V.Šustausko mitingas: apie valdžią ir vibratorius (papildyta)

Prie miesto savivaldybės savo bačką pasistatęs Vytautas Šustauskas gynė Arūną Valinską, kritikavo Kauno valdžią ir Lietuvos bankus, tačiau didelio miestiečių palaikymo nesulaukė.

V.Šustauskas pavydi A.Valinskui

Vidurdienį prie savivaldybės mitinguoti su V.Šustausku susirinko kiek mažiau nei šimtas kauniečių. Dauguma jų - vyresnio amžiaus. „Šiandien daug progų. Seimas pradeda sesiją. Prieš dvylika metų buvo surengtas varguolių žygis į Vilnių. Šiandien jūs visi skinate skurdo vaisius“, - mitingo tikslus vardijo V.Šustauskas.

Šalia bačkos buvo pastatytas ir auksu spindintis klozetas su užrašu „600 000 litų“.

„Ėjome pro šalį, bandom suprasti, kas čia vyksta“, - sakė studentės Aistė ir Giedrė. Vyresni kauniečiai, specialiai atvažiavę į miesto centrą, nelabai gilinosi į tas problemas, kurias kėlė mitingo organizatorius. Dauguma kalbintų moterų skundėsi mažomis pensijomis ir didelėmis kainomis. „Aš vaistams nebeturiu pinigų, o valdžiai tai visai nerūpi“, - braukė ašarą Staselė.

„Jaunesni žmonės į tokius renginius nenoriai eina. Ir mes neidavom, bet situacija jau tokia, kad kentėti nebeįmanoma. Mums nepatinka miesto ir valstybės politika skurdinti žmones“, - sakė Antanas, į mitingą atėjęs kartu su drauge Simona.

V.Šustauskui besidalijant prisiminimais, kaip buvo gera, kai jis vadovavo Kaunui, mitinguotojų gretos pradėjo retėti. Palyginęs savivaldybę su kalėjimu, mitingo iniciatorius pasiūlė atverti vartus į savivaldybę. Tokį pasiūlymą lydėjo susirinkusiųjų plojimai. Pradėjęs aiškinti, kad Seimo Pirmininkas tikriausiai nevogė, V.Šustauskas apgailestavo, kad jis nėra toks geras šoumenas kaip A.Valinskas. „Tikriausiai man trūksta patirties“, - garsiai svarstė buvęs miesto meras.

Vicemeras ant bačkos nelipo

Legendinę bačką ir mikrofoną V.Šustauskas užleido tik vienam kalbėtojui. Geležinkelininkų profsąjungos atstovu Volodia prisistatantis vyras nevengė demonstruoti savo oratoriškų gabumų. Jo kalbos apie lytinius santykius, vibratorių kioską ir pasiūlymas „Užsikniskit“ vieniems kėlė šypsenas, o kitus vertė jaustis nepatogiai.

„Pradėkit mąstyti, važiuokit į Kaliningradą, bendraukit su Baltarusija“, - pasiūlymus žarstė Volodia.

„Ponas Mikaiti, prie mikrofono“, - įsakmiai riktelėjo V.Šustauskas mitingą stebėjusiam vicemerui. Pastarasis nesiryžo lipti ant bačkos, tačiau priėjo pabendrauti su mitinguotojais. Pakalbėti su kauniečiais atėjo ir administracijos direktorius Vygantas Gudėnas, kai kurie tarybos nariai.

„Žmonės turi konkrečių problemų, išklausiau, važiuosime pasižiūrėti situacijos, spręsime klausimus. Kai per mikrofoną kalbama nuo Lukašenkos iki nežinia ko, nesuprantu, į ką turėčiau atsakyti“, - sakė R.Mikaitis.

„Padekim už strateginės vietos!“ - riktelėjo viena iš mitingo dalyvių. Ant popieriaus nupiešta į miesto merą Andrių Kupčinską panaši figūra kaip mat suliepsnojo, tačiau šio momento sulaukė tik patys kantriausieji.

„Autrolio“ problemos - ne svarbiausios

Mitinge dalyvavę „Autrolio“ profsąjungos pirmininkas Petras Balčaitis ir troleibusų vairuotojų streiko komiteto narė Aldona Palionienė tikėjosi apie savo problemas pakalbėti iš tribūnos, tačiau V.Šustauskas jiems žodžio nesuteikė.

P.Balčaitis neigė, kad ketvirtadienį į gatves neišvažiavę troleibusų vairuotojai savo veiksmų su mitingo organizatoriais nederino. „Tai buvo numatyta gerokai anksčiau negu paskelbta apie mitingą. Gavome informacijos, kad vyks piketas, ir apie mūsų problemą bus kalbama, todėl atvykome čia“, - paaiškino P.Balčaitis.

Paklaustas, kodėl troleibusų vairuotojai nestreikavo rugsėjo 8 d., kaip buvo žadėta, o nusprendė nevežti keleivių apie tai neperspėję, profsąjungos vadovas tikino, kad toks buvo jų sprendimas. „Rugsėjo 8 d. iš kitos pusės buvo pasiruošta streikui, siekiant sumenkinti jį. Jau seniau buvome įspėję, kad streikus rengsime spontaniškai“, - sakė P.Balčaitis.

Jis tikino nepriklausantis jokiai partijai, tačiau žada eiti į visus renginius, kur galės pakalbėti apie savo problemas. „Tikimės, kad suteiks mikrofoną“, - mitingo pradžioje vylėsi B.Balčaitis, tačiau jų viltys neišsipildė. V.Šustauskas apie „Autrolio“ problemas tik užsiminė, tačiau nesigilino.


Šiame straipsnyje: šustausko mitingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių