Atsargiai – sugalvota nauja apgaulė, prisidengiant Kalėdomis: aukos lieka tik su „labdaros“ maišeliu

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsaugininkai perspėja, kad į senyvo amžiaus žmones nusitaikę nusikalstamo pasaulio atstovai sugalvojo naują pasipelnymo būdą, prisidengdami artėjančiomis Kalėdomis.

Jau užregistruoti du atvejai, kai tokioms aukoms įbrukama keliolikos eurų labdara, tačiau iš jų pavagiamos keturženklės santaupos.

Rumšiškėse gyvenanti 82-ejų metų senolė lapkričio pabaigoje sulaukė į savo laidinį namų telefoną moters, pranešusios, kad rytoj atneš jai skirtą labdarą, skambučio. Senolė dar bandė įrodinėti, kad labdara jai nepriklauso. Tačiau skambinusioji buvo neperkalbama.

Kitos dienos popietę senolė sulaukė dviejų jaunų moterų. Viena iš jų buvo tamsesnio gymio.

Viešnios iš tikrųjų turėjo maišelį su maisto produktais. Tačiau padavė namų šeimininkei dar ir 200 eurų. Tačiau teigė, kad jai priklauso tik 50, todėl reikia grąžos.

Tokio dosnumo nesitikėjusi senolė nuskubėjo link savo santaupų ir netrukus viešnios jau buvo gavusios grąžą. Tačiau tada viena iš jų panoro, kad namų šeimininkė pasidalytų su ja moliūgu. Ir palydėjo senolę, išskubėjusią atsinešti peilio, teigdama, kad jos kolegė tuo tarpu užpildys atneštos labdaros dokumentus.

Atpjovus dalį moliūgo, viešnios išskubėjo savo reikalais. Tik joms išėjus, senolė pasigedo ne tik ant stalo pasidėtų 200 eurų, iš kurių atidavė grąžą, bet ir visų savo santaupų – 1 tūkst. eurų.

Į identiškus spąstus praėjusios savaitės pabaigoje pateko ir 94-erių senolė, gyvenanti Kaune – Chemijos gatvės daugiabutyje. Pas ją taip pat apsilankė dvi moterys, nešinos maišeliu su maisto produktais: koldūnais, tokiais pačiais pigiausiais vištienos kepsneliais, šaldytomis daržovėmis, sausainiais bei saldainiais. Kartu su šia labdara buto šeimininkei buvo paduoti ir 100 eurų, iš kurių 50 taip pat reikėjo grąžinti.

Atnešti grąžos išskubėjusią senolę jau lydėjo ir viena viešnia. O joms grįžus, pastarosios kolegė taip pat sugalvojo kažkokią dingstį nukreipti buto šeimininkės dėmesį. O per tą laiką jos bendrininkė grįžo prie senolės santaupų.

Viešnioms išėjus, buto šeimininkė pasigedo apie 4 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Exs jav rezidentas

Exs jav rezidentas portretas
Jeigu dirbtu policija,tai pasitelke stebejimo kameras kurios galejo buti vagilku kelyje,parduotuvese - lengvai susektu sita moteru pora!

Kaunietė

Kaunietė portretas
Kažkodėl visi galvoja, kad vaikai turi pasirūpinti tėvais senatvėje. Pritariu. O kas turi pasirūpinti tokiomis senutėmis, kurios neturėjo nė vieno vaiko? Kitos net šeimos nesukūrė, kas jomis gali pasirūpinti? Net į Slaugos namus turi kažkas dokumentus paruošti...

Ramass

Ramass  portretas
Paskaičius komentarus , ir supratau , kad senolės kaltos , jog pinigus namie laiko , o ne banke , kuriame po kelių metų tą tūkstantį už sąskaitos aptarnavimą pasiimtų. Kaltos ir dėl to , kad būdamos garbaus amžiaus nebespėja su laiku. O jų vaikams rūpi ne tėvų saugumas , o pačių gyvenimas. Nors senoliams reikia vos kelių minučių per dieną , kad paaiškinti šiuolaikinio gyvenimo ypatumus . Ir aišku visiškai nekaltos dvi kū... , kurias pagavus reikia sudaužyti kaip obuolius ir išmesti į mišką , kad žvėrys turėtų ką ėsti , o kitiems atmatoms būtu gera pamoka.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių