Apie tai, kad geriant reikia išjungti telefoną, du pakaunės gyventojai sužinojo per vėlai

  • Teksto dydis:

„Pirmiausia, mažiau reikia gerti, o, kai tai darai, reikia išjungti telefoną“, – taip neeilinių muštynių pakaunėje, per kurias naudoti ir žemės ūkio padargai, moralą apibūdino baigiantis 2020-iesiems jų bylą teismui perdavę Kauno teisėsaugininkai.

 

Dėl šio incidento, kuriuo prasidėjo pernykštės rugpjūčio 5-osios policijos suvestinės apie ypatingus tos paros įvykius šalyje, Kauno policijos areštinėje buvo atsidūrę trys asmenys – 63-ejų A.R. bei į vaikus jam tinkantys 39 metų vyras bei dvejais metais jaunesnė moteris.

Tačiau prieš teismą stos tik vyriausiasis iš jų. Nors moteris ir buvo įtariama jo kurstymu ar net nusikaltimo, kuriuo šiandien kaltinamas A.R., organizavimu, galiausiai ji tebus šioje byloje liudytoja. Nepaisant to, kad linkusi teigti, jog mažai ką iš tos dienos įvykių atsimena.

Anot teisėsaugininkų, ši Batniavos seniūnijos Bubių kaimo gyventoja spėjo sudalyvauti abiejose su šiomis muštynėmis susijusiose užstalėse. Žodžiu, prancūzai, nutikus neįprastam įvykiui, sakydavę: „Ieškokite moters!“, buvo teisūs.

Apie šias muštynes, įvykusias Vilkijos apylinkių seniūnijos Jaučakių kaimo soduose, pranešė vienas iš jų dalyvių. Kai iškvietė pagalbą sunkiai nukentėjusiam savo vyresniajam broliui iš Kauno, kuris tuo metu, kaip įprasta vasaromis, svečiavosi pas jį bei kartu su jaunėliu gyvenančią mamą.

Atvykę greitosios medikai 60 metų vyresnėliui, rastam gatvėje prie vieno šios sodininkų bendrijos namo, jau niekuo negalėjo padėti. Jo mirties priežastimi, anot ekspertų, tapo patirta sunki galvos trauma.

Tačiau į Kauno klinikas tada buvo išvežtas vyresnėliui pagalbą kvietęs jo 46 metų brolis, kuris taip pat buvo nukentėjęs per šias muštynes.  Dar tą patį vakarą jis iš ten pabėgo, nes, kaip ir vyresnėlis paskutinėmis savo gyvenimo valandomis, buvo gerokai įkaušęs.

Tos pačios rugpjūčio 5 d. vakarą policija sulaikė net šešis su šiuo įvykiu siejamus asmenis. Didžioji dauguma jų buvo neblaivūs – įpūtė virš 2 promilių alkoholio. 

Aiškinantis, dėl ko įvyko tragedija, nustatyta, kad viskas prasidėjo nuo santykių aiškinimosi išgėrus, nusitvėrus po ranka turėtus mobiliojo ryšio telefonus. O baigėsi, kai į Jaučakius iš Batniavos seniūnijos Bubių kaimo, esančio už maždaug penkių kilometrų, pratęsti pokalbio jau akis į akį atvyko, kaip ir broliai, gerokai įkaušęs A.R.

Šį atvežė jau minėtas tą patį vakarą kartu su juo areštinėje atsidūręs jaunesnis vyras, vienintelis per santykių aiškinimosi kulminaciją Jaučakiuose buvęs blaivus. Tačiau taip pat buvęs priverstas įsitraukti į girtų vyrų peštynes, kai jau minėtas vėliau pagalbą vyresnėliui kvietęs kiemo, kuriame viskas vyko, 45-erių metų šeimininkas puolė jį su kastuvu. Tačiau gavo atgal, o kai išsiblaivė pretenzijų niekam nebeturėjo. Ir ikiteisminis tyrimas dėl jo sužalojimo galiausiai buvo nutrauktas.    

63-ejų A.R., kuriam pareikštas kaltinimas rankomis bei kojomis užtalžius negyvai vyresnįjį iš brolių, savo kaltės nepripažįsta. Kauno apygaros teisme, kuriam perduota jo byla, vyksiančio šios nagrinėjimo A.R. jau beveik penkis mėnesius laukia suimtas. Ir tai bus jau ne pirma jo akistata su Temide, nors ankstesnis teistumas jau išnykęs.

Šiam ir senatvėje kumščių nevaldančiam žilagalviui gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maks

Maks portretas
Na žurnalistas ir prirašė ....be butelio nesuprasti ...

eik eik

eik eik portretas
Ir taip jau aisku kad dzukai ir suwalkai yra prasigere ir mušasi ne naujiena čia

Renis

Renis portretas
Nieko čia nesupratau. Vyresnelis, jaunėlis... Tikrai labai blogai parašyta. Neina susigaudyti kas kam ką kvietė... Tokią elementariausių įnformacija reikia kelis kartus skaityti.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių