Detektyvas dėl Kaune sulaikytų neteisėtų migrantų: kol kas klausimų daugiau nei atsakymų

  • Teksto dydis:

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto antradienį popiet Kaune, Jonavos gatvėje, sulaikytų, kaip paaiškėjo, Užsieniečių registracijos centre Pabradėje laikinai apgyvendintų migrantų gabenimo per valstybės sieną. Pasak apie tai portalą kauno.diena.lt informavusio Valstybės sienos apsaugos tarnybos Komunikacijos skyriaus vedėjo Roko Pukinsko, kartu su šiais penkiolika migrantų buvo sulaikytas ir juos krovininiu mikroautobusu vežęs vairuotojas.

Tiesa, ar šiam vairuotojui pareikštas įtarimas, kokią kardomąją priemonę jam ketinama skirti, juolab – kokios jis valstybės pilietis, nors, kaip jau rašyta, jo vairuota transporto priemonė buvo su lenkiškais valstybiniais numeriais, kol kas neatskleidžiama, motyvuojant noru nepakenkti ką tik pradėtam ikiteisminiam tyrimui. O tokius nusikaltimus paprastai organizuoja ne vienas žmogus.

Už neteisėtą žmonių gabenimą per valstybės sieną Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų. Kaip ir už užsieniečio, neteisėtai perėjusio valstybės sieną arba neturinčio nuolatinės gyvenamosios vietos Lietuvoje, slėpimą. Padarius minėtus nusikaltimus dėl savanaudiškų paskatų, t.y. už atlygį, jau gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. O už šių nusikalstamų veikų organizavimą – net iki dešimties metų įkalinimas.

Laimučio Brundzos nuotr.

Kaip jau rašyta, apie Jonavos gatvėje pastebėtus galimai neteisėtus migrantus Kauno policijai 13.11 val. pranešė pilietiški asmenys. Patikslintais duomenimis, jie teigė, kad prie Neries – šalia degalinės iš autobusiuko išlipo galimi nelegalai. Netoliese yra įsikūręs ir prekybos centras, todėl neatmetama, kad galbūt čia sustota kažkam iš šios krovininės transporto priemonės keleivių prireikus į tualetą. O jo bendrakeleiviai nusprendė, tuo pasinaudoję, įkvėpti gryno oro.

Kauno ugniagesiai gelbėtojai praneša taip pat buvę kviesti antradienį po pietų į Jonavos gatvę. Kauno policijos budėtojas prašė jų pagalbos atidarant autobusiuko, kurio viduje – galimai nelegalūs piliečiai, duris. Tačiau tokios pagalbos policijai prireikė tik apie 16 val., todėl galimai tik norėta patikrinti, ar minėtoje transporto priemonėje niekas nesislepia. Ugniagesių gelbėtojų suvestinėje teigiama, kad atvykus į įvykio vietą, policijos sprendimu, jokių darbų atlikti nereikėjo. Kadangi Kauno policija, kaip ir ikiteisminį tyrimą pradėję pasieniečiai, nelabai linkę dėl šio įvykio bendrauti su žiniasklaida, belieka daryti prielaidą, kad galbūt pamačius ugniagesių gelbėtojų ginkluotę tokiais atvejais autobusiuko durys buvo atidarytos.

Laimučio Brundzos nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas R.Pukinskas, praėjus beveik parai po bėglių iš užsieniečių registracijos centro Pabradėje sulaikymo, motyvuodamas ikiteisminio tyrimo paslaptimi, tegalėjo oficialiai pasakyti, kad sulaikytieji ketino išvykti iš Lietuvos. Pašnekovas teigė, kad galbūt daugiau informacijos bus suteikta savaitės pabaigoje – po visų šios istorijos dalyvių apklausų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kodel

Tai kodel portretas
Uz neteiseta sienos perejima pazeidejas gali but nubaustas 6 metams ,o dabar juos laiko kaip turistus kokiuose tsi centruose su teise iseiti ar isvykti kur nori .kodel nesedi kur ir priklausytu jiems sedeti ?

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Lietuvės privežė beždžionių

Anonimas

Anonimas portretas
Imigrantus i lektuva, o tuos kas padeda vezti imigrantus-prie sienos.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių