Pereiti į pagrindinį turinį

Didysis machinatorius išgirdo teismo nuosprendį

2015-06-15 13:16

Bankrutavusios reklamos firmos „Rodiklis“ įkūrėjas ir vadovas Robertas Reklaitis dėl milijoninių Lietuvos petankės federacijos lėšų pasisavinimo nuteistas trims metams ir šešiems mėnesiams laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant.

Bankrutavusios reklamos firmos „Rodiklis“ įkūrėjas ir vadovas Robertas Reklaitis dėl milijoninių Lietuvos petankės federacijos lėšų pasisavinimo nuteistas trims metams ir šešiems mėnesiams laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant. Taip pat bus konfiskuotas turtas ir teks sugrąžinti beveik 700 tūkst. eurų (per du milijonus litų).

Kauno apygardos teismas antruoju bandymu paskelbė R.Reklaičiui nuotaikos nepakėlusią nutartį.

R.Reklaitis buvo kaltinamas tuo, kad 2006-2008 metais sukčiaujant ir apgaule savo, ir savo artimųjų naudai įgijo virš 2 mln. litų Lietuvos petankės federacijos (LPF) priklausančias pinigines lėšas. Taip pat 2009-2010 metais pasisavino jam patikėtą LPF priklausantį didelės vertės turtą siekiantį daugiau kaip 260 tūkstančius litų.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba Kaune baigusi tyrimą nustatė, kad Lietuvos petankės federacija organizuodavo atvirus tarptautinius petankės turnyrus Lietuvoje ir dalyvaudavo renginiuose užsienyje, kuriuose žaisdavo ir garsus Kauno verslininkas Robertas Reklaitis kartu su savo komandos nariais.

Sėkmingai pasirodžius turnyruose, R.Reklaičiui bei jo komandos nariams už pasiektus aukštus sportinius rezultatus, klastojant dokumentus, atgaline data būdavo išrašomi įspūdingi piniginiai prizai.

Vienam žaidėjui būdavo išmokama nuo 20 tūkst. iki 150 tūkst. litų.

2008 metų vasarą vykusiame tarptautiniame turnyre keturiems „Rodiklio“ komandos nariams atseikėta 600 tūkst. litų – po 150 tūkst. litų kiekvienam.

Teisme Buvo nagrinėjamos įdomios aplinkybės, kad pinigai šiems prizams suplaukdavo iš firmų neatsiejamų nuo R.Reklaičio, o prizininkai gautus „prizus“ išgrynindavo ir atnešdavo R.Reklaičiui.

2012 metais buvo paskelbtas vadovais negalinčių tapti asmenų sąrašas. Vienas iš sąrašo - R.Reklaitis. 2010 metais jis paskelbė vienos didžiausių Lietuvos reklamos agentūrų „Rodiklis“ bankrotą. Skelbta, kad „Rodiklis“ vien valstybei liko skolingas 7 mln. litų mokesčių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų