Apie grėsmingus Kauno nusikaltėlius rašo ir Vokietijos žiniasklaida

Apie kauniečių, įtariamų masinėmis vagystėmis iš automobilių Vokietijoje, sulaikymą, apie kurį portalas kauno.diena.lt pranešė dar pirmadienį, rašo ir Hamburgo, kuriame jie siautėjo, žiniasklaida. Apie tai šiandien pranešė Kauno policija.

Cituodamas Vokietijos žiniasklaidą, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyrius, praneša, kad realizuotas ilgalaikis tarptautinis vokiečių teisėsaugos tyrimas, pradėtas dar pernai pavasarį, prie kurio sėkmės prisidėjo ir Kauno policija. Tiksliau – jos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Praėjusią savaitę pastarieji Lietuvoje sulaikė trys šio tyrimo įtariamuosius. Nors nustatyta, kad į prabangius automobilius, daugiausiai – BMW, Vokietijoje įsilaužinėjo penki lietuviai. Ir jų grobiu tapo įvairios mažiausiai 140 automobilių detalės. O šių savininkams padaryta žala gali siekti kelis šimtus tūkstančių eurų.

Kauno policijos nuotr.

Portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad vienam iš minėtų Lietuvoje praėjusį penktadienį sulaikytų įtariamųjų antrankiai buvo uždėti Vilniaus oro uoste, iš kurio šis 30-metis kaunietis rengėsi skristi atostogų į Egipto kurortą. Jo bei kitų įtariamųjų suėmimą pagal Europos arešto orderį Vokietijos pareigūnai buvo paskelbę pačiose šio sulaikymo išvakarėse – sausio 30-ąją.

Tą patį praėjusio penktadienio rytą savo namuose Kaune buvo sulaikyti dar du – 26-erių ir 29-erių metų įtariamieji.

Per kratas pastarųjų bei Vilniuje sulaikyto jų bendro gyvenamose vietose rasta ir galimai nusikalstamu būdu įgytų daiktų.

Visus tris tą patį penktadienį spėta atvežti ir į Kauno apylinkės teismą. Šis leido laikyti juos už grotų, kol bus perduoti Vokietijai. Anot Kauno policijos, šis klausimas dar sprendžiamas.

Visi trys įtariamieji – jau ne kartą teisti. Tiesa, Lietuvoje jų teistumai jau išnykę. Tačiau, šiuos pakeitė 2015-2018 m. jiems paskelbti Švedijos, Vokietijos, Danijos bei Norvegijos teismų nuosprendžiai. Visais atvejais jiems buvo skirtos lygtinės laisvės atėmimo bausmės arba baudos.

Vokietijos žiniasklaida minėtą portalo kauno.diena.lt informaciją patikslina tik tuo, kad jų teisėsauga jų šalyje sulaikė likusius du įtariamuosius



NAUJAUSI KOMENTARAI

KaunaKunKan

KaunaKunKan portretas
Kaunas ne Lietuva, atskirt ji

Puff

Puff portretas
Tegul uždaro 10 metų dėl magnetofono vagystės. Bet geriau paleisti su pabarimu.

A

A portretas
Kas tau asile prisiko? Ar tu mates tuos fasitus lope tu.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių