Aliarmas Kaune: į Nemuną ir vėl tekėjo teršalai

  • Teksto dydis:

Antradienio popietę portalo kauno.diena.lt skaitytojai informavo prie M. K. Čiurlionio tilto pastebėtas gausias ugniagesių gelbėtojų pajėgas. Paaiškėjo, kad Kaune ir vėl teršiama upė – į Nemuną teka teršalai.

„Vykdomi teršalų stabdymo darbai, kad neplistų. Panašiausia, kad žemkasė, kuri gilina vagą, iš jos pilasi. Girdėjau, kad išvyko, vežėsi bonines užtvaras, kad sustabdytų teršalų plitimą. Išvažiavo chemines avarijas likviduojantis automobilis“, – portalo žurnalistus informavo Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė.

Aplinkos apsaugos departamento Kauno inspekcijos pareigūnai portalui kauno.diena.lt patvirtino gavę pranešimą apie prie M. K. Čiurlionio tilto į Nemuną tekančius teršalus.

Nuvykę į įvykio vietą aplinkosaugininkai ten rado darbus su technika vykdžiusios įmonės atstovus. „Įmonė Aplinkos apsaugos departamentui yra žinoma, darbus vykdė legaliai su išduotais leidimais. Tarša pasklido trūkus žarnelei traktoriuje, iš jos išbėgo hidraulinis skystis“, – teigė aplinkosaugininkai.

Specialistai taip pat informavo, kad ugniagesiai gelbėtojai pastatė bonines užtvaras ir surinko teršalus. „Tarša lokalizuota“, – situaciją komentavo aplinkosaugininkai.

Apie teršiamą Nemuną ties Šančiais rašyta praėjusį penktadienį. Tąkart Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba gavo pranešimą, jog A. Juozapavičiaus prospekte, prie geležinkelio tilto, į Nemuną bėga tepalas. Atvykę ugniagesiai nustatė, kad iš grunto sunkėsi naftos produktai, jie tekėjo į upę. Pakeista viena iš dviejų anksčiau pastatytų boninių užtvarų, papildomai pastatytos dar dvi boninės užtvaros, aplink iš grunto suformuotas pylimas, kad teršalai nebėgtų į upę. Į įvykio vietą buvo atvykę Kauno miesto aplinkosaugininkai ir Civilinės saugos skyriaus specialistai.

Apie tai, kad Žemuosiuose Šančiuose nuo geležinkelio į Nemuną bėga tepalas buvo pranešta ir balandžio pradžioje. Aplinkos apsaugos departamentas tuomet nustatė, kad naftos produktai į Nemuną gali bėgti iš miesto nuotekų sistemos.

Antrą kartą į tą pačią vietą tarnybos vyko ir gegužės pabaigoje. Tąkart nustatyta, kad į upę pateko galimai skalūninė alyva, kuria užterštas aplinkinės teritorijos gruntas bei gruntiniai vandenys, dėl praeityje veikusios geležinkelio pabėgių gaminimo įmonės veiklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J

J portretas
Is slangutes isbeges tepalas butu susigeres i dirva ir tuom baigtusi o cia jau nepirmas kartas kai terse aplinka.tai kaip ta gamtos apsauga nieko neranda ? Keista labai keista

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tik lot ir mokate. Ką Kupčinskas davė ir padarė?! Tik tiltą Panemunės sugebėjo susprogdinti ir WC už milijoną litų pastatyti. Srutas visos įmonės leido į Nemuną, Nerį bet tylėjote surauke užpakalius! Matijošaitis bent daro. Miestas žymiai gražesnis nei prie Kupčinsko. EIK SULIUKUS SPALVINTI NELOJAS PY...... Jo tada

o jie

o jie  portretas
kada nors buvo nustoję tekėti?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių