Avarija suluošino, bet nepalaužė: mano noras vaikščioti yra neapsakomai didelis

Avarija, į kurią papuolė, iš naujo perrikiavo kauniečio Andriaus gyvenimą ir svajonių sąrašą. Dabar pirmosiose pozicijose – troškimas vaikščioti ir sunkus darbas, kad taip įvyktų.

Perspektyvus sportininkas

Kaunietis Andrius Andriūnas buvo judrus nuo pat vaikystės. Kieme su draugais spardė kamuolį, lankė šuolių į vandenį treniruotes. Vėliau susidomėjo karatė.

„Sportavau gal penkerius metus, bet, baigęs Palemono gimnaziją, šiek tiek apleidau sportą. Gavęs šaukimą į kariuomenę užsibrėžiau tikslą iš normatyvų surikti maksimalų skaičių – 300 balų. Tai ir padariau“, – Andrius pasakojo, nenorėjęs prarasti geros fizinės formos.

Todėl, kai prieš trejus metus tarnybos draugas pakvietė ateiti į kikbokso treniruotę, jaunas vyras ilgai nesvarstė. Kovos menų rūšis Andriui patiko, o ir ant tatamio jam gana gerai sekėsi. Dvejus metus iš eilės vasaros stovyklose jis tapo vienu stipriausių sportininkų. Besibaigiant vasarai kovotojas ėmė gydytis kojos traumą, kurią patyrė vasario mėnesį, kai neapšilęs darė špagatą.

„Netrukus turėjo prasidėti naujas sezonas. Kartu su treneriu planavome varžybas. Nekalbu apie kitas svajones... Norėjau sklypą pirkti, galvojau apie šeimą, vaikus“, – anot Andriaus, posakis „Žmogus planuoja, o Dievas juokiasi“ virto jo gyvenimą lydinčiu skaudžiu posakiu.

Tada paprašiau šalia buvusio žmogaus surinkti draugės numerį. Paskambinęs jai pasakiau, kad miriau.

Lemtingas vakaras

Rugpjūčio 12-osios vakarą, po treniruočių, Andrius važiavo namo. Tarsi nujausdamas nelaimę, jaunas vyras svarstė, sėsti prie automobilio ar motociklo vairo. Mintis, kad motociklų sezonas ir šilti vakarai greit baigsis, tąsyk nulėmė pasirinkimą. Kaip pasakojo Andrius, iki namų buvo likę mažiau nei 1 km, kai jo vairuojamas motociklas „Yamaha“ susidūrė su „Tesla“ automobiliu, staiga pasukusiu kairėn ir užkirtusiu kelią. Kaip buvo rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime, po smūgio motociklo vairuotojas buvo nublokštas į krūmus už 50 m nuo įvykio vietos.

„Puikiai pamenu smūgį. Sąmonės nebuvau praradęs. Pakėliau ranką ir pamačiau, kad ji lūžusi. Tada paprašiau šalia buvusio žmogaus surinkti draugės numerį. Paskambinęs jai pasakiau, kad miriau. Tada dar kalbėjau su svainiu, bet neatsimenu apie ką“, – galiausiai, anot Andriaus, šalia buvęs žmogus surinko jo tėčio numerį ir pranešė apie nelaimę, į kurią papuolė jo sūnus.

Tiki žmonių gerumu

Po susidūrimo daugybinius kūno sužalojimus patyręs jaunas vyras buvo nugabentas į Kauno klinikas ir paguldytas į Intensyviosios terapijos skyrių, kur per keturias dienas jam buvo atliktos keturios operacijos.

Medicininiame išrašė žymimas pluoštas avarijoje patirtų traumų: daugybiniai krūtininės dalies stuburo lūžiai, stipinkaulio apatinio galo lūžis su dorsaline dislokacija, kulnakaulio, alkūnkaulio daugybiniai lūžiai, kabanti plaštaka, čiurna, pėda, akies obuolio ir akiduobės audinių sumušimas, ūminis kvėpavimo nepakankamumas. Šiuo metu Andriaus būklė stabili, jis toliau gydomas Neurochirurgijos skyriuje, kur gauna įvairių procedūrų. Tik pastarųjų nepakanka. Tam, kad jaunas vyras galėtų atsistoti ant kojų, reikia specialistų konsultacijų, daugiau tyrimų, kurių Lietuvoje negalima atlikti, ir, žinoma, reabilitacijos kurso.

Andrius/Asmeninio archyvo nuotr.

„Žinau, kad laukia ilgas ir sunkus kelias, bet aš viskam pasiruošęs, nes noras vaikščioti yra neapsakomai didelis“, – Andrius vylėsi, kad geradarių parama ir jo kovotojo dvasia padarys stebuklą.


Padėti Andriui galima:

Andriūno Labdaros ir Paramos Fondas

Įmonės kodas: 306139586

Buveinės adresas: Europos pr. 122, Kaunas.

Tel. +370 646 01 202

E.paštas: andriuno.fondas@gmail.com

Paramos gavėjo sąskaita: LT117044090103743096

SWIFT: CBVILT2X

Paypal – http://Paypal.me/andriunofondas

Pervedant paramą mokėjimo paskirtis: PARAMA



NAUJAUSI KOMENTARAI

Likimas

Likimas portretas
Kai vaziuot greit kitu sauguma neziurejai o db padekit. Numirk lavone. Aferistas aplamai cia tokios anketos zoniniai

>>>Linkiu pasveikti \\\\\.../////

>>>Linkiu pasveikti  \\\\\...///// portretas
>Palinkėk sau,kai toks gaidys tau 200 km/h greičiu (mieste) su savo "jamaiku" į strėnas smeigs,manau jau tau linkėjimų "pasveikti" nereikės,tik 2-jų gėlyčių.____Nesupantu,kaip bukapročiai tokį išsigimėlį žudiką gina,tai skatina kitus.____Nelinkiu,bet kai toks gadys jums nelaimių pridarys,užgiedosik kitaip.___Tai nusikaltėlis ,patencijalus žudikas.___Dar PADĖKIT.

Rasa

Rasa portretas
Linkiu Andriui pasveikti ir tikiu ,kad padedant geros valios žmonėms Andrius atsistos ant kojų.Sveikatos ,ryžto ,ištvermės ir kantrybės Andriau.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių