Beteisis vairuotojas įkliuvo dėl automobilio dūmingumo

Aplinkosaugininkams tikrinant Kauno vairuotojų vairuojamų automobilių taršumą pričiupti ir du neturintys teisės vairuoti net ir tvarkingų transporto priemonių.

Vakar ir šiandien teršalų kiekio matavimai automobilių išmetamosiose dujose vyko keliuose regionuose. Kaune automobiliai šiems matavimams pasirinktinai stabdyti Marijampolės plente prie Garliavos ir Ateities plente prie išvažiavimo iš miesto.

„Didžioji dalis vairuotojų nusiteikę geranoriškai. Piktybiškai nusiteikusių, agresyvių žmonių nepasitaikė. Bet buvo nepatenkintų. Keli piktai aiškino, kad jie praėję techninę apžiūrą, kad viskas gerai, kad buvo nerasta jokių viršijimų“, – pasakojo Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybos Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Rasa Žitkevičiūtė. Tačiau per reidą viršijimų rasta.

Iki 15 val. patikrinti 37 automobiliai. Nustatyti aštuoni aplinkosauginiai pažeidimai. „Septyni dyzeliniai automobiliai viršijo dūmingumo normas, vienas benzininis viršijo leistiną išmetamą CO kiekį“, – vardijo inspekcijos vadovė.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Minėti automobiliai – senesni, tokius ir stengtasi tikrinti, nes jie, o ypač dyzeliniu kuru varomi, kaip įsitikinta, taršesni.

„Vairuotojai teisinosi, kad nežinojo, kad net nepagalvojo, kad dūmingumas toks didelis. Vienas sakė, būtų nevažiavęs, jei tik būtų įtaręs“, – apie vairuotojų reakciją pasakojo R. Žitkevičiūtė.

Kai kurie vairuotojai suabejojo naudotos aparatūros tikslumu, tikriausiai tikėdamiesi išsisukti. „Matavimus atliko Aplinkos apsaugos agentūra. Jų aparatūra praėjusi visas patikras, kalibruota“, – abejones neigė pašnekovė.  

Keli piktai aiškino, kad jie praėję techninę apžiūrą, kad viskas gerai, kad buvo nerasta jokių viršijimų.

Automobilius stabdė su aplinkosaugininkais kartu dirbę policijos pareigūnai. Jie savo ruožtu tikrino automobilio dokumentus ir domėjosi vairuotojais. Vienam asmeniui priekaištų turėjo  ir aplinkosauga, ir policija, kitam – tik pastarieji. Anot R. Žitkevičiūtės, nustatyti du vairuotojai, važiavę neturėdami teisės vairuoti. Vienas taip įkliūva jau trečią kartą.

Jiems prie vairo sėsti nebeleista. Tačiau tiems vairuotojams, kurių automobiliai viršijo taršos normas, leista šiomis transporto vietomis palikti reido vietą, įspėjant, kad būtinai vyktų pas meistrus, nes tokios būklės mašinomis važinėti negalima. Jų laukia administracinės nuobaudos nuo 60 iki 300 eurų. Anksčiau taisyklių nepažeidusieji atsipirks puse minimalios nuobaudos – 30 eurų. Beteisių vairuotojų laukia atskira kalba ir sankcijos.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Reido vietos pasirinktos, kad būtų patogios stabdymui, kad sustoję automobiliai netrukdytų eismui, kad nesusidarytų spūstys, tačiau, kad būtų nemažas eismo srautas.

Miesto centre, kur ir taip netrūksta spūsčių, reidas jas tikriausiai būtų dar labiau padidinęs bei sukėlęs nepatogumų visiems eismo dalyviams. „Būtų ir mums, ir policijos pareigūnams sudėtinga dirbti“, – pridūrė R. Žitkevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip čia

Kaip čia portretas
Ar šios mašinos vairutojas girtas ir be teisių ko meluojat ?

Vytas

Vytas portretas
Jei su dyzeliu vazineji tik po miesta ir negauna jis apsuku dumina Pabandykit 3 pavara 90 greiciu bus kaip is kamino prasivalo o tada gali tikrinti

Maksas

Maksas portretas
Labai gerai,kad tikrina,o tai kai reikua paskui toki garvezi mieste vaziuot tai nekas. O dar kad normaliai vaziuotu,tai ne,ta savo putra bmv mina iki dugno po to per stabdi.. snd toks debilas vaziavo
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių