Židinio Kaune epicentre – ir apie 50 ukrainiečių (meras prašo privalomos testacijos)

Kaune tyliai pritvinkęs koronaviruso pūlinys sukėlė didžiulį sujudimą. Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pateikė siūlymą, kad atvykėliams būtų įvesta privaloma testacija. Antradienį portalas kauno.diena.lt paskelbė, kad COVID-19 nustatytas net 18 bendrovės „Hegelmann Transporte“ atstovų, dar 200 jų darbuotojų tyrimų rezultatai turėtų paaiškėti šiandien.

Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras portalui kauno.diena.lt trečiadienį belaukdamas rezultatų komentavo, kad pagrindinė užduotis šiai dienai – maksimaliai suvaldyti situaciją lokaliame koronaviruso židinyje.

„Kol kas tai vyksta sklandžiai. Laukiame naujausių tyrimų duomenų, kuriais vadovaudamiesi nedelsiant imsimės tolesnių veiksmų. Tyrimų rezultatus tikimės gauti artimiausiomis valandomis“, – sakė P. Keras.

Jis negalėjo pateikti išsamių asmens duomenų apie tiriamus žmones, tačiau patvirtino, kad be Uzbekijos Respublikos piliečių taip pat ištirta beveik pusšimtis ukrainiečių, dirbančių toje pačioje bendrovėje.

Siūloma įtvirtinti pareigą darbdaviams užtikrinti tinkamas apgyvendinimo sąlygas iš trečiųjų šalių į Lietuvą atvykusiems darbuotojams.

„Atsižvelgiant į susiklosčiusią situaciją, Kauno miesto meras šiandien kreipėsi į Valstybės ekstremalių situacijų operacijų vadovą, Sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą su siūlymu parengti teisės aktą, kuriuo būtų numatytas privalomas asmenų, atvykusių iš trečiųjų šalių, ištyrimas mobiliuosiuose patikros punktuose dėl koronaviruso infekcijos. Taip pat siūloma įtvirtinti pareigą darbdaviams užtikrinti tinkamas apgyvendinimo sąlygas iš trečiųjų šalių į Lietuvą atvykusiems darbuotojams“, – teigė savivaldybės atstovai.

Pasak V. Matijošaičio, kaip informavo savivaldybės atstovai, „tokie sprendimai padėtų toliau efektyviai valdyti epidemiologinę situaciją ir ženkliai prisidėtų užkertant kelią panašiems COVID-19 protrūkiams tiek Kauno mieste, tiek ir kitose šalies savivaldybėse“.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Liepos 14-ąją Ukrainoje patvirtinti 836 nauji COVID-19 atvejai, 15 pacientų mirė. Iš viso šalyje koronavirusas nustatytas 55 607 žmonėms, iš jų 28 131 pasveiko ir 1 427 mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

karantinas

karantinas portretas
Uždaryti Hegelmann privalomam karantinui ir ištirti visus darbuotojus, bei grįžusius iš komandiruočių

Moralė

Moralė portretas
Ligoniams, turintiems lėtinių susirgimų, neteikiamos medicinos paslaugos, gyd. reabilitoligai atostogauja, sanatorijos uždarytos, vyksta tik brangiai apmokamas gydymas, o atvežtiniai samdiniai patalpinti Abromiškėje maištauja. Ligoninėse teikiamos tik skubios pagalbos medicinos paslaugos, o visiems likusiems belieka , apsisiautus baltomis paklodėmis, šliaužti į kapines. Bus daug naujų belyčių, neapibrėžto amžiaus COVID statistinių vienetų, naujų priedų medikams prie algų.

Infekcija

Infekcija portretas
Šis atvejis su uzbekais prasmuko į viešumą, o kiek tokių atvejų šioje transporto kontoroje ir kitose transporto kontorose, vergiškomis sąlygomis išnaudojančiose vairuotojus samdinius, buvo nuslėpta, panašu, kad šių alibabų " įmonių" vairuotojai, net patys to nežinodami, yra užkrato nešiotojai, nes jie netestuojami. Skandalingos vergovės pūlinys sprogo.
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių