Šančiuose griaunant nelegalią tvorą – grasinimai nušauti

Žemuosiuose Šančiuose šiandien dėl nelegalios tvoros griovimo kilo konfliktas. Į „Šančių autoserviso" teritoriją teko atvykti ir policijos pareigūnams.

Patyrė pasipriešinimą

Bendrovės „Kauno švara“ darbuotojai į Kranto alėją 4 numeriu paženklintą teritoriją griauti nelegalios tvoros atvyko apie 8 val. ryto. Išgriovus vos nedidelę dalį tvoros, čia užvirė drama.

„Tvorą šeimininkas užstatė automobiliais. Jis taip pat sakė, kad jeigu toliau tęsime darbus, važiuosime į jo teritoriją, jis mus nušaus. Mes išsikvietėme policiją, kad evakuotų automobilius“, – pasakojo „Kauno švaros“ meistras-technologas Gediminas Barkauskas.

Pasak „Kauno švaros“ paslaugų valdymo direktoriaus Stepono Vaičikausko, į šią teritoriją dar prieš dvi savaites buvo atvykę antstoliai, tačiau susitarti su autoserviso direktoriumi Arvydu Barvainiu nepavyko.

Arvydas Barvainis/Evaldo Šemioto nuotr.

„Kauno švara“ turi miesto tvarkymo skyriaus pavedimą nugriauti tvorą. Kadangi savivaldybės atstovai su šeimininku nerado bendros kalbos, kad jis pats tvorą nusigriautų, mes ir vykdome mums duotus nurodymus“, – sakė S. Vaičikauskas.

Užgrobė žemę

Šiandien atvykus bendrovės „Kauno švara“ darbuotojams, buvo trukdoma darbams, užstatytas automobilis, pilietis darbuotojams grasino panaudoti šaunamąjį ginklą.

„Kauno dienos“ žurnalistai savo akimis įsitikino, kad autoserviso direktorius prieš tvorą pastatė juodos spalvos „Infiniti“ markės automobilį, už tvoros – žalios spalvos „Volkswagen golf“ markės automobilį.

Visgi autoserviso direktorius pasiekė savo – po kelių valandų darbų vilkinimo griovimo darbai dėl saugumo ir A.Barvainio grasinimų buvo nutraukti.

„Įmonė užgrobusi valstybinę žemę. Šiandien atvykus bendrovės „Kauno švara“ darbuotojams, buvo trukdoma darbams, užstatytas automobilis, pilietis darbuotojams grasino panaudoti šaunamąjį ginklą. Kol policija tiria įvykio aplinkybes, darbai laikinai sustabdyti, tačiau savo planų švarinti ir tvarkyti miestą neatsisakome ir tvora bus nugriauta", – „Kauno dienai“ sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas  Vilius Šiliauskas.

Savininkui pateiks sąskaitą

Pasiteiravome, kiek kainuoja toks tvoros griovimas.

„Dabar nežinome. „Kauno švara“ paskaičiuos, kiek jie laiko užtruko, kokią techniką tiems darbams nuomavosi. Jie mums pateiks sąskaitą, mes ją pateiksime savininkui, kuris buvo nelegaliai apsitvėręs tvorą“, – dar prieš policijai sustabdant darbus sakė V.Šiliauskas.

Jis teigė, kad bet kokiu atveju, paprasčiau ir pigiau yra pačiam nusigriauti nelegalius statinius. „Bet jis jau pusę metų yra informuojamas apie būtinybę nusigriauti, jis tą vis žadėjo padaryti, bet nedarė. Paskutinis mūsų įspėjimas įmonei baigė galioti ankstyvą pavasarį“, – pridūrė administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Anot jo, tai trečias kartas, kai savivaldybė nusprendžia priverstinai griauti nelegalias statybas. Prieš tai buvo nugriauta ant Nemuno kranto prieš kelerius metus iškilusi pirtis ir griovimas senamiestyje esančioje Smalininkų gatvėje.

Žemgrobys reiškė pasipiktinimą

„Buvau namuose, kai man paskambino autoserviso darbuotojas. Jis aiškino, kad prisistatyti nepanorę žmonės griauna tvorą. Aš iškart iškviečiau policiją“, – į įvykio vietą atvykusiems „Kauno dienos“ žurnalistams bandė aiškinti autoserviso direktorius A. Barvainis.

Užsiminus apie grasinimą nušauti darbininkus, jis tikino, kad tai ištraukta iš konteksto: „Aš pasakiau, kad jei kas nors eitų į tavo namus, tai turbūt tu šautum.“

Visgi A.Barvainiui teko pripažinti, kad šiemet jis gavo dokumentus, jog ši autoserviso teritoriją juosianti tvora yra nelegali, todėl įstatymo pažeidimas – akivaizdus.

Raginimai pačiam nugriauti tvorą A.Barvainiui plaukė jau prieš pusmetį.

„Aš dėl tvoros griovimo neprieštarauju, tačiau pasibaisėjau tokiu darbuotojų elgesiu. Dar šiandien planavau pats civilizuotai išardyti tvorą, nes ją norėjau panaudoti dar kartą. O dabar jie griauna tvorą kaip vandalai – jos antrą kartą taip ir nebepanaudosiu – ir dar išrašys nemenką sąskaitą už darbus“, – emocijas toliau bandė lieti direktorius.

Jis aiškino, kad sulaukęs darbus vykdančių darbuotojų dokumentų, bandysiantis pats nedelsiant išmontuoti tvorą.

Elektroninėje versijoje esantys dokumentai buvo parodyti telefone, tačiau į juos žvilgtelėti jis atsisakė. „Be akinių aš čia nieko neįskaitau“, – teigė A. Barvainis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Servisas tai ju tragedija, sudarankiai meistrai!

to Tremtinys

to Tremtinys portretas
tai tokį pat ir patį buvo ištrėmęs? :))

Sakoma - daug žmogaus

Sakoma - daug žmogaus portretas
daug ir pykčio....
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių