Vos tik prasidėjo vasara, o Kaunas pradėjo ruoštis Kalėdoms: ar ne per anksti?

  • Teksto dydis:

Iki Kalėdų dar maždaug 200 dienų, o Kauno miestas jau paskelbė viešųjų pirkimų konkursą Kalėdų eglei ir šventinėms Rotušės aikštės dekoracijoms pirkti. Šįmet tai padarė kaip niekad anksti. Kokie tokio sprendimo motyvai ir kokią eglę būsiant įsivaizduoja, pasakojama LNK reportaže.

Nors viešųjų pirkimų konkursas besiruošiant Kalėdoms jau pradėtas, kauniečiai sako, kad dar ieško, kur išsimaudyti, o ne galvoja apie Kauno žaliaskarę.

„Dar norisi vasaros šiltos. Tik iš šalčių išėjome, o jau Kalėdos.“ „Ne tos mintys. Dabar vasara, maudynės, tikrai ne eglė.“ „Dabar vasara džiaugiamės.“. Štai tokie kalbintų kauniečių komentarai.

Pernai galutinė sutartis su miestą puošusia Jolanta Šmidtiene pasirašyta rugsėjo gale. Visi buvo priversti skubėti ir dirbti paskutinę minutę. Šiemet konkursas paskelbtas bene dviem mėnesiais anksčiau nei įprastai.

„Labai gerai, kad yra paskelbta. Galėtų ir prieš metus paskelbti, ir keletui metų į priekį pirkti, nes šitie dalykai turi būti labai gerai apgalvojami. Labai gerai, kai lieka laiko profesionaliai tam pasiruošti, susirasti tiekėjus ir pan. Gal bus tik per anksti pradėta viešinti apie tai, nes žmonės gyvena kitu rimtu“, – kalbėjo menininkė J. Šmidtienė.

Kauno savivaldybė sako, kad greičiau išsirinkus elgę, bus lengviau apsispręsti ir dėl įžiebimo ceremonijos.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Kai žinosime, kokią idėją, kokį kontekstą gausime eglutės, tada žinosime, kokius mums reikia reikalavimus nusistatyti Kalėdų eglutės įžiebimo koncertui“, – tokį ankstyvą viešųjų pirkimų konkursą aiškino Kauno savivaldybės kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Keturiolika metų Kauno eglutę kurianti Jolanta dalyvaus konkurse ir šiemet. Menininkė sako, idėjų nepritrūksianti.

„Jau rezervas auga neįgyvendintų. Vis įspiri sau į užpakalį, kad kažką vis naujo, naujo, bet kol kas, ačiū Dievui, tų idėjų yra“, – teigė ji.

Ir kauniečių paklausta, kokią elgę įsivaizduotų šiemet: „Natūralią turbūt. Geriausia būtų. Graži, natūrali eglutė“, „Daug šviesos dekoracijų“.

Kauno elgei šiemet keliami ne tik estetikos, bet ir aukšti ekologiškumo bei tvarumo reikalavimai.

„Vienas variantas, kad Kalėdų eglė gali būti tiesiog gyva eglė iki 18 m. Kitas variantas, kad gali būti kūgio formos eglė, puošta šakomis. Paskutinis variantas – idėja, meninis kūrinys“, – variantus kūrėjams vardijo A. Augonė. Ji pabrėžė, kad 30 proc. eglės turi sudaryti eglišakiai. „Vis tiek mes norime, kad ta eglutė būtų kuo panašesnė į tikrą Kalėdų eglę“, – sakė ji.

Konkurso laimėtojai turės išsitekti su ta pačia pinigų suma, kaip ir pernai. Miestas Rotušės aikštės puošybai numatė 160 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Ne Kaunas ruošiasi , o buržujai ruošiasi kaip ''ĮSISAVINTI'' 100-tatūkstantinias lėšas , nieko nėra gražiau už natūralią eglutę ir jos skleidžiamą jaukumą ir kvapą .

Pinigai taškomi plebėjams,

Pinigai taškomi plebėjams, portretas
kurie masiškai susirenka prie to Kalėdinio plastiko,pamaloninti .Todėl ir 3 kadencija.

tiek

tiek portretas
pinigu ismesti,geriau panaudoti vaiku bureliams,ar kokiems skiepams nuo erkiu,ar seneliams kuriems sunku,o egle puosti grazia naturalia be plasmasiu,butu pigu ir grazu
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių