Operacija Aleksote: pranešta apie vieną sprogmenį, o išgabentas visas arsenalas

  • Teksto dydis:

Penktadienį – nuo 10 val. ryto iki pusę aštuntos vakaro policija buvo uždariusi dalį Aleksoto gatvių. To priežastimi tapo Lakūnų plente, atliekant kelio kasimo darbus, rastas, kaip buvo pranešta Bendrajam pagalbos centrui, galimai karo laikų sprogmuo. Po beveik dešimt valandų trukusio tokiais atvejais įprasto policijos įvesto plano „Skydas“ paaiškėjo, kad buvo atkastas visas sprogmenų arsenalas.

Kauno policija portalą kauno.diena.lt informavo, kad pranešimas apie Lakūnų plente rastą galimai sprogmenį, panašų į aviacinę bombą,  buvo gautas 10.06 val.

Už dešimties minučių įvedus planą „Skydas“, iki pat darbo dienos pabaigos pareigūnai negalėjo patikslinti, kas tiksliai rasta ir kiek pavojinga ši situacija.

Iš pradžių Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė teigė, kad darbai stringa, nes laukiama atvykstant sprogmenų nukenksminimo specialistų.

Tačiau, ir šiems pagaliau atvykus, dar ne vieną valandą nebuvo jokios konkretesnės informacijos apie radinį, kol baigiantis darbo dienai žiniasklaidai nebuvo išplatintas netikėtas Kauno mero Visvaldo Matijošaičio pranešimas.

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Šioje situacijoje mes visiškai pasitikime kariškių ir policijos pareigūnų kompetencija bei profesionaliu darbu. Esame tikri, kad čia pasitarnaus jų ligšiolinė patirtis vykdant planą „Skydas“. Tuo tarpu miesto pareiga – pasirūpinti gyventojais ir užtikrinti jų saugumą. Jei prireiktų, evakuotiems žmonėms būtų suteiktas pilnavertis apgyvendinimas. Visų kitų kauniečių prašome uoliai vykdyti pareigūnų bei seniūnijos darbuotojų nurodymus – neiti iš namų, nesiartinti prie langų. Esame pasirengę suteikti visą būtinąją pagalbą“, – teigė žiniasklaidai išplatintame pranešime Kauno meras, pridurdamas: „Geriau tokie „radiniai“ tegul išlenda iš po žemių dabar, kad, juos laiku aptikę ir neutralizavę, vėliau būtume ramūs, jog Aleksoto pramonės inovacijų parke įsikursiančios aukštųjų technologijų kompanijos ir ten dirbsiantys žmonės bus visiškai saugūs.“

Vilmanto Raupelio nuotr.

Po šio pranešimo Kauno policijos atstovė J.Kazragytė papildė iki tol šykščią informaciją apie mįslingą radinį tuo, kad dėl viso pikto teko 300 metrų spindulių evakuoti įmonių darbuotojus bei vieno namo gyventojus ir uždaryti gatves.

Ir tik apie 20 val. paaiškėjo, kad prieš pusvalandį iš minėtos Lakūnų plento atkarpos Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariai saugiai išgabeno į batalioną sunaikinti visą sprogmenų arsenalą: 33 aviacines bombas, du jų sprogdiklius bei keturiolika artilerinių sviedinių.

„Šiuo metu situacija, turimais duomenimis, saugi. Evakuotieji galės sugrįžti“, – buvo teigiama radinio kiekį patikslinusiame Kauno policijos pranešime.

Kauno policijos nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vietinis

vietinis portretas
Čia tik pradžia ,kasinėjama senojo Kauno Tvirtovės arsenalo vietoje ,tikrai dar liko užkastų sprogmenų toje teritorijoje

to G

to G portretas
Pozoja, pozoja... :) :) :) :)

Storas

Storas portretas
Pareigūnė (nuotraukoje) grubumo ir didybės įsikūnijimas. Atrodė, kad ji savo poste vadų vadas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių