Aliarmas Raudondvario plente: pavojingomis cheminėmis medžiagomis apsinuodijo ugniagesys

  • Teksto dydis:

Pirmadienį gautas pranešimas, kad buvusios „Vilko“ gamyklos teritorijoje jaučiamas stiprus benzino kvapas. Į Raudondvario plentą sulėkė visos specialiosios tarnybos, iš įmonių buvo evakuota apie pusė tūkstančio žmonių. Šiandien paaiškėjo, kad pavojingomis medžiagomis apsinuodijo ugniagesys gelbėtojas.

Pirmadienį gautas pranešimas, kad Kaune, Raudondvario pl. 101 esančiose įmonių teritorijose, juntamas aštrus benzino kvapas. Į nelaimės vietą nedelsiant atvyko specialiosios tarnybos, iš aplinkinių pastatų iš viso buvo evakuota 500 žmonių.

Atlikus pirminius tyrimus nustatyta, jog kanalizacijoje yra brometilchloroformato ir dichlorido junginiai.

Šiandien pranešama, kad įvykio vietoje dirbęs Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyresnysis specialistas dėl cheminių medžiagų poveikio kreipėsi į gydymo įstaigą ir paguldytas stebėjimui.

LNK reportažas:

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, nustatyta, kad kanalizacijos šuliniai yra sujungti su miesto nuotekų siurbline.

Kauno apygardos prokuratūra pirmadienį pranešė dėl to pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Kaip skelbia prokuratūra, dėl galimai pažeistų teisės aktų nustatytos aplinkos apsaugos, statinių, kuriuose saugomos pavojingos medžiagos, priežiūros ir naudojimo taisyklių pažeidimų galėjo būti padaryta didelė žala žmonėms ir gamtinei aplinkai.

Tyrimo metu bus siekiama išsiaiškinti šio įvykio kilmės priežastis, padarytą žalos dydį bei asmenis, kurių veiksmai, arba priešingai – neveikimas, tiesiogiai sietinas su kilusiu galimai žalingų medžiagų nuotėkiu ir jo pasekmėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus  portretas
Ispurskia kailiukus nuo kandziu,surskis ,bet zymesvistiek lieka teveli marksizmo leninizmo destytojau Vilniaus Koncervatorijoje,Didysis Ciurlioni ir pianiste,visu myletas ir numyletas Nemylintis sunaujos ir erkiu.

Rima urbonaite

Rima urbonaite portretas
Grazus darbeliai ,tu buvusiu generolu

Rima

Rima portretas
Suo metu Sefukas Liudutis ,cia Monika Lanzbergiene tyliai televizijoje laideles kuria,megaujasi gyvenimu,,,Britanija Liuduti vis dar stovi Kestucio gatveje,Zavusis arhitekte,Didysis Statybu meistre.Dekoja Kaunas.ir Tavo koleges. Tikriausiai Liudutis Jau docentas ar profesorius.Butinai pazymekit atminimo lentoje Kestucio gatveje.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių