Pereiti į pagrindinį turinį

Po tragiškos avarijos daugėja abejonių: kas vairavo automobilį?

2015-06-18 10:20

Daugėja abejonių, kad tragedijos metu mašiną vairavo Darius Vilūnas. Šešėlis krenta ant mašinos savininko Arūno Stiklioraičio.

D. Vilūnas ir jo advokatė Aušra Ručienė D. Vilūnas ir jo advokatė Aušra Ručienė D. Vilūnas ir jo advokatė Aušra Ručienė

Tęsiamas avarijos, įvykusios Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. ties M.K.Čiurlionio tiltu, bylos nagrinėjimas. Daugėja abejonių, kad mašiną vairavo Darius Vilūnas. Šešėlis krenta ant mašinos savininko Arūno Stiklioraičio. 

Mažiausiai du liudytojai Kauno apylinkės teisme patvirtino, kad tuoj po avarijos 2014 metų sausio pabaigoje prie „Mercedes Benz“ automobilio stovėjo visai ne tas žmogus, kuris sėdi teisiamųjų suole. 

Dauguma teisme apklaustų liudytojų tragiško vakaro įvykius prisiminė. Didžiausią dėmesį sakė skyrę sumaitotame „Opel Astra“ buvusiems jauniems žmonėms. Keleivio vietoje sėdėjusiam Eimontui Motiejaičiui jau nebuvo galima padėti. Mašiną vairavusi Greta Labanauskaitė buvo sunkiai sužeista. 

Viename iš posėdžių buvo apklaustas liudytojas A.Stiklioraitis. Jis tvirtino, kad jo sesers vardu registruotą automobilį vairavo D.Vilūnas, o jis esą sėdėjo priekinėje keleivio sėdynėje. 

Tuo tarpu liudytojai tvirtino prie mersedeso matę tik vieną vyrą. Kadangi buvo žiema, tai vyras atrodė ir aukštesnis, ir stambesnis. 

Neatsakyta į klausimą, kodėl po avarijos, kai nuo Panemunės dideliu greičių lėkdamas „Mercedes Benz“ automobilis rėžėsi į kairį posūkį iš Karaliaus Mindaugo pr. dariusį „Opel Astra“ automobilį, neišsiskleidė oro pagalvės. 

Teisme buvo apklaustas vienos automobilių diagnostiką vykdančios bendrovės vadovas, kuris patvirtino, kad oro pagalvė neišsiskleidžia tuo atveju, jei keleivio vietoje niekas nesėdi. Specialistas aiškino, kad pagal visus techninius duomenis pagalvė gali neišsiskleisti, jei keleivio vietoje sėdintis žmogus kažkaip pakilęs virš sėdynės. Ar tai įmanoma lekiant 150 km per val. greičiu ir rėžiantis į kitą automobilį? 

Specialistas pateikė dar kelias versijas, kodėl oro pagalvė „Mercedes Benz“ automobilyje galėjo neišsiskleisti. Jeigu ten buvo vaikas arba keleivis priekyje sėdėjo neprisisegęs saugos diržo. Šiais atvejais oro pagalvė neišsiskleidžia saugumo sumetimais. 

Nukentėjusios pusės gynėjai pateikė eksperto Pauliaus Petreikio pažymą apie tai, kokie sužalojimai patiriami keleivio vietoje sėdėjusio asmens tokiomis aplinkybėmis, kokios buvo tragedijos vakarą. Ekspertas nurodė sužalojimus – nuo labai sunkių iki mirtinų.

A.Stiklioraitis tąsyk patyrė daugiau išgąsčio nei buvo sužalotas. Tai kurioje vietoje sėdėjo A.Stiklioraitis? Ir ką reiškia liudytojo patvirtinti prie mersedeso stovėjusio vyro žodžiai: „Būčiau nekaltas, jei turėčiau vairuotojo pažymėjimą“?

Pasak liudininko, vyras sakė, kad skambina draugui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų