Pereiti į pagrindinį turinį

Dokumentai atsirado, bet įkalčiai dingo

2014-11-15 09:30

Pirmasis blynas iš teisėsaugininkų užmaišyto numanomų Vladimiro Romanovo ir buvusių jo bendražygių nuodėmių katilo netikėtai prisvilo. Kauno apylinkės teismas išteisino kaltinamuosius pagrobus svarbius šiam tyrimui dokumentus.

R. Vilimo / BFL nuotr.

Pirmasis blynas iš teisėsaugininkų užmaišyto numanomų Vladimiro Romanovo ir buvusių jo bendražygių nuodėmių katilo netikėtai prisvilo. Kauno apylinkės teismas išteisino kaltinamuosius pagrobus svarbius šiam tyrimui dokumentus.

Sprendimo motyvų neįvardijo

Bendrovės "Apskaita ir verslo projektai" buvusi direktorė Virginija Butūzovienė bei buhalteris Andrius Juknevičius kaltinti pagrobę  Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) dokumentus. Bylą nagrinėjusi teisėja Liuba Kymantienė savo sprendimo motyvų, skelbdama išteisinamąjį nuosprendį, neįvardijo. Tik konstatavo, kad jie nepadarė inkriminuotos veikos.

V.Butūzovienė net ir po tokio nuosprendžio pasitikslino, per kiek dienų galima jį apskųsti. A.Juknevičių gynė buvęs Advokatų tarybos pirmininkas Rimas Andrikis. V.Butūzovienę – Kauno miesto tarybos narė, partijos "Tvarka ir teisingumas" atstovė Aušra Ručienė.

"Kauno diena" rašė, kad V.Butūzovienės ir A.Juknevičiaus byla buvo atskirta iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos kartu su Generaline prokuratūra atliekamo ikiteisminio tyrimo dėl galimo didelės vertės turto iššvaistymo Ūkio banke. "Apskaita ir verslo projektai" ne vienus metus vedė ŪBIG buhalterinę apskaitą.

Ar ne per daug sutapimų?

V.Butūzovienė teisme neneigė liepusi pernešti visą ŪBIG daugiau kaip penkerių metų dokumentaciją į kitą vietą. Vis dėlto tikino, kad taip pasielgė rūpindamasi jų saugumu, nes jau buvo išmontuota leidimų į jų aukštą sistema ir koridoriais vaikščiojo daug svetimų žmonių.

Nepripažino jam pareikšto kaltinimo ir A.Juknevičius, dalijęsis viena tarnybine patalpa su dviem metalinėmis spintomis, kuriose buvo laikomi šie daugiau kaip 200 segtuvų sudarę dokumentai. Nors neneigė, kad atėjus V.Butūzovienės siųstam ūkvedžiui, parodė svečiui, ką šis turi išnešti.

Ūkvedys teigė tik vykdęs V.Butūzovienės nurodymą. Du jam talkinę asmenys, kuriuos taip pat įamžino vaizdo kameros, liko nenustatyti. Kaip ir nežinoma, ar per šią talką nedingo, kokie nors dokumentai. Bandymas, anot teisėsaugininkų, juos pagrobti beveik sutapo su paties V.Romanovo dingimu 2013-ųjų gegužę. Tarp ŪBIG dokumentų turėjo būti ir paskolų sutartys, pagal kurias V.Romanovas buvo skolingas šiai bendrovei daugiau kaip 4 mln. litų. Jo sesuo Olga Gončaruk ne kartą primygtinai reikalavo tą skolą panaikinti.

Įtarimai pareikšti ir seseriai

Krovininiu karučiu iš A.Juknevičiaus kabineto išvežti visi spintose buvę segtuvai rasti dviem aukštais aukščiau patalpas turėjusioje bendrovėje "Superturas", kurioje tuo metu buvo įsidarbinusi O.Gončaruk. Šiandien ši buvusi Ūkio banko tarybos narė – viena iš septynių įtariamųjų galimo didelės vertės Ūkio banko turto iššvaistymo byloje.

Įtariamųjų sąrašą pradeda buvęs didžiausias jo akcininkas V.Romanovas, valdęs 65 proc. akcinio kapitalo. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, įvertinus Lietuvos banko pateiktą informaciją apie inspektavimo metu nustatytus 2005–2012 m. sudarytus įtartinus sandorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų