Pereiti į pagrindinį turinį

Žemaitkiemyje akordeonistų tango klausė ir kregždės

2011-06-27 16:05
Žemaitkiemyje akordeonistų tango klausė ir kregždės
Žemaitkiemyje akordeonistų tango klausė ir kregždės / Liongino Garnio nuotr.

Sekmadienį Babtyno-Žemaitkiemio dvare skambėjo aistringi tango su moldavišku prieskoniu. Astoro Piazzollos, Richardo Galliano ir kitų kompozitorių kūrinius atliko Moldovos akordeonistų ansamblis „Concertino“.

Šeši vyrai ir viena jauna moteris akordeonus Žemaitkiemio kluone prakalbino emocingais, aistra persmelktais akordais. Įspūdį gerokai sustiprino bosinė gitara, mušamieji ir klavišiniai. Spalvingi tango garsai, atrodo, žavėjo ne vien publiką, bet ir kregždutes, kurios viso koncerto metu suka ratus virš muzikantų galvų.

Pažaislio muzikos festivalyje ansamblis „Concertino“ pristatė programą „Tango ritmu“, kurioje dominavo A.Piazzollos ir R.Galliano muzika.

Siautulingą muziką kluono pastogėje pertraukdavo tik žiūrovų plojimai, dar labiau užvesdavę atlikėjus. Ovacijų sulaukė melodijų popuri, kurioje klausytojai nesunkiai atpažino klasikinių kūrinių ir įvairių tautų liaudies melodijų motyvus.

„Jūs esate pakvaišusi publika. Nuo jūsų aplodismentų skruzdėlės bėgioja kūnu“, – koncertui baigiantis nuo scenos prisipažino muzikantai.

Moldavai užsimojo parodyti plačiajam pasauliui, kad akordeonas – muzikinis instrumentas, kuriuo kokybiškai ir įdomiai galima atlikti ne tik lengvųjų muzikos žanrų kūrinius, bet ir akademinius ar net džiazo opusus.

Kolektyvo repertuaras itin įvairus: pradedant klasikine ir estradine muzika, baigiant – džiazu, kurį gretina su Astoro Piazzollos kūryba ir liaudies muzikos aranžuotėmis.

Laimėjęs daugiau nei dvylikoje tarptautinių konkursų, ansamblis sulaukė, ko gero, svariausio akordeono virtuozo iš Prancūzijos R.Galliano įvertinimo: „Tai geriausias kolektyvas Europoje“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų