Beveik 200 km/val. greičiu lėkęs BMW vairuotojas prisidarė rimtų nemalonumų

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Kauno pareigūnai tikrino, kaip transporto priemonių vairuotojai bei pėstieji eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Iš viso nustatyta 70 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejų.

Trys vairuotojai viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 35 – nuo 20 iki 30 km/val, 21 – nuo 30 iki 40 km/val, devyni – nuo 40 iki 50 km/val., dar du – daugiau nei 50 km/val.

Lapkričio 10 d. apie 9.15 val. Kėdainių r., kelio Panevėžys-Aristava-Sitkūnai 56 kilometre, 49-erių vyro vairuojamas automobilis BMW važiavo 192 km/val. greičiu, kuomet šiame kelyje maksimalus leistinas greitis yra 90 km/val. Net 24 metų vairavimo patirtį turintis vyras kurį laiką negalės vairuoti – už greičio viršijimą jam gresia ne tik bauda nuo 450 iki 550 eurų, bet ir teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių.

Tos pačios dienos popietę, apie 14.35 val., Jonavos r., kelio Kaunas-Zarasai-Daugpilis 25 kilometre, 31-erių vyras automobiliu „Škoda Superb“ važiavo 125 km/val. greičiu, nors šiame kelyje maksimalus leistinas greitis yra 90 km/val. Vairuotojas ne tik viršijo greitį, bet ir buvo neblaivus – alkoholio matuokliu jam nustatytas 0,55 prom. girtumas. Vairuotojas teigė, jog skubėjo namo žiūrėti futbolo varžybų, o alkoholį vartojęs prieš dieną.

Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinti devyni neblaivūs automobilių vairuotojai, iš kurių penkiems alkoholio matuokliu nustatytas lengvas girtumas, dar keturiems vairuotojams – vidutinis girtumo laipsnis. Taip pat nustatyti trys neblaivūs dviračių vairuotojai.

Lapkričio 6 d. apie 13.30 val. Kauno r., Mastaičių k., pastebėjus įtartinai keliu važiuojantį dviratininką, nuspręsta patikrinti, kokia galėtų būti to priežastis. Bendraujant jautėsi alkoholio kvapas, tad 60-metis vyras patikrintas alkoholio matuokliu. Šis parodė 2,04 promilės girtumą.

Lapkričio 7 d. apie 19.20 val. Jonavos r., Upninkų k., patikrinimui sustabdžius vairuotoją, patikrinus jį alkoholio matuokliu, šis tiek vairuotojui, tiek pareigūnams parodė, jog, deja, alkoholis buvo vartotas. 42-erių vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,97 prom. Vyras, gailėdamasis savo poelgio, pareigūnams teigė norėjęs parvežti savo draugę.

Lapkričio 10 d. apie 15.25 val. Kaune, Partizanų g., patikrinimui sustabdyto automobilio „Audi A6“ vairuotojui (gim. 1989 m.) nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,68 prom. Vyras, pasirodo, neturi teisės vairuoti, kadangi ji atimta už anksčiau padarytą analogišką pažeidimą – už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 29 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytus KET pažeidimus. Užfiksuoti keturi pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimai. Taip pat pareigūnai nustatė 13 asmenų, vairavusius transporto priemones, tačiau neturinčius teisės to daryti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Skuba ziurwti futbola varzybas dar pasakys kad skubu ziureti filma prarastasis durniai

Korvinas

Korvinas portretas
Kas čia per baudelė juokinga už 100 km viršaus? Tai kiek reikia viršyti ar ką užmušti, kad auto būtų konfiskuotas, ir erelis ilgam liptų iš ratų?

cha.... ,,,juokum darbs,,, kol bus toki istatymai

cha.... ,,,juokum darbs,,, kol  bus toki  istatymai   portretas
siu ereliu lietuvos keliuose niekados netruks.... 500 euru bauda ir teises atims maxsimum 6 men..... uzsieny butu susimokejes ne maziau 2 tukst bauda ir 3 metams teises padziautu...po to eitu is naujo laikyt teises ir vazinetu 2 metus su raide .....iki 60 km greiciu....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių