Yra dėl ko pykti: naujai išasfaltuotą gatvę nuolat laužo sunkiasvoriai automobiliai

Kauno J. Basanavičiaus alėjos gyventojai pyksta, jog į „Iki“ prekybos centrą prekes vežantis sunkiasvoris transportas niokoja neseniai paklotą asfaltą ir sumontuotus bortelius. 

Gyventojų skundas

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai pasiguodė, kad negali džiaugtis lygia J.Basanavičiaus alėja, kuri buvo sutvarkyta prieš metus. Pasak vietos gyventojų, vežant prekes į šalia veikiančią „Iki“ parduotuvę, sunkiasvoriai automobiliai viską išlaužo, nėra tvarkos.

„Gyvename J. Basanavičiaus alėjoje. Šalia mūsų namo yra įvažiavimas į „Iki“ parduotuvės kiemą – klientai į parduotuvę patenka iš Savanorių pr. 214. Į „Iki“ parduotuvę dažniausiai atvežamos prekės sunkiasvorėmis mašinomis. Jos atvažiuoja iš J.Basanavičiaus al. pro mūsų namą, mūsų kiemą. Ši gatvė sutvarkyta tik pernai, ji naujai išasfaltuota, sudėti nauji borteliai, pasodinta žolė. Tačiau atvažiavusios sunkiasvorės mašinos važiuoja per tuos bortelius, per veją, laužo juos ir niokoja pačią gatvę“, – dėstė ponia Birutė.

Skaitytojos nuotr.

Ji nurodė, kad dėl gadinamos asfalto dangos buvo ne kartą kreiptasi į prekybos centro administraciją, tačiau problema esą nebuvo sprendžiama. Moteris svarstė, kad galbūt į šią parduotuvę būtų galima prekes pristatyti mažesniais sunkvežimiais, kurie lengviau išsisuktų siauroje gatvelėje, keltų mažiau triukšmo ir nedarytų žalos infrastruktūrai.

„Daug kartų kreipėmės į parduotuvės darbuotojus prašydami neniokoti gatvės, nekelti triukšmo, nes mašinos važiuoja visai šalia mūsų namo. Tačiau jokio atsako ir jokios reakcijos iš „Iki“ parduotuvės administracijos nesulaukiame“, – teigė kaunietė.

Atvažiavusios sunkiasvorės mašinos važiuoja per tuos bortelius, per veją, laužo juos ir niokoja pačią gatvę.

Problema žinoma

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis portalui kauno.diena.lt nurodė, kad miestui yra žinoma problema, jog ties minėta „Iki“ parduotuve sunkiasvoriai automobiliai laužo bortelius. Jis nurodė, kad jie jau buvo tvarkyti.

„Remonto darbai šioje gatvėje atlikti 2020 metų pradžioje. Minėtą problemą žinome. Vykdant remonto darbus rangovai kelis kartus keitė bortus savo sąskaita. Šioje vietoje jau šiek tiek išplatinome įvažiavimą ir jį pritaikėme šiukšliavežių transportui. Situacija negerės, jei ir toliau įvažiavimu naudosis labai didelių gabaritų autotransportas, todėl šiuo klausimu kreipsimės į prekybos centro vadovybę, kad problema būtų kuo greičiau išspręsta“, – kalbėjo A.Pakalniškis.

Skaitytojos nuotr.

Atsiprašo gyventojų

Situaciją trumpai pakomentavo ir prekybos centro „Iki“ atstovė Vaida Budrienė. Ji atsiprašė gyventojų už patiriamus nepatogumus ir nurodė, kad bus ieškoma būdų, kaip šią problemą išspręsti.

„Visų pirma, labai atsiprašome gyventojos. Analizuojame situaciją, spręsime kokių veiksmų imtis, kad parduotuvės kaimynai patirtų kuo mažiau nepatogumų dėl mūsų prekių pristatymo į parduotuvę“, – teigė V.Budrienė.


Šiame straipsnyje: ikiJ. Basanavičiaus gatvėsunkiasvoriai automobiliaigadinama nauja gatvėniokojami borteliaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

cic

cic portretas
Kaunas tvarkosi. Kitąmet perasfaltuos dar kartą.

Anon

Anon portretas
Kaip įsivaizduoja ar visai neįsivaizduoja vienas iš komentarų rašytojas/a kaip pvz 15 palečių į vieną parduotuvę išvežios siūlomas mažas furgoniukas potoo bus vėl blogai kad prekių trūkumas parduotuvėse.

kanape

kanape portretas
darant sankryzas ir eismo juostas reik prisimint kad mieste yra ir autobusai ir troleibusai ir sunkvezimiai, o tai dabar kai padaro apsirukes architektas plana tai nei i tvora nei i mieta... geriau isvis nieko neplanuotu
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių