Abejonių, kas žuvo į tragedijų kamuolį susipynusiame gaisre, nebeliko

  • Teksto dydis:

Nustatyta, kas žuvo spalio 14-osios gaisre Garliavos apylinkių seniūnijos Pagirių kaime – name, kuriame per praėjusias Kalėdas buvo įvykdyta žmogžudystė. Tai – jo 50-metis šeimininkas, kurio biografijoje jau buvo du teistumai už nužudymus, o šį kartą jis turėjo būti teisiamas už nepranešimą apie nusikaltimą bei lavono slėpimą.

Kaip jau rašyta, pranešimu apie šį gaisrą buvo pradedamos tos paros Policijos departamento suvestinės.

Užgesinus po vidurnakčio šiame medinuke kilusį gaisrą, buvo aptiktas smarkai apdegęs – nebuvo įmanoma nustatyti net lyties, žmogaus kūnas.

Ikiteisminį tyrimą dėl žuvusiojo asmenybės nustatymo bei mirties priežasties pradėjusi policija pirmiausiai apsistojo ties versija, kad liepsnose žuvo šio namo šeimininkas Audrius Maceina.

Nors turint galvoje čia nužudyto 30-mečio garliaviškio V.B. bylą, niekas nebuvo garantuotas, kad įvykiai nesikartoja. Nebegyvą V.B., paliktą merdėti savo namuose po kitų judviejų sugėrovų sumušimo, A.Maceina tada rado tik po kurio laiko. Kai grįžo iš jam įprastų klajonių. Ir nepranešęs policijai apie rastą negyvą svečią, jis iš pradžių šio palaikus užkasė netoli savo namų. O po kurio laiko su vienu iš minėtų sugėrovų – 27-erių T.R. iškasė ir nuvežę karučiu į tų pačių apylinkių Kalinavos kaimo miškelį perlaidojo.

Kaltinimai V.B. nužudymu pareikšti tik dviem iš trijų galimai jį mirtinai sumušusių buvusių sugėrovų – 36-erių Mindaugui Paškauskui ir 33-ejų Mantui Paltanavičiui. Ekspertai nustatė, kad T.R. – nepakaltinamas. Be to, jis prieš baigiant šį ikiteisminį tyrimą taip pat mirė – mįslingomis aplinkybėmis Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

Šiandien Kauno apygardos teismui vėl bandant atversti dar nuo vasaros vidurio jame įstrigusią V.B. nužudymo bylą, paaiškėjo, kad iš keturių buvusių velionio sugėrovų gyvi telikę du. Pagarsinta, kad DNR ekspertai pagal teistų asmenų duomenų bazėje rastus A.Maceinos duomenis nustatė, kad minėti stipriai apdegę palaikai – jo. Nors abejonių dėl to, jam nepasirodžius už savaitės po tragedijos planuotame šios bylos posėdyje, beveik nebuvo.

Kaip jau rašyta, tragiškas buvo ir A.Maceinos tėvų likimas. Du iš penkių jo teistumų – už tėvo bei motinos nužudymą. Šią jis nužudė atlikęs bausmę už susidorojimą su tėvu. Ir buvo paleistas į laisvę tik prieš keletą metų.

Teismo verdikto V.B. nužudymo byloje kartu su A.Maceina laisvėje laukė dar vienas kaltinamasis – M.Paškauskas, kuris buvo paleistas Apeliacinio teismo iš suėmimo prieš perduodant šią bylą teismui. Nepaisant to, kad vaikščiojo tik su ramentų pagalba, taip pat iš pradžių buvęs suimtas A.Maceina buvo paleistas už dviejų mėnesių. Pirminė gaisrų tyrėjų prielaida – gaisras, per kurį jis žuvo, kilo dėl neatsargaus elgesio.

Iki nuosprendžio už grotų šioje makabriškoje byloje likęs tik M.Paltanavičius.

Šiandien buvo jau bene ketvirtas bandymas ją pagaliau atversti. Pirmais dviem atvejais tai nepavyko dėl advokatų užimtumo. Tačiau šiandien teisme nepasirodė ir nukentėjusiaisiais pripažinti du velionio V.B. artimieji, kurie kol kas nėra pareiškę jokio ieškinio, bet dar gali tai padaryti iki įrodymų tyrimo pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių