Žiemos grožis: Šilainiuose iš sniego sukurti ir sportiniai automobiliai, ir egzotiniai gyvūnai

  • Teksto dydis:

Kol vieni keikia žiemą dėl to, kad pro sniego pusnis negali patekti į darbus, kiti – mėgaujasi žiema ir kuria tikrą grožį. Šį kartą redakciją pasiekė sniego kūriniai iš Šilainių.

Žavūs kūriniai

Šio mikrorajono gyventojai stebina kūrybiniais sugebėjimais. Lipnus sniegas virto egzotiniais gyvūnais. Aštriais dantimis, tačiau besišypsantis, praeivius pasitiko krokodilas. Milžiniškas roplys tiesiog įsitaisė gyvenamųjų namų kieme.

Taip pat Šilainių gyventojai įamžino ir legendinio animacinio filmuko „Ratai“ pagrindinį personažą Žaibą Makviną. Iš puraus sniego kauniečiai sukūrė ir šio personažo techninės bazės akcentus. Tam, kad automobilis primintų žavų personažą, jis buvo specialiai nudažytas.

Žygimanto Š. nuotr.

Kuria skulptūrų parką

Portalas kauno.diena.lt skelbė, kad Šančiai nusprendė taip pat išnaudoti sniegą ir Nemuno pakrantėje sukurti visą skulptūrų parką, kad kiekvienas praeivis galėtų pasigrožėti miestiečių kurtu menu.

Šančiškė Lina Radzvickaitė, išėjusi pasivaikščioti Nemuno pakrante, savaitgalį čia aptiko du sniego ruonius. „Išėjau pasivaikščioti savo mylima pakrante Žemuosiuose Šančiuose, – mes visi šančiškiai labai mylim, mėgaujamės, džiaugiamės šiuo laukinės gamtos mažyčiu parku, stengiamės, kad ji ir išliktų tokia – ir radau tokį grožį iš sniego nulipdytą. Na, ir neiškenčiau nepasidalinusi. Labai smagus atradimas“, – džiaugėsi L.Radzvickaitė.

L. Radzvickaitės, feisbuko grupės „Žemųjų Šančių bendruomenė“, feisbuko nuotr.

Mergina dėkojo nežinomam sniego ruonių autoriui ir kvietė bendrai iniciatyvai: „Kitą kartą gausiai pasnigus – sniego skulptūrų parkas pakrantėje, ką manot?“.

Toks įrašas, pasidalintas feisbuko grupėje „Žemųjų Šančių bendruomenė“, sulaukė pritarimo. Ir antradienį vėl gausiai pasnigus, šančiškiai dar kartą paragino gyventojus išeiti į pakrantę ir kartu kurti žiemos grožį.

Muziejaus edukatoriams išradingumo netrūksta ne tik kuriant edukacines programas, bet ir statant meno šedevrus.

„Visiems gerai pažįstamas edukatorius Justas šalia vienų muziejaus rūmų pastatė antrus“, – feisbuke dar vienu nuostabiu kūriniu pasidalijo Vytauto Didžiojo karo muziejus.

Vytauto Didžiojo karo muziejaus nuotr.


Šiame straipsnyje: sniegassniego skulptūrossniego kūriniai Šilainiuoseskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
izdazyti lipdiniai negrazus...

Nuostabu

Nuostabu portretas
Labai grazu

kaunas

kaunas portretas
Ačiū, ačiū, labai gražu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių