Pereiti į pagrindinį turinį

Nuteistas bušido čempionas R. Morkevičius teisme šypsojosi

2013-12-02 08:36

Už merginos sumušimą nuteistam 31 metų kauniečiui ne tik aštuoniems mėnesiams apribota laisvė, jam skirta ir 520 litų bauda. Taip pat iš dalies patenkintas civilinis ieškinys – nukentėjusiąjai priteista 5 tūkst. litų neturtinės žalos.

Nuosprendžio paskelbimas Remigijui Morkevičiui

Pasaulio bušido čempionas Remigijus Morkevičius pirmadienį pripažintas kaltu dėl merginos sumušimo.

Už merginos sumušimą nuteistam 31 metų kauniečiui ne tik aštuoniems mėnesiams apribota laisvė, jam skirta ir 520 litų bauda. Taip pat iš dalies patenkintas civilinis ieškinys – nukentėjusiąjai priteista 5 tūkst. litų neturtinės žalos. Sumušta mergina prašė 30 tūkst. litų kompensacijos.

Sportininką gynęs advokatas dar negalėjo pasakyti, kokios pozicijos jie laikysis – susitaikys su bausme ar ją skųs.

Paklaustas, kaip vertina Kauno apylinkės teismo verdiktą, merginą gatvėje nokautavęs bušido čempionas plačiai nusišypsojo: “Nežinau. Šiandien nenoriu komentuoti“.

Praėjusiame posėdyje išgirdęs prokurorės siūlomas bausmes R. Morkevičius buvo žymiai prasčiau nusiteikęs. Jis kalbėjo, kad laisvės atėmimo bausmė per griežta. Gali būti, kad sportininkas nesuprato, kad laisvės apribojimas – šiek tiek švelnesnė bausmė nei laisvės atėmimas, kurį praleisti dažniausiai skiriama pataisos namuose.

Tik praėjusiame teismo posėdyje R. Morkevičius sugebėjo atsiprašyti nuskriaustos merginos. Tačiau ji aiškiai pasakė, kad jo atsiprašymas neatrodė nuoširdus ir įtikinamas. 

Portalas kaunodiena.lt primena, kad istorija prasidėjo šių metų kovo 22-osios vakarą Kauno senamiestyje. R. Morkevičius užpuolė 20-metę Kariną M., spyrė jai koja į veidą ir paspruko. Nukentėjusioji po sumušimo dvi savaites buvo gydoma Kauno klinikinės ligoninės Neurologijos skyriuje. Artimųjų teigimu, jai buvo nustatytas smegenų sutrenkimas, sutrenktas sprandas, sužalotas veidas: nosis, lūpa, nuskeltas dantis.

R.Morkevičius tikino, kad koją kėlė, nes norėjo prieš merginą pasipuikuoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų