Babtų trileris: vieną bėglį vaikėsi 10 ekipažų, tarp įtariamųjų – ir medžiai

  • Teksto dydis:

Ši darbo savaitė Kauno policijai prasidėjo neeiliniu išbandymu: bandant sutramdyti prieš mamą smurtavusį Babtų gyventoją jis surengė tokį šou, kurio apibūdinimui prireikė net dviejų Baudžiamojo kodekso straipsnių. Galiausiai – ir ugniagesių gelbėtojų, prisipažinusių, kad gautas prašymas iš policijos juos šokiravo, pagalbos.

„22.05 val. gautas pranešimas iš policijos, kad reikalinga pagalba – į medį įlipo žmogus, kurį reikia sulaikyti“, – pranešama praėjusios paros Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje. Pranešimas baigiamas tuo, kad žmogus iš medžio išlipo pats.

Bandant šiandien pasitikslinti, kokiame aukštyje buvo šio keistuolio slėptuvė, kad policija pati jo iškelti iš medžio negalėjo, ir, kaip tai galėjo padaryti ugniagesiai gelbėtojai, vienas iš jų – Babtų ugniagesių komandos, kuri ir buvo tą vakarą pasiųsta į šį įvykį, atstovas teigė, jog praėjusią parą budėjęs jo kolega labiau buvo linkęs akcentuoti, kaip teko skolinti policijai savo automobilio kopėčias. Tačiau pasiekę jomis kažkokią palėpę, policininkai ten ieškoto asmens neradę.

Policijos atstovė taip pat buvo linkusi patikslinti, kad beieškant gausiomis pajėgomis tą vakarą vieno Babtų gyventojo, tiksliau „šukuojant“ šio miestelio apylinkes, įtarimą sukėlė viena medžiais apaugusi sodyba. Kilus įtarimui, kad čia gali slėptis ieškomasis, ir kreiptasi pagalbos į ugniagesius. Tačiau, apžiūrėjus su šių kopėčiomis šios sodybos palėpę, ten nieko nerasta.

O startą šioms paieškoms, anot policijos atstovės, davė šio asmens mamos, įkopusios jau į septintą dešimtmetį, pranešimas, užregistruotas apie 16 val., kad jos 37-erių metų sūnus, turintis specifinių sveikatos problemų, ją ką tik sumušė.

Atskubėjus Kauno rajono policijos pareigūnams, mušeikos namuose nerasta. Tačiau netrukus jis pastebėtas einantis keliu.

Bandant bėglį sulaikyti, šis bandė smurtauti ir prieš savo bendraamžę iš policijos, buvusią ekipaže su kolega pareigūnu. Tačiau ją išgelbėjo gera reakcija bei fizinis pasirengimas. Tada uniformuotos moters neįveikęs aršuolis pradūrė tarnybinio šio ekipažo automobilio „VW Transporter“ padangą. Ir sugebėjo pabėgti ir iš šio nusikaltimo vietos, nors, anot policijos atstovės, jos kolegos dar bandė akiplėšą vytis.

Jo paieškose, kurios užsitęsė beveik iki vidurnakčio, dalyvavo net dešimt policijos ekipažų. Galiausiai jau ne vienu nusikaltimu įtarimas bėglys sulaikytas vienoje iš Babtų gatvių. Ir, anot policijos atstovės, jau sulaikomas nebesipriešino. O likusią nakties dalį jis praleido policijos, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą ir dėl smurto artimoje aplinkoje, ir dėl pasipriešinimo policijai, areštinėje.

Beje, Baudžiamasis kodeksas už smurtą prieš šeimos narį numato švelnesnę bausmę nei už pasipriešinimą policijai. Pastaruoju atveju gresia laisvės atėmimas iki trejų metų. O dėl smurto prieš šeimos narį ar artimą giminaitį – įkalinimas iki dvejų metų.

Anot policijos atstovės, tai buvo pirmas jų susidūrimas su minėtu aršuoliu iš Babtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Nejuokinga 10 ekipažui.tai 20 pareigūnų .1 vienam pagauti.o dar verkia.kad algos tai uz ką mokėti ir kam tokius laikyti.Tai ka jie darytu.jei rimtas ivykis.

Valė

Valė portretas
Zarasų policijos pilnas ekipažas atvažiavo pas mane,kad padėtų vandalams daužyti gyvulius ,niokoti pastatą .Viena iš vandalų mušamų karvių vijo policininkus nuo tvarto.Jau ir gyvuliai pradeda kovą prieš neteisėtus policininkų veiksmus. Tokią policiją turime Zarasuose,kur vadovauja Pernavo draugai.

Zurabas Smardalidze

Zurabas Smardalidze portretas
50 idiotu gaudo 1 bulviagalvi.... LT policija... Beveik nejuokinga!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių