Akibrokštas: seserys, deginusios atliekas savo kieme, bandė išsisukti prisidengdamos savivaldybe

  • Teksto dydis:

Neeilinis įvykis Jonavos rajone. Gamtines atliekas deginančios moterys buvo apskųstos kaimynų, tačiau atsisakė laužą užgesinti ir į savo teritoriją įsileisti ugniagesius gelbėtojus – esą, taip patarė vienas iš Jonavos rajono savivaldybės atstovų.

Liepos 13 d. apie 10 val. Kauno apskrities policija gavo neprisistačiusio asmens pranešimą, kad kaimynai savo namų valdos teritorijoje Jonavos rajone, Žeimių miestelyje degina laužą.

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai gelbėtojai pastebėjo, kad 30 metrų atstumu nuo artimiausių pastatų, tačiau 2 metrų atstumu nuo kaimynų nušienautos sausos kiemo žolės, prakiurusioje statinėje, esant vėjui į kaimynų pusę, buvo kūrenamos galimai gamtinės atliekos.

Atliekas deginusios sodybos savininkės į kiemo teritoriją atvykusių ugniagesių gelbėtojų neįsileido, atsisakė pačios gesinti kūrenamas atliekas, pradėjo konfliktuoti teigdamos, jog Jonavos rajono savivaldybės administracijos viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andrius Venckus joms leido kūrenti atliekas bei nurodė neįsileisti į savo valdą ugniagesių.

Į įvykio vietą buvo iškviestas policijos pareigūnų ekipažas, tačiau savininkės vis tiek neleido gesinti laužo bei pradėjo konfliktuoti ir su policijos pareigūnais.

Apie susiklosčiusią situaciją informavus Jonavos rajono savivaldybę, moterys laužą prigesino pačios. Nurodytu adresu taip pat buvo atvykęs ir A. Venckus, kuris paaiškino sodybos savininkėms, kaip reikia saugiai kompostuoti gamtines atliekas jų nedeginant.

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su A. Venckumi. Šis paaiškino, kad moterys sakė netiesą, esą jis neturi kompetencijos ko nors leisti arba neleisti.

Suprantat, ne mano kompetencija tokie dalykai – leisti, neleisti. Man niekas nesuteikė tokių teisių.

„Suprantat, ne mano kompetencija tokie dalykai – leisti, neleisti. Man niekas nesuteikė tokių teisių. Aš ne gaisrininkas“.

Pasak pašnekovo, moterys jam iš tiesų skambino klausti, kur dėti gamtines atliekas, bet pamelavo, kad degins tik kelias šakeles: „Moteriškė paskambino, sakė, kur padėti išdžiūvusias avietes, yra kelios šakutės. Sako, ar galima deginti? Sakau, kai šašlykus kepsit, tai galima, pasiimkit kepsninę ir sudeginkite tas šakutes, bet atokiau nuo namų, nes sausa, kad neuždegtumėt“.

Esą iš pradžių A. Venckus moterims siūlė kreiptis į bendrovę „Jonavos paslaugos“, mat ten galima atsikratyti atliekų, tačiau moterys už tokias paslaugas pinigų mokėti nenorėjo. Dėl to viešosios tvarkos skyriaus vedėjas ir pasiūlė aviečių šakeles sulaužyti, susmulkinti ir tuomet deginti kepsninėje.

O vėliau A. Venckus pasakojo susilaukęs antro skambučio, tik šįkart – iš pareigūnų: „Paskui man vėl skambina, aš buvau nuvažiavęs ir policija buvo, bendravom, ir ugniagesiai gelbėtojai ten buvo“.

Į įvykio vietą nuvykęs viešosios tvarkos skyriaus vedėjas pastebėjo, kad deginamos – visai ne aviečių šakelės, o žolė, sukrauta statinėse. Tačiau, kaip jis teigė, laužas buvo gan toli nuo kaimynų pastatų: „Nuo kaimynų pastatų ten apie 50–100 metrų. Tik nuo tvoros gal du metrai, ne nuo pastato. Ten tinklinė tvora, geležinė“.

Anot A. Venckaus, laužą kūrenusios moterys yra seserys, pas kurias jau ne kartą teko važiuoti, mat jos nuolat konfliktuoja su seniūnija ir gyventojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rado

Rado portretas
Netinkama nuotrauka

Anonimas

Anonimas portretas
Kokie geručiai-užstoja. Vakar per tokius karščius teko užsidaryti langus aklinai visą vakarą dusti, nes kaimynai sumanė sudeginti visokias atliekas nes smarvė buvo nepakeliama, visis dūmai ir smarvė į daugiabučio langus. Ot fainai a ne.....

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
lanzbergių metodas.stukinti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių