D. Gineikaitės kraujo mėginį suklastojusiam medikui – teismo kirtis

Buvusios Nacionalinės žemės tarnybos vadovės Daivos Gineikaitės piktnaudžiavimo byloje nuteistam medikui ir vienam iš buvusių Kauno klinikinės ligoninės vadovų Kastyčiui Grigoniui nepavyko teisme įrodyti, kad jis neturėjo būti atleistas iš vadovaujamų pareigų.

K. Grigonis Kauno apylinkės teismo 2018 metų liepą pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, jam skirta 11,2 tūkst. eurų bauda. Jam taip pat skirta baudžiamojo poveikio priemonė – teisės būti išrinktam ar paskirtam į vadovaujamas pareigas sveikatos priežiūros įstaigose atėmimas dvejiems metams. Tokią bausmę paliko galioti ir bylą apeliacine tvarka išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas.

K. Grigonis skunde teismui teigė, kad jam atimta ne teisė dirbti tam tikrą darbą, bet viešoji teisė būti išrinktam ar paskirtam. Kadangi tai skirtingos baudžiamojo poveikio priemonės, jis teigia, kad jo darbovietė nesupranta paskirtos bausmės.

Medikas tvirtino, kad darbovietė netinkamai aiškina nuosprendžio dalį dėl paskirtos baudžiamojo poveikio priemonės. Anot jo, iki nuosprendžio jis jau ėjo pareigas, o draudimas dirbti vadovaujamą darbą jam galioja tik į ateitį.

Tačiau skundą dėl išaiškinimo apeliacine tvarka nagrinėjęs Kauno apygardos teismas šiuos argumentus atmetė.

Pasak teismo, įstatymuose nedviprasmiškai pasisakyta, kad asmuo, kuriam teismo sprendimu uždrausta eiti pareigas, turi būti iš jų atleidžiamas ir jokios išimtys nenumatytos.

„Pagrindo teigti, kad ši norma taikoma tik į ateitį, kaip nurodyta skunde, nėra“, – pabrėžia teismas.

Kauno klinikinės ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas BNS informavo, kad vadovaujantis teismų sprendimais, K. Grigonis jau neeina turėtų Dienos chirurgijos I skyriaus vedėjo ir ligoninės traumatologijos ortopedijos vadovo pareigų.

Ligoninėje jis liko dirbti ortopedu traumatologu. 

K. Grigonis buvo nuteistas už tai, kad piktnaudžiavo pareigomis, kai Klinikinėje ligoninėje 2015 metais buvo suklastotas D. Gineikaitės kraujo mėginys, siekiant nuslėpti, kad ji vairavo ir avariją padarė neblaivi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seni laikai

Seni laikai  portretas
Ir po Teismo nutarties vadovas tapo konsultantu . Tai ar čia jau nevadovauja ?

Teisingumas

Teisingumas portretas
Koks dar teismo kirtis ?! Tiesiog pagaliau sulaukė ir įvertinimo .

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Ar čia tik ne garsaus ir įtakingo politiko iš Rokų sūnėnas ?
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių