Kaunas – COVID-19 židinys: per parą nustatyta daugiau kaip 20 naujų atvejų

  • Teksto dydis:

Portalo kauno.diena.lt turimais pirminiais duomenimis, Kaune vakar nustatyta bent 20 naujų koronaviruso atvejų. Dalis šių atvejų pateks ne į vakarykštės, o į šios dienos statistiką.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamento atstovai portalui kauno.diena.lt teigė, dar negalį pateikti ir apibendrinti vakar atliktų tyrimų rezultatų.

„Informacija apie vakar atliktų tyrimų dėl COVID-19 rezultatus dar vertinama. Šiuo metu daugiau kaip 10 atvejų yra įvežtiniai ir siejami su viena transporto įmone, kuri pagal teisės aktus yra įpareigota atlikti savo darbuotojų tyrimus dėl COVID-19 ir juos izoliuoti. Izoliacijos sąlygų pažeidimų nenustatyta. Kauno departamentas šiuo metu atlieka židinio epidemiologinę diagnostiką. Duomenys bus patikslinti vėliau“, – teigiama portalui kauno.diena.lt atsiųstame pranešime.

Portalo kauno.diena.lt šaltinių teigimu, dauguma vakar patvirtintų atvejų yra uzbekai. 

Dalis minimų atvejų pateks ne į vakarykštės, o į šios dienos statistiką.

Du atvejai siejami su židiniu Prano Mažylio gimdymo namuose Kaune – užsikrėtė įstaigos darbuotojai, abu atvejai simptominiai. Nustatyti 32 sąlytį turėję asmenys. Iš viso šiame židinyje registruoti keturi infekcijos atvejai.

Dar vienas per vakar patvirtintas atvejis siejamas su jau anksčiau nustatytu susirgimu Kauno klinikų Akių ligų klinikoje. NVSC duomenimis, infekcijai būdingų simptomų darbuotojas nejaučia, tirtas profilaktiškai, sąlytį turėjo vienuolika žmonių. Tai – antrasis atvejis, siejamas su šiuo protrūkiu.

Vakar dienos NVSC duomenimis, per laikotarpį nuo pandemijos pradžios COVID-19 diagnozuota 176 kauniečiams. Iš jų beveik šimtas jau pasveiko, tačiau trys mirė.

Vakar 42 žmonės dėl koronaviruso buvo gydymo įstaigose, o iš viso sergančiųjų suskaičiuota 77. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dainius

Dainius portretas
Netikekite,tai melas.

Linai silpnaprotei

Linai silpnaprotei portretas
Tu mokykloje mokinaisi ar tik darzelyje?kam tokius kliedesius platinti ar tau uz tai moka.

8

8 portretas
Skvernas atšventė gimke, voVeryga parleke po atostogų tai reik kažkaip jiems pinigus ištaškytus susirinkt,kitos LT problemos jiems nė motais.... Svarbu vėl paniką sukelt.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių