Cigarečių gabentoją Kaune sulaikę pasieniečiai aptiko ir garaže įrengtą rūkalų sandėlį

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Kaune sulaikė beveik 10 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių gabenusį vietinį gyventoją. Rezultatyvi buvo ir vyro garaže atlikta krata – jos metu aptikta penkiskart daugiau nelegalių rūkalų, teigiama VSAT pranešime.

Trečiadienį vakare VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos ir Specialiosios paskirties skyrių pareigūnai Kauno rajone sulaikė vienatūrį „Renault Espace“ vairavusį 48-erių kaunietį.

Pasieniečiai jau turėjo žinių, kad vyras gali gabenti neteisėtą krovinį. Automobilio salone rastos juoda polietileno plėvele aptrauktos kartoninės dėžės, o jose – 9,5 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su Baltarusijos akcizo mokesčio ženklais.

Tyrimą tęsę Pagėgių pasieniečiai tą patį vakarą atliko kratą Kaune esančiame garaže, kuriuo naudojosi šis vyras. Paaiškėjo, kad ši patalpa paversta kontrabandinių cigarečių sandėliu. Čia aptikta daugiau kaip 100 dėžių su rūkalais, iš viso – 56 tūkst. 260 pakelių „Minsk Capital QS“ ir „Fest“ cigarečių. Pakuotės taip pat pažymėtos baltarusiškomis banderolėmis.

Visas pasieniečiams į rankas patekęs krovinys, 66 tūkst. 30 pakelių, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra vertas beveik 240 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kauniečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Penktadienį bus priimtas sprendimas dėl kardomosios priemonės skyrimo rūkalus gabenusiam vyrui.

Automobilis ir kontrabandinės cigaretės laikinai saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prie musu teismo

Prie musu teismo portretas
Niekada niekas nesibaigs???

viktoras

viktoras portretas
Kodel tokie neprivalo atliginti visa padaryta zala biudzetui kaip kad reusininkai ar graficiu piesejai?Sodinti bent jau penkiems metams toki lukasenkos remeja!

juk cigarečių KONTRABANDA užsiiminėjo,

juk cigarečių KONTRABANDA užsiiminėjo, portretas
o gal ir dabar užsiiminėja, konservatorės RASOS JUKNEVIČIENĖS vyras Zenonas, tai užkrečiantis pavyzdys.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių