Pereiti į pagrindinį turinį

V.Žuromskaitė: man ne tik baisu, man ir skaudu. Tai - mano miestas.

2011-06-16 17:03
V.Žuromskaitė: man ne tik baisu, man ir skaudu. Tai - mano miestas.
V.Žuromskaitė: man ne tik baisu, man ir skaudu. Tai - mano miestas. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Tarybai informaciją apie socialinio būsto administravimo nuomą turėjusi pateikti savivaldybės Turto departamento direktorė Virginija Žuromskaitė politikams prisistatė kaip auka ir kratėsi atsakomybės.

„Pabandysiu kaip nors atlaikyti šitą surežisuotą pasityčiojimą iš manęs“, - taip iš tribūnos miesto tarybos salėje pareiškė V.Žuromskaitė. Tarybos nariai pageidavo iš jos išgirsti, kaip sekasi administruoti socialinio būsto nuomą.

„Gal jums laikas sustojo, kai buvote Mokesčių inspekcijos direktore ir leisdavote sau apie daug ką kalbėti, neturėdama tam kompetencijos?“ - tokiu valdininkės išsišokimu pasipiktino tarybos narys Gintaras Jonas Furmanavičius.

„Ir Anglijos karalienė sau neleistų to daryti“, - bandė sugėdyti valdininkę tarybos narys Visvaldas Matijošaitis.

„Kauno diena“ jau ne kartą rašė apie socialinio būsto nuomos administravimo konkurso peripetijas. Buvo delsiama skelbti naują administratoriaus konkursą, o V.Žuromskaitė bandė įtikinti tarybos narius pratęsti sutartį su iki tol paslaugas teikusia bendrove „City Service“ pažeidžiant teisės aktus.

Šiuo metu naujo administratoriaus taip pat nėra, nes keturi konkurso dalyviai pasitraukė. Su penktuoju dalyviu – „City Service“ – pasiūliusiu didžiausią kainą, savivaldybės administracija nesiryžo pasirašyti sutartį.

„Su tuo konkursu nutiko keisti dalykai“, - tarybos nariams aiškino V.Žuromskaitė, tačiau teisinosi, kad ne jos skyrius organizavo konkursą ir ne ji turėtų tai komentuoti. Ji ragino pasimokyti iš klaidų, kad ateityje panašiai nenutiktų.

"Man keista, kad jūs tik dabar mokotės rengti konkursus", - stebėjosi G.J.Furmanavičius. V.Žuromskaitė savivaldybėje dirba jau ne vienus metus.

Turto departamento direktorė tikino, kad kol kas administratoriaus darbą atlieka Gyvenamojo fondo administravimo skyriaus darbuotojai. „Visos problemos sutvarkytos, išskyrus vieną: mes neturime fizinės galimybės išrašyti sąskaitas, kas kiek už nuomą turi mokėti“, - pasakojo V.Žuromskaitė.

Pasiteiravus, kaip žmonėms reikės atsiskaityti už nuomą, kai jie gaus pusmetį susikaupusias sąskaitas, departamento vadovė atkirto: „Tai yra tolesnių sprendimų išvadoje. Bus apspręstas protingas laikas įsiskolinimams sumokėti“.

V.Žuromskaitė teisinosi tarybos nariams, kad sprendimus priima ne ji, o visa viešai sklandanti informacija yra neteisinga. „Man ne tik baisu, man skaudu. Tai mano miestas“, - bandė sugraudinti politikus valdininkė.

Tarybos nariai V.Žuromskaitei priminė rūpintis miesto reikalais, jeigu Kaunas jai toks brangus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų