Žaliakalnis laikinai dar labiau atskiriamas nuo miesto – uždaromas ir Parodos kalnas

Kaune netrūksta renginių, praturtinančių ar tiesiog paįvairinančių gyventojų kasdienybę, laisvalaikį. Viena tokių – rytoj senamiestyje prasidedanti visą savaitgalį truksianti tradicinė „Rudens“ mugė, o sekmadienį Kaune pirmą kartą vyks pasaulinio garso renginys – žaismingosios „Red Bull muilinių lenktynės“.

Dėl gatvių remonto ir eismo apribojimų kylančių spūsčių išvarginti kauniečiai sukluso, išgirdę, kad dėl pastarojo renginio bus visam savaitgaliui uždarytas Parodos kalnas.

Ir tai bus padaryta tokiu metu, kai pakilimas į Žaliakalnį ir taip jau yra apsunkintas. Dėl rekonstrukcijos vis dar tebėra uždaryta Žemaičių g., o E. Ožeškienės g., eismas dėl remonto apribotas, tad šv.Gertrūdos g. bei Savanorių pr.  neretai formuojasi didesni nei įprastai kamščiai.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius ramino gyventojus, kad nepatogumai – labai laikini, o juos turėtų atpirkti renginio išskirtinumas.

„Tenka pripažinti, kad apribojus eismą Parodos g. eismas Kauno mieste bus šiek tiek apsunkintas, tačiau tikrai ne paralyžiuotas. Vis dėlto reikia vertinti objektyviai, jog Kaune pirmą kartą istorijoje organizuojamas išskirtinio populiarumo visame pasaulyje sulaukęs renginys, todėl tam tikri nepatogumai yra tiesiog neišvengiami“, – portalui kauno.diena.lt teigė M. Matusevičius.

Jis teigė, kad labai stengtasi, jog iki rugsėjo 14 d. būtų atlikti remonto darbai Žemaičių g. bei Savanorių pr.

Kaune pirmą kartą istorijoje organizuojamas išskirtinio populiarumo visame pasaulyje sulaukęs renginys, todėl tam tikri nepatogumai yra tiesiog neišvengiami.

„Tačiau dėl nenumatytų ir nuo mūsų nepriklausančių problemų jų nepavyko užbaigti. Antai Savanorių prospekte buvo atkasti kaulai, o Žemaičių gatvėje nemažai užtruko gamtos stichijų sukeltos papildomos kliūtys – paplauti šlaitai“, – aiškino vedėjas.

Uždarytą Parodos g. siūloma apvažiuoti Tunelio gatve, Radvilėnų plentu bei Savanorių prospektu, taip pat Jonavos gatve.

„Eismas Parodos kalnu bus ribojamas savaitgalį, kai transporto srautai yra mažesni, todėl tikimės, kad gyventojai bei miesto svečiai nepatirs didelių nepatogumų, o tūkstančiai kauniečių ir miesto svečių galės mėgautis išskirtiniu pasaulinio masto renginiu“, – pridūrė M. Matusevičius.

Kauno policijos atstovai neabejojo, kad Parodos kalno uždarymas tokiomis aplinkybėmis sukels nepatogumų, bet juos prognozavo ne itin didelius – atsižvelgiant į tendencijas eismas Parodos kalnu savaitgaliais nebūna intensyvus.

Informaciją apie tai, kaip važiuos viešasis transportas, rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adomas

Adomas portretas
Gyvenantiems šalimais yra labai nepatogu. Vydūno al. pradžia iš esmės pasiekiama tik nuo zoo sodo pusės. Taigi važiuojant iš kitos pusės tenka nuvažiuoti gana nemažą atstumą, pvz. Tunelio g. Slėnio g. ir pan. Laiko žinoma daug nesugaištama, bet kuras deginamas veltui. Taip pat pastebėjau, kad vairuotojai privažiavę uždarytą gatvę, lekia nesaugiais greičiais Vytauto g., Tunelio g. Na jei mano spidometras rodo 55 ir mane lengvai lenkia, tai jų greitis yra bent 70-80, o tai jau nesaugu.

Hmm

Hmm portretas
Remontai remontais, bet cia jau panasiau i visiska bardaka. Visos gatves perkastos, uzdarytos, Juodelynes gatve kapitaliai tvarko jau 4 menesi, keite visus vamzdynus po gatve, o va suliniai dabar kur tik nori, ir per viduri gatves, ir kairiau, ir desiniau!

Ekspertas

Ekspertas portretas
Jau ūkiškas Matijosius su darbais nesusitvarko, sensta ir nespeja...
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių