Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl 20-metės bagažo – sumaištis Kauno oro uoste: teko evakuoti 200 žmonių

2023-03-07 10:31
DMN inf.

Šiandien į Karmėlavoje esantį Kauno oro uostą skubėjo visos specialiosios tarnybos, o dėl šios sumaišties daugiau kaip pusvalandžiui buvo atidėtas „Ryainar“ skrydis į Liverpulį.

Tikrinant į Angliją skrendančios 20-metės Liverpulio gyventojos bagažą rentgenu Kauno oro uosto aviacijos saugumo specialistai aptiko jiems įtarimą sukėlusį daiktą, primenantį sprogstamą užtaisą. Apie tai 10.50 val. informuota Kauno policija. O ši, savo ruožtu, pasidalijo šia informacija su ugniagesiais gelbėtojais bei greitosios pagalbos medikais ir įvedė planą „Skydas“.

Belaukiant tokiais atvejais būtinų „Aro“ išminuotojų, skubiai evakuota ir apie 200 keleivių terminale tuo metu buvusių keleivių.

Anot Kauno policijos atstovės, planas „Skydas“ atšauktas tik po pusvalandžio, kai buvo konstatuota, kad sprogstamu užtaisu buvo palaikytas muzikos grotuvas su ausinėmis.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pasak Kauno policijos budėtojo, tai konstatavusiems „Aro“ specialistams užteko įtarimą sukėlusio radinio nuotraukos.

Atšaukus planą „Skydas“, šio grotuvo savininkei iš užsienio kartu su bendrakeleiviais leista tęsti skrydį į Liverpulį, kuris buvo atidėtas 35 minutėms.

Lietuvos oro uosto atstovo Tado Vasiliausko teigimu, sugrąžinti į terminalus ir kiti keleiviai, kurių skrydžiams šis incidentas įtakos neturėjo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų