Kaimynų iškeikto baro klientas užpuolė „Kauno dienos“ fotografę: užmušiu! (vaizdo įrašas)

Dėl baro nuosavų namų kvartale trūko kaimynų kantrybė. Vienas agresyvus klientas užsipuolė ir „Kauno dienos“ fotografę. Jį tramdyti apsaugininkus iškvietė pats įstaigos savininkas.

Nori tvarkos ir ramybės

Į „Kauno dienos“ redakciją kaunietis kreipėsi netekęs kantrybės dėl to, ką tenka kęsti dėl kaimyninio nuosavo namo kieme jau seniai veikiančio baro.

Anot vyro, kaip jau rašėme, neblaivių asmenų elgesys po langais bado akis, smarvė riečia nosį, o nuo keliamo triukšmo nepadeda bandymai užsikimšti ausis.

„Mes jau daug metų kenčiame nuo kaimynų keliamo triukšmo. Jie įkūrė savo kieme barą adresu Purienų g. 6. Ten renkasi asocialūs asmenys, triukšmauja, keikiasi, išėję šlapinasi, kritinėje būklėje net voliojasi. Nei miesto valdžia, nei policija to taško niekaip neuždaro“, – guodėsi kaunietis, savo patirtį iliustravęs nuotraukomis su vaizdais, kuriais priverstinai tenka „grožėtis“.

Skaitytojo nuotr.

Policijos akiratyje

Kauno policijai seniai žinoma ši vieta ir čia kylančios problemos. Tą portalui kauno.diena.lt patvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė.

Ji informavo, kad iki šių metų rugpjūčio 1 d. gauti trys pranešimai, susiję su minimu adresu.

„Birželio 29 d. apie 22.45 val. gautas pranešimas, kad Kaune, Purienų g., triukšmaujama, vyksta muštynės. Nuvykus į įvykio vietą, paaiškėjo, jog pranešimas nepasitvirtino“, – nurodė R. Zarauskienė.

Po geros valandos, birželio 30 d. apie 00.05 val. gyventojai neiškentę vėl kreipėsi į pareigūnus. „Gautas pranešimas, kad Kaune, Purienų g., sklinda garsi muzika. Nuvykus į įvykio vietą policijos pareigūnai įspėjo maitinimo įstaigos, iš kurios sklido muzika, savininką. Muzika buvo išjungta, o įstaigoje buvę žmonės išsiskirstė“, – pasakojo policijos atstovė.

Liepos 17 d. vakarą, apie 22.15 val., čia vėl lankėsi pareigūnai. „Atvykę dėl keliamo triukšmo įspėjo prie įstaigos lauke sėdėjusius asmenis ir šie išsiskirstė. Visais minimais atvejais pareiškėjai nerašė pareiškimų, tačiau tačiau atsižvelgiant į gyventojų nusiskundimus, šioje gatvėje numatomas prevencinis patruliavimas“, – teigė R. Zarauskienė.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Užsipuolė fotografę

Norėdami įsitikinti, kas vyksta vakarais minėto baro prieigose, ten apsilankė „Kauno dienos“ atstovai. Fotografė iš tolo norėdama užfiksuoti bendrą baro prieigų vaizdą buvo užsipulta vieno iš baro klientų.

Pamatęs, kad baras fotografuojamas iš gatvės, vyras pakilo ir nusprendė suteikti fotografavimo pamokų, kurių teorinė dalis susidėjo iš „užmušiu“, „sudirbsiu“, „nužudysiu“. Svirduliuodamas agresyviai metėsi link fotografės. Keiksmažodžius ir kitus aukštą pilotažą nurodančius žodžius bėrė surikiuotus pagal abėcėlę.

Vyras net ir bandomas apraminti toliau gazavo – įspėtas, kad yra filmuojamas demonstravo, kad jam jūra iki kelių, ir siuntė linkėjimus mamai.

Jeigu ne fotografės palyda ir ne vienas vietinių, sutramdžiusių siautėjusįjį užlauždamas jam ranką ir pavedėdamas į šalį, nežinia kuo viskas būtų baigęsi.

Savininkas priekaištus atmeta

„Kauno diena“ ketvirtadienio rytą susisiekė su baro savininku Rimantu. Jis pasakojo, kad baras atsidarė prieš 20 metų. Leidimą turi dirbti kiaurą parą, tačiau pastaraisiais metais naktinis jau ilsisi. „Pernai aš dar dirbdavau nuo 8 iki 22 val. Šiemet nutariau, kad kaimynams ramiau būtų, dirbu tik iki 9 val. vakaro. Viskas. Nusiskundimų anksčiau niekada nebuvo, o dabar žinau, kas yra“, – su žurnalistais bendravo kaunietis, pridūręs, kad klientų prieš pat darbo pabaigą nusipirkto alaus juk nepils lauk. Su bokalais žmonės čia ir ilgiau pavakaroja. Bet tyliai. Sakė, kad vakaroti lieka, jeigu lieka, ne daugiau šešių asmenų.

Jo manymu, baras kliūva tik vienam kaimynui. Baras neva pasirinktas tik kaip pretekstas, galimybė išsilieti dėl visų gyvenimo nuoskaudų. Kaimyno ar jo artimųjų skambučius policijai vadino melagingais.

Į pastabas, kad klientai šlapinasi viešose vietose, Rimantas sakė, kad bare yra tualetas. „Ką aš kaltas, jeigu žmogus kažkur ėjo, velnias žino, kur jis buvo, o baras uždarytas ir paskui renka tokias nuotraukas“, – komentavo savininkas.

Nesuprato, kas užėjo

Rimantas teigė žinąs apie trečiadienio vakaro incidentą. „Mes jį sutramdėm. Sėdėjau kieme, kitoje pusėje. Atėjau, sako, su tuo nesusikalbam. Sakau, kviesk apsaugą. Bet jis greitai buvo sutramdytas. Jis neagresyvus, nepiktybinis, susišvietė jam kažkas. Veikia vaizdo stebėjimo kameros, bet neapima teritorijos už vartų, aš neatsakingas už tai, kas ten darosi“, – kalbėjo kaunietis.

Stopkadras

Kuo viskas baigėsi? Verslininko teigimu, apsauga klientą „išmetė už tvoros“. „Kabinasi prie žmonių. Pergėręs jis buvo. Retai taip pasitaiko. Sakau, apsaugą kviečiu į tris metus kartą. Muštis niekas nesimuša, visi pažįstami. Jeigu kažkur kažkas mušasi, aš viso miesto neprižiūrėsiu“, – nukirto Rimantas.

Į pareigūnų pažadą dažniau pravažiuoti pro barą jis reagavo pastaba, kad ir taip pareigūnai šioje gatvėje – dažni svečiai. „Šalia yra internatas. Pareigūnai dažnai pravažiuoja“, – turėjo omenyje kaimynystėje, Purienų g. 2, veikiantį vaikų socializacijos centrą.  

Galėtų prekiauti visą parą 

Kauno miesto savivaldybės Licencijų, leidimų ir paslaugų skyriaus vedėja Sonata Šėlienė „Kauno dienai“ patirtino, kad baras turi visus reikiamus leidimus prekybai alkoholiu. Gali veikti visą parą. Šios įmonės veikla niekada nebuvo apribota.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis teigė, kad skyrius niekada nebuvo sulaukęs kokių nors nusiskundimų, susijusių su šiuo baru. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nana

nana portretas
Kodėl snukis užtušuotas, viešint varda pavardę ir snukiųs tų marozų, paskui verkiat... Pasikėsinimas? Prigėręs na ir kas? Gal alkoholiu per laisvai prekiaujama?

Anonimas

Anonimas portretas
Gaila kad to nepadarė

To pykypas

 To pykypas portretas
Kad jau nestovi ir nebesuvokia nebesiorentuoja kur randasi
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių