Avarijos prie Ramučių kaltininko ieškota su tarnybiniais šunimis: 17-metis rastas savo namuose Kaune

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad šiandien anksti ryte magistralinio kelio A6 ir Ramučių sankryžoje įvykęs nemažas eismo spūstis sukėlęs eismo įvykis – jau antras šioje vietoje per nepilnas pustrečios paros. Ir po to, kai vėlų antradienio vakarą čia viską paeiliui vartė automobilis „Tesla“ su estiškais valstybiniais numeriais, nebeveikė šios sankryžos šviesoforai, kas ir laikoma pagrindine šio ryto susidūrimo priežastimi.

Apie minėtą vėlyvo antradienio vakaro įvykį šioje sankryžoje buvo pranešta tik Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje. Remiantis ja, apie šį 22.44 val. įvykusį eismo įvykį pranešė ne jo liudytojai, ir ne „Teslos“ nesuvaldęs jos vairuotojas, bet šio automobilio automatinė e-Call sistema.

Ugniagesiams gelbėtojams tada atvykus į Ramučiuose esančią Plento ir Centro gatvės sankirtą, į šalia jos esančio Ramučių medicinos centro teritoriją, išvertęs ją juosiančią tvorą, įlėkęs automobilis „Tesla“ buvo be vairuotojo, kuris prieš finišuodamas dar buvo nuvertęs minėtos sankryžos šviesoforą, kurio funkcija – padėti saugiai iš Ramučių išsukti Kauno kryptimi, bei suniokojęs vieną iš kelio atitvarų.

Ugniagesių gelbėtojų pagalbos šiame įvykyje neprireikė, nes prispaustų asmenų „Tesloje“ nebuvo. Konstatuota, kad nėra joje ir jokių gaisro požymių.

Tuo tarpu iš įvykio vietos pasišalinusio „Teslos“ vairuotojo Kauno policija ieškojo, pasitelkus kinologą su tarnybiniu šunimi. Tačiau panašu, kad bėglys buvo surastas pagal automobilio registraciją.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, nustatyta, kad automobilį „Tesla“, patyrusį avariją važiuojant nuo Kauno Karmėlavos oro uosto kryptimi, vairavo tokios teisės neturintis septyniolikmetis kaunietis, rastas savo namuose Dainavos mikrorajone.

Anot Kauno policijos atstovės, dar tą pačią naktį. Tačiau nepilnamečio vairuota „Tesla“ – ne jo artimųjų. Tada, kieno, policijos atstovė patikslinti negalėjo. Tačiau teigė, kad bėglys, neaišku kokiu būdu pasiekęs namus, buvo rastas blaivus. Priešingu atveju būtų pradėta administracinė teisena pagal tris, o ne pagal du, kaip yra dabar, Administracinių nusižengimų kodekso straipsnius: dėl pabėgimo iš eismo įvykio vietos bei asmens, neturinčio teisės vairuoti, padaryto Kelių eismo taisyklių pažeidimo, kuris lėmė kitiems asmenims priklausančių kelio įrenginių apgadinimą.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Asmeniui, neturinčiam teisės vairuoti, už pasitraukimą iš eismo įvykio vietos gresia bauda nuo 850 iki 2 tūkst. eurų. O už svetimo turto apgadinimą, pažeidus Kelių eismo taisykles, – bauda nuo 300 iki 560 eurų.

Pasak policijos atstovės, įvykio, dėl kurio pradėta šį administracinė teisena, aplinkybės dar tikslinamos. Ir kol kas į papildomus portalo kauno.diena.lt klausimus galima atsakyti tik tiek, kad minėtas nepilnametis važiavo automobiliu „Tesla“ vienas. Ir nepaisant savo amžiaus, turės pats susimokėti jam skirtas baudas.

Belieka patikslinti, kad po to, kai šis septyniolikmetis kaunietis nuvertė Ramučių sankryžoje šviesoforą, joje esanti šviesoforų sistema neveikė nuo vėlyvo antradienio vakaro iki penktadienio vidurdienio, kai, kilus pagrįstam vairuotojų pasipiktinimui socialiniuose tinkluose, kad tokioje situacijoje ir policija čia tik kartkartėmis reguliuoja eismą, buvo skubiai sutvarkyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai

Gerai portretas
Kad dar ko ne užmušė pacukas ir kaip sumokės baudas gal niekur nedirba

Aš portretas
Laimi, nepainiok baudos su nuostolių atlyginimu. Už sviesoforo sugadinimą tie keli šimtai € yra už ket pažeidimą. Kai paskaičiuos kiek kainavo sviesoforo ir viso kitko suvarkymas, nuostolių atlyginimas ir bus tūkstančiais. Ir su tuo trikoju tas pats - tie 40000 ne bauda, o nuostolių atlyginimo suma

Laimis

Laimis portretas
Už nuverstą trikojį bauda 40000 EUR. Už sudaužytą šviesoforą bauda 560 EUR.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių