Žemuosiuose Šančiuose – investicijos į poilsio erdves

  • Teksto dydis:

Nemuno pakrantėje planuojama įrengti šiuolaikišką judėjimo negalią turintiems žmonėms pritaikytą paplūdimį su tinklinio aikštelėmis bei vaikų žaidimų zona. Į naująją poilsio erdvę kauniečiai galės patogiai atvykti atnaujintu dviračių ir pėsčiųjų taku arba projektuojama dviejų eismo juostų gatve.

Modernus paplūdimys

Kauniečių pamėgti Lampėdžių, Kauno marių, Panemunės šilo paplūdimiai netolimoje ateityje sulauks rimto konkurento. Juo pretenduoja tapti Napoleono vardą gavęs paplūdimys Žemuosiuose Šančiuose.

Rekreacinę zoną planuojama įrengti prie upės tarp Kranto 13-osios ir M. Sederavičiaus gatvių. Paplūdimyje numatytos tinklinio aikštelės, vaikų žaidimų zona.

„Labai svarbu, jog vandens pramogos būtų prieinamos visiems. Šiame paplūdimyje neįgalieji galės patekti prie pat vandens“, – sakė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovas Aloyzas Pakalniškis.

Chaosą pakeis tvarka

„Numatyta naujoji gatvė bus skirta ne tik patogiam vietos gyventojų judėjimui, bet ir visiems kauniečiams, atvyksiantiems į naująjį paplūdimį. Tuo pačiu bus užtikrintas patogesnis privažiavimas prie Kauno Šančių mokyklos. Ši dviejų juostų gatvė svarbiausiame miesto planavimo dokumente – Bendrajame plane – buvo suplanuota dar prieš kelis dešimtmečius“, – aiškino Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vadovas Paulius Keras.

Pasak A. Pakalniškio, šiuo metu palei krantinę eina prastos būklės žvyrkelis, kuris neturi aiškių ribų. Aplink fiksuojamas chaotiškas parkavimas, vairuotojai važiuoja kur nori ir kaip nori. Be to, šioje vietoje buvo užfiksuotas ne vienas atvejis, kuomet vietos gyventojai ir ten veikiantys verslai buvo savavališkai užgrobę valstybinę žemę.

„Akiplėšiškiausias pavyzdys buvo ten veikiantis autoservisas, kurį privertėme pašalinti ant valstybės žemės pastatytas betonines tvoras. Visą šį chaosą norime paversti civilizuota ir tvarkinga erdve, pritaikyta visų kauniečių poilsiui. Nutiesus gatvę vietiniams gyventojams taps dar paprasčiau ir patogiau grįžti ir išvažiuoti iš namų“, – teigė A. Pakalniškis.

Lygina su Smetonos alėja

Šiuo metu parengti planuojamos gatvės priešprojektiniai pasiūlymai. 6 metrų pločio, 2 eismo juostų gatvė bus skirta kauniečiams, kad šie galėtų lengviau pasiekti prie Nemuno planuojamas rekreacines erdves. Esamas susidėvėjęs dviračių ir pėsčiųjų takas ne tik kad liks, bet ir bus atnaujintas.

Naujoji gatvė lyginama su Smetonos alėja, palei Nemuną einančia nuo Panemunės tilto iki šilo. Ji ne tik leidžia patogiai judėti vietos gyventojams, bet ir tarnauja visų miestiečių, atvykstančių į Panemunės paplūdimį ar šilą, poreikiams.

Balandžio 30 dieną priešprojektiniai pasiūlymai bus pristatyti visuomenei Kauno savivaldybės administracijos patalpose (Laisvės al. 96). Pasak A. Pakalniškio, bus įsiklausyta į visų nuomones, o į racionalias pastabas ir argumentus bus atsižvelgta rengiant techninį projektą.

„Kauno diena“ primena, kad KTU mokslininkas buvo paskaičiavęs, kiek intensyvi būtų naujoji Šančių gatvė. Anot jo, nauja gatvė nebus tokia pat intensyvi kaip A. Juozapavičiaus prospektas, tačiau savo intensyvumu prilygs automobilių srautui, kuris yra Neries krantinėje, tarp J. Vileišio ir Varnių tiltų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audra

Audra portretas
Ačiū Kaunieti, ko negalėčiau pasakyti kažkokiam sanciokui. Kodėl pamirštama apie saugią erdvė čia gyvenantiems žmonėms? Daugiabučiai kelių apsuptyje, kelia baimę buti suvazinetais.

Ar ne keista?

Ar ne keista? portretas
Ten, kur prieš kelias valandas padėjau"laiką", stovi riebus raudonas vienetas.Kauno diena krito mano akyse.Prarandat skaitytojus ir prenumeratorius.Gal keiskit pavadinimą į Visvaldybės tiesa?

Šančiokas

Šančiokas portretas
Aš abiem rankom už tą gatvę.Visas tas sašlavynas jau atsibodo per 40 metų.Miestas keičiasi,gražėja,ir kelių vietinių nuomonė neturėtų niekam rūpėti.Nemačiau projekto,bet tikiuosi ta gatvė jungsis su LIDLO sankryža?
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių