Bumerangas su prostitucija siejamiems broliams: teko palikti ir ugniagesio tarnybą

Kauno apygardos teismas išėjo rašyti nuosprendžio prostitucijos verslo byloje, kurioje ugniagesys gelbėtojas Algirdas Černius kaltinamas gesinęs ir seksualines kauniečių aistras.

Sektas ne vieną mėnesį

Kartu su A.Černiumi teisiamas ir jo jaunesnysis brolis Saulius. Šiam pareikšti kaltinimai dėl poveikio liudytojoms ir neteisėto disponavimo sprogstamosiomis medžiagomis.

Pasak Kauno teisėsaugininkų, gerai organizuotą prostitucijos verslą, kuriam vadovavo aukštąjį išsilavinimą turintis A.Černius, jiems pavyko atskleisti po daugiau nei pusmetį trukusio tyrimo.

Informacija apie tai, kad vienas asmuo, prisidengęs legaliais masažo salonais, užsiima ir kita veikla – teikia seksualines paslaugas buvo gauta 2016-ųjų pabaigoje.

Nustatyta, kad seksualinės paslaugos buvo teikiamos prisidengiant egzotinių masažų salonų veikla. Salonai buvo įsikūrę pačiame Kauno centre ir Aleksote – Kaunakiemio ir Veiverių gatvėse. Jų darbuotojos seksualiai aptarnaudavo klientus darbdavio išnuomotose butuose. Šie buvo nuolat keičiami.

 

 

Siekiant atlikti kratas šiuose butuose, prostitučių klientais teko apsimesti ir pareigūnams.

Įtarti ir kolegos

Klientų savo nusikalstamam verslui A.Černius, tuo metu oficialiai dirbęs vienoje Kauno ugniagesių gelbėtojų komandoje, ieškojo populiariame interneto skelbimų portale.

Į jį dedamus skelbimus apie teikiamas esą masažo paslaugas iliustruodavo merginos, dėvinčios tik apatinius drabužius, nuotrauka.

Šie skelbimai būdavo publikuojami trumpai: tai įdedami, tai išimami.

Teikiamų paslaugų kaina svyravo nuo 40 iki 100 eurų. Priklausomai nuo paros laiko, trukmės ir pan.

Kai kuriems klientams, remiantis teikusiųjų seksualines paslaugas parodymais, buvo taikomos nuolaidos. Kai kurios iš jų teigė supratusios, kad tarp pamalonintųjų – ir A.Černiaus, esą teikdavusio nuolaidas savo sąskaita, bendradarbiai.

Spąstai bedarbėms

Klientai buvo aptarnaujami tik darbo dienomis ir tuo vertėsi iki dešimties merginų iš Kauno bei provincijos.

Darbuotojų savo nusikalstamam verslui A.Černius taip pat ieškojo interneto skelbimų portaluose. Buvo ieškoma jaunų moterų, besiskelbiančių, kad neturi jokių darbo įgūdžių ir sutiktų dirbti bet kokį darbą.

Pirmo pokalbio ieškančiosios darbo buvo kviečiamos į susitikimą tiesiog gatvėje. Ir tik praėjusios šį filtrą, turėdavo atvykti į kurį nors masažo saloną.

Kandidatėms buvo užsimenama, kad gali tekti teikti ne tik masažo paslaugas. Už tai priklausys pusė uždarbio. Kita pusė – darbdaviui.

Seksualinės paslaugos buvo teikiamos, prisidengiant egzotinių masažų salonų veikla. (Policijos nuotr.)

Teisėsaugininkai suskaičiavo, kad nuo 2015-ųjų pavasario iki sulaikymo 2017-ųjų rudenį A.Černius iš šios nusikalstamos veikos turėjo ne mažiau kaip 52 945 eurus pajamų.

Turiu ir aukštalipio, ir laivavedžio kategorijas. Esu ne kartą skatintas už gerą darbą ir dar teismas nepriėmė jokio sprendimo.

Prekybos žmonėmis šešėlis

Po sulaikymo 2017-ųjų rugsėjį A.Černiui pareikštas įtarimas tik dėl prostitucijos organizavimo ir vadovavimo šiam nusikalstamam verslui.

Tačiau vėliau pareikšti dar du įtarimai – dėl prekybos žmonėmis, pasinaudojant asmens socialiniu pažeidžiamumu ir išnaudojant jį nusikalstamoms veikoms daryti, bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Prieš pareiškiant A.Černiui šiuos įtarimus, nuo baudžiamosios atsakomybės dėl bendradarbiavimo su ikiteisminį tyrimą atliekančiais pareigūnais atleistas kartu su juo sulaikytas asmuo. Šis iš pradžių taip pat įtartas pelnymųsi iš prostitucijos. Tačiau paaiškėjo, kad jis pats galimai tapęs A.Černiaus auka.

A.Černius kaltinamas pasinaudojęs tuo, kad minėtas gyvenamosios vietos neturėjęs asmuo taip pat ieško darbo. Iš pradžių jis dirbo A.Černiaus namuose. O vėliau buvo prievarta įtrauktas ir į jo nusikalstamą verslą. Ir netgi padarytas savotišku A.Černiaus skydu – įdarbintas vieno šiam priklausiusio masažo salono, kuriame po jo darbo valandų ir nakvodavo, direktoriumi.

A.Černius kaltinamas ir šio asmens sveikatos sutrikdymu – su metaline montiruote sulaužęs jam alkūnkaulį. Anot teismo medicinos ekspertų, tai – nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Teisinės subtilybės

Iš pradžių savo kaltę neigęs ir pusmetį buvęs suimtas, A.Černius galiausiai iš dalies prisipažino. Tačiau tik dėl prostitucijos verslo organizavimo, už ką gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. Įtarimus dėl prekybos žmonėmis, už ką jau gresia iki dešimties metų nelaisvės, bei minėto asmens sveikatos sutrikdymo jis neigė ir stojęs prieš teismą.

Prieš 2017-ųjų Kalėdas buvo sulaikytas ir A.Černiaus jaunesnysis brolis Saulius, tuo metu studijavęs vienoje žemės ūkio mokykloje ir vertęsis individualia veikla. Jis kaltinamas vertęs vyresniojo brolio verslo darbininkes pakeisti savo parodymus darbdavio naudai ir neteisėtu dūminio parako bei aliuminio pudros mišinio, kuris priskiriamas nedidelės galios sprogstamosioms medžiagoms, aptikto per kratą jo namuose, laikymu.

S.Černiui pareikšti kaltinimai – visiška priešingybė jo įvaizdžiui. (Eitvydo Kinaičio nuotr.)

Perduodant brolių Černių, kuriems buvo uždrausta bendrauti, bylą teismui, nukentėjusiosios statusas paliktas tik vienai seksualines paslaugas teikusiai moteriai. Kitos, laikiusios save nukentėjusiomis dėl to, kad A.Černius pasiimdavo pusę jų uždarbio, galiausiai tapo tik liudytojomis, nes duomenų, kad prieš jas būtų naudotas koks nors smurtas, nėra. Psichologinio smurto, verčiant dalytis atlygiu, požymių nustatyta tik vienos moters atžvilgiu, dėl ko ji ir liko šioje byloje nukentėjusiąja.

A.Černius pareikštus kaltinimus vadino absurdu. (Eitvydo Kinaičio nuotr.)

Užbėgo traukiniui už akių?

Černių teismo procesas, kaip įprasta tokio pobūdžio bylose, vyko už uždarų durų.

Prieš joms užsidarant jaunėlis buvo nešnekus, o vyresnėlis pasakojo, kad, vos buvo paleistas iš suėmimo, vėl grįžo į tarnybą. "Turiu ir aukštalipio, ir laivavedžio kategorijas. Esu ne kartą skatintas už gerą darbą ir dar teismas nepriėmė jokio sprendimo", – teigė tada A.Černius. Ir viešai piktinosi dėl jam pareikšto kaltinimo prekyba žmonėmis, vadindamas jį absurdu.

"Tas nukentėjusysis darė tą patį, ką ir aš, tačiau, prigąsdintas teisėsaugininkų, ėmė versti viską man. Kad jį sumušiau, prisiminė tik po metų, nors neturi jokių liudininkų", – dėstė tada savo tiesas dar kurį laiką tarnybą priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje ir teismo posėdžius derinęs A.Černius. Tačiau pernai jis šią valstybės tarnybą, kurioje negali dirbti teisti asmenys, paliko.

Antradienį prokurorė pasiūlė A.Černiui ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, atidedant šios vykdymą trejiems metams. Jo jaunesniajam broliui – penkiolikos parų areštą ir 3 500 eurų baudą. Kodėl pasiūlytos būtent tokios bausmės – ar tai lėmė ne tik skirtingas nusikaltimų, kuriais kaltinami broliai, sunkumas, bet ir jų elgesys, stojus prieš teismą, bei lig šiol švarios biografijos, – neaišku, nes byla nagrinėta už uždarų durų.

Savo sprendimą teismas skelbs vasario mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visko būna

Visko būna portretas
Na kas įdomiausia netgi prostitucija verčiasi senos moterys...O tokie suteneriai tuo naudojasi. Apskritai apie jaunas paneles ir merginas. Tai prekyba žmonėmis. Suvilioja jaunas pinigais ir įtraukia į prostituciją .

Marija

Marija portretas
Prisikarksejo murzius. Tokiu terminai riboti

Marija

Marija portretas
Anonymui . Nesiardyk debile tu Algirdas padūxintas lašara. Reik normaliai elgtis su žmonėmis. O tu nemokėjai tai ir uostyk šliapa dabar.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių