėgstamiausia, bet norisi ir per ją jaustis patogiai bei gražiai atrodyti.

„Mokyklinės kuprinės ji jau nebenori, tad dar eisime ieškoti didelės rankinės“, – pasakojo Gabrielės mama Valda. Gimnazistė tądien tikėjosi rasti ir jai patinkančius madingus marškinėlius.
Prekybos miestelį URMAS šios kaunietės pasirinko ir dėl to, kad jis įsikūręs patogioje vietoje – netoli mamos darbo.

Studentiško gyvenimo atributai

Prie raštinės prekių stoviniavusi trijulė vaikinų rengėsi vadybos studijoms Kauno technologijos universitete.

„Keliese – smagiau. Būsime kambario draugai, tiksliau, kartu nuomosime butą, tad kartu ir apsiperkame“, – kalbėjo būsimieji pirmakursiai. Jie į krepšius krovėsi storus, didelio formato sąsiuvinius, saujas tušinukų, pieštukų, skylamušį, susegiklį ir kitokių prekių.

Vaikinų pirkinių sąraše buvo ir daug buities daiktų. „Dalį sudiktavo mamos, dalį patys. Praeidami pro skyrius matėme, kad rasime visko, ko reikia, ir gerokai pigiau nei tikėjomės“, – neslėpė geros nuotaikos būsimieji vadybos specialistai Vilius, Andrius ir Vytautas, rengdamiesi savarankiškai gyventi.

„Jau dabar reikia pradėti mokytis taupumo, tad į miestelį URMAS, manau, užsuksime dar ne kartą“, – spėjo sąraše jau įsigytas prekes žymėjęsis Andrius.

Populiariausia – juoda

URME įsikūrusio parduotuvių tinklo „Tokia mada“ savininkė Rasa pastebėjo, kad jaunimas kūno kultūros  pamokoms dažniausiai renkasi juodas sportines kelnes. „Taip ir parašykite: juoda – Kauno spalva“, – šyptelėjo verslininkė.

Ryškesnės spalvos populiaresnės būna vasarą, o mokslo metams ieškoma tamsesnių. „Pirkinius gal daug lemia ir tėvų nuomonė. Jie žiūri, kad drabužis būtų praktiškas“, –  spėjo ponia Rasa. URMO rašto prekių parduotuvės savininkė Dalija kalbėjo, kad vieni paklausiausių yra „Schneider“ parkeriai su itin patvaria ir kokybiška iridžio plunksna. „Pirkėjai ne kartą yra sakę, kad šios firmos parkerių pas mus įsigyja pigiau nei prekybos centruose pritaikius nuolaidą“, – pastebėjo prekybininkė.

„Jau po Žolinės prekybos miestelyje URMAS dvigubai padidėja pirkėjų srautas. Tai natūralu, nes daugelis žmonių jau būna po vasaros atostogų, ruošia savo atžalas mokyklai, patys ruošiasi rudens sezonui. Prekybos miestelyje URMAS pirkėjai gali rasti ypač platų drabužių, avalynės, galanterijos ir kitų prekių asortimentą, kadangi miestelyje dirba daugiau kaip 2000 parduotuvių. Čia kiekvienas pirkėjas gali rinktis prekes ir pagal kainą, ir pagal kokybę. Pagal atliktus rinkos tyrimus, į prekybos miestelį URMAS atvyksta pirkėjų iš visos Lietuvos, kadangi čia patogu atvykti, be to, čia galima  rasti visų jiems reikalingų prekių vienoje vietoje“, – kalbėjo prekybos miestelio URMAS rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų