Akibrokštas Ramybės parke: skandalingo įvykio vietoje nutverti užsieniečiai – tik atpirkimo ožiai?

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakare į Kauno centre esantį Ramybės parką skubėjo ir ugniagesiai gelbėtojai, ir policija.

Bendrasis pagalbos centras 19.52 val. užregistravo moters pranešimą, kad prie šiame parke esančio paminklo žuvusiųjų už Lietuvos laisvę Motinai, deginamas laužas, kas mieste yra kategoriškai draudžiama. Jau nekalbant apie tokią savivalę tokioje neeilinėje vietoje.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinės pranešimas apie šį akibrokštą baigiamas tuo, kad laužas buvo užgesintas iki jų pajėgų atvykimo.

Daugiau papasakoti apie šį įvykį, kurio vienas iš dalyvių, kaip paaiškėjo, pateko tą vakarą į areštinę, galėjo Kauno policijos atstovė.

Ši patikslino, kad apie įvykį pranešę praeiviai teigė pastebėję kelis asmenis, kažką deginančius ant pėsčiųjų tako. Atvykusi policija jau konstatavo, kad veiksmas, susijęs su minėtais asmenimis, vyksta ant žaliosios vejos. Čia rasti padegti batai.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Nustatyta, kad du iš minėtų asmenų – nepilnamečiai. Vienam – keturiolika, kitam – penkiolika metų. O trečiasis – jau 18-metis.

Vyriausiasis iš trijulės ir pristatytas į policijos areštinę, nes nevykdė policijos pareigūnų reikalavimų – bandė pasišalinti, atsisakė pateikti dokumentus. Policijoje jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas už teisėtų pareigūnų nurodymų ar reikalavimų nevykdymą. Šiam Ukrainos piliečiui už tai gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Nelietuviški ir kartu su juo buvusių nepilnamečių vardai bei pavardės. Šie palikti ramybėje, nes, kaip ir sulaikytasis, tikino, kad minėtus batus padegė kažkas kitas ir pabėgo. O jie tiesiog buvo netoliese ir tapo šio keisto įvykio atpirkimo ožiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> Oho

> Oho portretas
Tragedija, kad užaugot! Tokie verčiau dar maži išdvėstų, nes kai iš mažų kankintojų ir sprogdintojų dideli kankintojai ir sprogdintojai pasidaro, tai ir turim ką turim...

Gille

Gille portretas
Ramybes parka, reikia pervardinti i Neramybes, pilna bomzu, visi geria uzsislepe, tipo pasistate mineralini, o ten supiltas snapsas, reikia pastovaus patruliavimo. Ir ne vien geria ir t.t

Klausimas

Klausimas portretas
O kad paminklo Partizanų Motinai sparnas suniokotas tai niekas nepastebėjo?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių